Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Italien

Forside » Italien

Italien
Har noget for enhver smag: god mad & fine vine, fodbold, sol & vand, gode skiforhold, og massevis af kultur med mange af verdens mest attraktive seværdigheder. Ved Adriaterhavskysten er der flere herlige og brede strande, og her finder man bl.a. de velkendte og klassiske badesteder, Rimini og Riccione. Ved denne kyst ligger fantastiske Venedig med Markuspladsen, Rialtobroen og Sukkenes bro, som går mellem Dodge Paladset og fængslet. Rom sprudler af liv og intensitet. Her findes et utroligt udbud af alt - lige fra mode, gallerier, hyggelige caféer til historiske monumenter.

Hvis man rejser til Italien for at stå på ski, bliver man ikke skuffet. Her er der tusindvis af kilometer med brede løjper og mange gode skisteder at vælge imellem, bl.a. Cortina, Cervinia og Courmayeur.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Italian Tourism (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Italien

Jul i Italia

Høylandsbyene


Milano
Milano er på mange måder en fascinerende by. Her blandes det moderne med nyskapende design, gammel intressant historie og kultur, og naturligvis fodbold på San Siro stadion. Gå en tur i byen og nyd atmosfæren og menneskene. Besøg den pragtfulde domkirke, La Scala teatret, eller se mesterværket af Leonardo da Vinci. Den nyeste mode fra verdens ledende modehus som Chanel, Versace, Hugo Boss og Fendi er også et kig og et besøg værd. Forlystelseslivet i Milano er enormt; her er alt fra små hyggelige musikbarer til store trendige natklubber.

Der er 3 større lufthavne i umiddelbar nærhed af Milano. Linate (LIN) ligger ca. 10 km uden for byen. Malpensa (MXP) ca. 45 km og Milan Orio Serio - Bergamo (BGY) ca. 48 km fra Milano. Der går busser til og fra Milano fra alle lufthavnene.
» Bilder og kart fra Milano


Napolikysten
Langs den dramatiske Napolikyst ligger flere hyggelige småbyer, men også større steder. Klipperne kan være stejle og skarpe og danner ofte en stærk kontrast til det bølgende landskab, som strækker sig fra havet og ind mod land. Fra dette område kan man komme til øerne Capri, Sorrento, Pompei og se vulkanen Vesuvius.
» Læs mer om Napolikysten

Riminikysten
Langs Riminikysten ligger der flere populære og hyppigt besøgte badesteder. De mest kendte er Rimini og Riccione.

Fra Bologna lufthavn (BLQ) er der ca. 120 km til Rimini. Bologna by ligger ca. 6 km fra lufthavnen.


Rom
I Rom føles det, som om man er i historiens vugge. Her er der utallige ting at se og opdage, bl.a. Colosseum, hvor de berygtede gladiatorkampe fandt sted, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som er en af i alt 280 fontæner i Rom. Vatikanet og den fantastiske Peterskirke med Michel Angelos tagmalerier i det sixtinske kapel er bare nogle af de mange andre berømte seværdigheder, som Rom kan tilbyde. Vil man se Roms historie, kan en bådtur gennem byen anbefales. Uden for byen er der et loppemarked i Porta Portese. Her kan man finde alt mellem himmel og jord, og stemningen er afslappet og hyggelig.

Der er massevis af kulinariske fristelser i Rom - alt fra det berømte italienske køkken til det internationale. Der er en café på stort set hvert gadehjørne.

At shoppe i Rom er fantastisk. Det vrimler med trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og brugskunst. Den mest kente shoppinggade er Via Nazionale.

Der er to større lufthavne i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino (FCO), som ligger ca. 36 km uden for byen. Ciampino (CIA) lufthavnen ligger ca. 17 km uden for Rom. Fra CIA går der busser. Det kan være dyrt at køre med taxa i Rom.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Rom


Roms kyst
Terracina ligger ca. 100 km fra Rom og 120 km fra Napoli. Fra lufthavnen, Ciampino (CIA), i Rom er der ca. 90 km til Terracin.
» Læs mer om Roms kyst

Toscana
Det smukke landskab i Toscana er verdenskendt, og det samme gælder køkkenet.
» Læs mer om Toscana

Venedig
Venedig er en af verdens smukkeste og mest romantiske byer. De fantastiske bygninger, muséerne og ikke mindst kanalene gør Venedig til en by, som er værd at besøge. Det, som gør Venedig speciel, er, at byen er fri for trafik, og man bevæger sig i de trange kanaler mellem byens seværdigheder med vand-taxi eller gondol. Byen er bygget på 117 øer og har over 40 km kanaler; Canal Grande er den mest kendte. Piazza San Marco (Markuspladsen) er et centralt punkt, og her er der mange restauranter og caféer.
» Bilder og kart fra Venedig

Milano | Napolikysten | Riminikysten | Rom | Roms kyst | Toscana | Venedig