Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Dubai

Forside » De forenede Arabiske Emirater » Dubai

Dubai

Farverige og forførende Dubai - en ægte ørkenoase

Dubai var for bare nogle årtier siden en lille fiskerlandsby, men har i dag vokset sig til en af verdens mest spændende metropoler. Byen sætter fortsat nye verdensrekorder, hvad enten det er verdens højeste bygning, verdens eneste 7-stjernede hotel, verdens største shoppingcenter eller verdens største indendørs skibakke(!). Det er helt forståeligt at Dubai er en interessant by, der har noget at tilbyde alle - hele tiden.

Til trods for den rivende udvikling er det stadig muligt at få et glimt af det gamle Dubai som det en gang var. I bydelen Deira er tempoet lidt lavere og her kan man tage en hyggelig vandretur gennem de trange smøger og de mange markeder i den svale aftenluft før middagen indtages på en lokal restaurant. Andre kendte områder i Dubai er Downtown Dubai, Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach, der er det mest populære område at bo i. Jumeirah Beach er en flere kilometer lang finkornet og lavvandet sandstrand, og parallelt med stranden ligger den hyggelige gågade, The Walk. Bor du på et af strandhotellerne er det skønt at kunne spadsere ud om aftenen og spise "al fresco" på en af de mange restauranter. De sidste år er der også bygget en flot marina der er værd at besøge.

Store dele af Dubai er planlagt således, at man bliver nødt til at blive transporteret for at bevæge sig rundt i byen. Der er hypermoderne vejsystemer og en splinter ny metro og en taxi er altid nem at få fat i, og tilmed temmelig billig.

På grund af en høj standard, relativt kort rejsetid (ca. 5 timer fra København) og det store udvalg af underholdning og aktiviteter, vil Dubai altid være populært for europæiske turister. Her får du storby, strandferie, oplevelsesferie og familieferie i én og samme tur. Dubai kan være meget varmt om sommeren og hvis du rejser med børn er vinterhalvåret det bedste tidspunkt at komme hertil på. Det er nemt at rejse rundt i Dubai, men det kan dog være en god idé at sætte sig ind i lokale skikke og regler hvis du rejser hertil fx. under Ramadanen.

Dubai (WatchMojo.com)

Dubai (DefinitelyDubai.com)


Bur Dubai

Turistvenlige Bur Dubai

Bur Dubai er en moderne bydel sammenlignet med Deira. Her ligger der en række hoteller og shoppingcentre og dette område er også Dubais financielle og administrative centrum. Hotellerne i dette område er billigere end i fx. Downtown Dubai og ved Jumeirah Beach og mange af de store hotelkæder har hoteller begge steder. De fleste større hoteller har flotte udendørsarealer og som regel tagterrasse med swimmingpool. Så kan man tage sig et forfriskende svømmetur efter en varm dag ude i solen.

Af attraktioner i området er Dubai Museum det mest kendte. Et hyggeligt og mestendels udendørs museum der viser byens som den en gang var og helt frem til i dag.

Vil du have mest for pengene i Dubai, er Bur Dubai et godt sted at bo.
» Bilder og kart fra Bur Dubai
» Læs mer om Bur Dubai


Deira

Far vild i Deiras souker og basarer

Deira er Dubais ældste område og kan med rette kaldes for den gamle by. Her ligger små trange smøger og gader, tæt sammen med markeder, salg af krydderier, guldsmede og traditionelle skrædder- og kunsthåndværkbutikker. Den berømte guld-souk ligger i Deira, så hvis du vil gøre et godt kup er det smart at handle guld her. Som regel er der en fast pris på guldet og så forhandler man om prisen på det det håndværk og arbejde der skal gøres. Her gælder det om at kunne prutte om prisen. Krydderimarkedet er også en spændende oplevelse og en fin måde at bringe lidt lokal madkultur med hjem. Nødder, pinjekerner, safran og tørret frugt er fine souveniers.

De fleste af Dubais indbyggere bor i Deira. Boligpriserne er lavere end i de andre bydele, og her kan man både bo i lejlighedshoteller og luksuriøse 5-stjernede hoteller. Deira er et prisvenligt alternativ for dig der ønsker en spændende ferie og vil investere mere i oplevelser og aktiviteter og mindre på selve hotelopholdet.
» Bilder og kart fra Deira


Jumeirah Beach

Jumeirah - Strandfavoritten i Dubai

Jumeirah (smuk på arabisk) er et område langs kysten i Dubai. Før turismen rigtig tog fat var det hovedsagligt et ambassadeområde og bosted for rige vestlige indvandrere. I dag er dette område et af de mest populære, mest på grund af strandene. Jumeirah Beach strækker sig mange kilometer og langs stranden ligger luksushotellerne på rad og række. Her er det hovedsagligt 5-stjernede resorts, men der findes et fåtal 4-stjernede hoteller også. Prisniveauet er højere her end i Bur Dubai og Downtown Dubai, men i lavsæsonen er det muligt at få værelser til en rimelig pris.

Parallelt med stranden går den lange promenade også kaldet The Walk. Her ligger der et stort udvalg restauranter, caféer og butikker langs en hyggelig gågade hvor både turister og lokale færdes.

Den berømte palme-ø The Palm ligger også ud for Jumeirah Beach og her har mange kendisser deres store residenser. Det populære Atlantis-hotel ligger helt yderst på øen, og er et spændende udflugtsmål. Her ligger et stort badeland, flere gode restauranter og mange aktiviteter for store og små. Den nye metro har også fået linier, der går ud til The Palm.

Ved at bo ved Jumeirah Beach får du det bedste af alt Dubai har at byde på; sol, strand og hav, shopping, restauranter og hyggelig aftenstemning langs gågaden. Stedet er en favorit for familier og flere af hotellerne er meget velegnede for børn med børneområder m.m., ligesom den lavvandede strand også er et skønt sted at opholde sig på en varm sommerdag.
» Bilder og kart fra Jumeirah Beach

Bur Dubai | Deira | Jumeirah Beach