FAMILJ: Kombinationen solgaranti, fantastiska stränder och bra priser är oslagbart för barnfamiljens sommarledighet.

Her får børnefamilier mest for pengene i skoleferien

Når skolen har sommerferie stiger priserne på ferier, der går sydpå. Men hvis du er lidt smart, er det muligt at finde en familieferie til en overkommelig pris, fortæller afbudsrejser.dk.
– Første råd er at bestille ferien tidligt. Priserne er lavere, end når ferien nærmer sig, og der er desuden et mindre udvalg jo længere tid, man venter. Jeg tør påstå, at dem, som venter nogle måneder, let risikerer at betale 25-30% mere i forhold til, hvad en ferie sydpå ville koste, hvis man bestiller i god tid. Hvis man venter for længe med at bestille, er det sjældent, vi ser gode tilbud i de attraktive perioder såsom skoleferier, siger Fredrik Kinnunen på afbudsrejser.dk

Vælg det rigtige land

Hvortil du vælger at rejse kan også være afgørende for hvad det kommer til at koste.

– Et godt udgangspunkt er at tjekke billige ferielande som f.eks. Bulgarien. Man skal regne med, at en familieferie koster omkring 10-11.000 kroner på et almindeligt hotel med pool, men til gengæld er Bulgarien blandt verdens billigste lande at holde ferie i, fortæller Kinnunen.  

I det nye ferieindeks fra Forex har Bulgarien et indeks på 33, mod Danmark der har et på 100. Det betyder, at prisniveauet i Bulgarien er 68 procent lavere end i Danmark! Ved ferieindeks sammenlignes en række produkter, blandt andet prisen på hotelovernatninger, restaurantbesøg, taxi, cappuccino og en halv liter øl.

Tjek leveomkostningerne på feriedestinationen 

Portugal er også et land, flere stadigvæk får øjnene op for. Det er ikke så billigt at rejse hertil, men pengene rækker længere i landet. For eksempel er det meget billigere at være på ferie i Portugal end i det populære naboland, Spanien, fortæller Fredrik Kinnunen.  En uges familieferie for fire til Albufeira i Portugal med afrejse sidst i juni koster fra ca. 3.600,- pr. voksen.

Herlige Albufeira

Flere og flere tager turen til Portugal. Her f.eks populære Albufeira.

Vælg den rigtige ferieuge

Hvilken uge du vælger at rejse væk i, kan også have en positiv virkning på prisen. Det er som regel billigere at vælge de sidste uger af skoleferien, eller at starte ferien et par dage før ferien egentlig starter.

– Hvis du har mulighed for at rejse den sidste uge før skolen starter, kan der være penge at spare, siger Kinnunen.

For mange er De Kanariske Øer en populær vinterdestination. Det betyder, at du kan være heldig at finde gode priser hertil i sommersæsonen, hvor de fleste vælger at rejse til destinationer omkring Middelhavet.

Vælg vinterdestinationer

De Kanariske Øer er mindst lige så skønne i sommerhalvåret, hvor der er stabilt godt vejr og en god havtemperatur. Ikke mindst slipper du for den intense hede, som du kan opleve ved Middelhavet i juli og august. Da der er færre turister på De Kanariske Øer om sommeren, er det foreløbigt god plads på strandene, og det er nemt at finde gode, familievenlige hoteller til fordelagtige priser.

Sparetips:

* Vælg et billigt ferieland som Bulgarien, Tyrkiet, Kroatien eller Portugal.

* Udsæt din ferie til slutningen af juli eller begyndelsen af august. Der falder priserne lidt.

* Tjek priser på forskellige afrejsedage. Det er dyrere at flyve i løbet af dagen i weekenden end på lidt “skæve” tidspunkter på hverdage.

*Gå lidt ned på standarden. Hvis du ikke har behov for spa, træningscenter og frisør på hotellet, så behøver du ikke at betale for et hotel med sådanne faciliteter.

*Hvis du har mulighed for at strække din ferie et par dage ind i skolestarten, så kan du spare mange penge.  

Her ser du nogle priseksempler med afrejse i perioden 15/6 – 15/8. Alle priser er pr. voksen i dobbeltværelse eller lejlighed.  Klik dig videre for at se flere afgange, hoteller og afrejsedage.

Her får barnefamilien mest for feriepengene i skoleferien

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
BulgarienHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
BulgarienHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
TyrkietHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
TyrkietHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
De Kanariske ØerHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
De Kanariske ØerHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
KroatienHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
KroatienHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
PortugalHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
PortugalHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..