Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Bulgariens kyst

Forside » Bulgarien » Bulgariens kyst

Bulgariens kyst
På den sydlige del af Bulgariens Sortehavskyst ligger bl.a. badestederne Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite og Nessebar. Disse steder er klassiske og tilbyder det meste af, hvad man kan ønske sig af en solferie, og priserne er lave. Kart Bulgariens kyst

Burgas by
Burgas, med ca. 200 000 indbyggere, er den næststørste by på den Sortehavskysten i Bulgarien, og byen er hovedstad i Burgas-provinsen. Burgas lufthavn, som ligger ca. 10 km uden for byen, betjener turistdestinationene i området.
» Bilder og kart fra Burgas by

Elenite
Elenite er en lille og hyggelig by, som ligger ca. 10 km uden for Sunny Beach. Elenite ligger mellem skoven og havet, og byen er velholdt. Der er en lang fin sandstrand med mange forskellige aktiviteter at vælge imellem. Det er let at tage bus eller taxi til Sunny Beach, hvis man ønsker at shoppe eller opleve forlystelseslivet der.
» Bilder og kart fra Elenite

Nessebar
Nessebar er en rolig lille by fra middelalderen med en fin bymidte og et charmerende folkeliv. Den fine sandstrand har finkornet sand, og der er lavvandet. Forlystelseslivet er roligt, og der er gode restauranter og barer. Nessebar ligger ca. 5 km uden for Sunny Beach, og det er billigt at tage en taxi dertil, hvis man ønsker at undersøge, hvad Sunny Beach har at tilbyde.
» Bilder og kart fra Nessebar

Obzor
Midt imellem Burgas og Varna ligger Obzor. Stranden er næsten 6 km lang, så der er strand og sand nok til alle - også i højsæsonen. Dette er et roligt sted, her er få restauranter og butikker.
» Bilder og kart fra Obzor

Pomorie
Pomorie ligger mellem Burgas og Nessebar. Byen ligger på en halvø. Her finder man en lille handelsgade og flere restauranter. Der er gode busforbindelser til Sunny Beach og Burgas.
» Bilder og kart fra Pomorie

Primorsko
I Primorsko er der to strande, hvoraf den ene strækker sig 10 km sydover og minder om strandene i Asien eller Caribien med lyst og finkornet sand. På stranden kan man leje solstole og parasoller, og der er flere forskellige vandsporter at vælge imellem. Her i Primorsko er folkelivet behageligt og charmerende. Forlystelseslivet er relativt roligt, og der er et lille centrum med butikker, restauranter, barer og diskoteker.

Primorsko ligger ca. 65 km fra lufthavnen i Burgas.
» Bilder og kart fra Primorsko


Sinemoretz
Sinemoretz er en lille landby nær grænsen mod Tyrkiet. Dette er stedet, hvis man vil slappe af. Landskabet er smukt og frodigt, og sandstrandene er flotte og halvmåneformede.
» Bilder og kart fra Sinemoretz

Sozopol
Sozopol er mere typisk Bulgarsk. Det er en by, hvor der endnu ikke er lige så mange turister som fx på Sunny Beach og Golden Sands. I Sozopol finder man mange små og krogede gader, som omkranses af typiske bulgarske træhuse. På mange af de herlige restauranter, som ligger i Sozopol, serveres der friskfanget fisk, og stederne kan, med deres unikke placering, byde på en bedårende udsigt. Her er der et behagelig klima med en afslappende stemning samt fine sandstrande.

Sozopol ligger ca. 30 km syd for Burgas.
» Bilder og kart fra Sozopol


Sunny Beach
I Sunny Beach finder man en af de fineste strande i Bulgaria. Den er bred med finkornet og lyst sand, og den er lavvandet. Stranden er velholdt, da der ryddes op og gøres rent hver aften. Der er mange forskellige vandsporter at vælge imellem, bl.a. vandski og jetski, og man kan leje solstole og parasoller. Langs stranden ligger der flere barer og restauranter.

Det store mix af turister fra mange forskellige lande i Sunny Beach gør stedet spændende, og mulighederne er varierede, så alle kan trives her. Der er det masser af liv og røre, og stedet bliver hektisk i højsæsonen. Der er rigtig mange aktiviteter, fornøjelser, shoppingmuligheder, restauranter, barer og diskoteker, og prisene er relativt lave. Her får man meget for pengene.

Sesongen er fra begynnelsen af juni og ud august, resten af året er det meste lukket.
» Bilder og kart fra Sunny Beach


Sveti Vlas
Dette er et lille sted, som ligger ca. 37 km fra lufthavnen i Burgas og kun 5 km fra den større by, Sunny Beach. Her er der roligt og harmonisk med den bulgarske charme bevaret. Der er et par mindre strande og nogle få restauranter. Sveti Vlas passer godt til dem, som ønsker at bo i et roligere område, men som alligevel har lyst til at være i nærheden af fornøjelser og aktiviteter i Sunny Beach.
» Bilder og kart fra Sveti Vlas

Tsarevo
Dette er en lille fiskerlandsby i landlige omgivelser ved en bugt. På ydersiden af byen finder man to sandstrande.
» Bilder og kart fra Tsarevo

Burgas by | Elenite | Nessebar | Obzor | Pomorie | Primorsko | Sinemoretz | Sozopol | Sunny Beach | Sveti Vlas | Tsarevo