Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Egypten

Forside » Egypten

Egypten
Man møder den ægte og hyggelig atmosfære, når man kommer til Egypten. Her finder man mange verdensberømte seværdigheder og antikke steder. Besøg pyramiderne i Giza, tag en bådtur på Nilen eller tag til Kairo og se sfinxen. Dyrk snorkling og dykning i verdensklasse, eller se Rødehavet, som er et af verdens varmeste have og har et fantastisk undervandslandskap. Det er stadig relativt billigt at leve i Egypten. Strandene er lange, og der er fint/ grovkornet sand.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Tour Egypt (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Egypten

Egypt Travel Video

Egypt holiday guide

Tourism in Egypt

Egypten inspirationsfilmHurghada
I løbet af de 10 sidste år har Hurghada udviklet sig til at være et moderne feriested. Hertil kommer besøgende fra hele verden, mange for at dykke eller for at besøge seværdigheder som fx pyramiderne, templer og muséer. Mange kommer også for at nyde klimaet. Her ved Rødehavets kyst er der lavvandede og finkornede sandstrande. Mange af strndene ejes af hotellerne, og badesko anbefales. Uden for Hurghada ligger der flere små øer, man kan tage til med båd og besøge nogle af de fineste strande. Det er også polulært at tage til nogle af de mange koraløer for at dykke eller snorkle.

Shoppingforholdene i Hurghada er gode I Sakala-omådet er der mange butikker, og i Down Town og souken ligger det berømte marked. Fredag er helligdag i Egypten, og de fleste butikker er lukket. På hverdagene er der siesta mellem kl. 14 og 18.

Det meste af forlystelseslivet finder man i Sakala-området, men mange af de større hoteller har egne diskoteker.

Det er billigt at komme rundt i Egypten fx med taxi og minibusser, men bliv enige om prisen i forvejen - inden I kører af sted.

Afstanden mellem Hurghada og lufthavnen er ca. 7 km.
» Læs mer om Hurghada


Cairo
Cairo er hovedstaden i Egypten, og det er den største by i Afrika. Her har boet folk i 6000 år, og byen har huset mange civilisationer. Vigtige ting at se, når man befinder sig i Egypten, er Det Egyptiske museum, Memphis, Det Islamske museum og alle bazarerne. Her kan man bl.a købe tøj og krydderier, og der er stort udvalg af souvenirgenstande. Lige uden for byen ligger Gizas pyramider og den berømte sphinx, som også er et besøg værd.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Cairo


Sharm El Sheik
Sharm El Sheik ligger på Sinaihalvøens sydspids. Stedet kan deles op i to områder: Det gamle Sharm el Sheik, som er den oprindelige fiskerlandsby og Naama Bay, som er det største turistområde.

Sharm el Sheik er omgivet af lange sandstrande. Nogle steder er der skarpe koraller og klippestrande, så det anbefales at bruge badesko. Det krystalklare vand er et paradis for dykkere - med fantastiske koralrev og mængder af tropiske fisk. Når solen sænker sig, farves klipperne røde, og nætterne er ofte stjerneklare.

I Sharm el Sheik syder det af liv og røre - både dag og nat, og stedet kan nok beskrives som det mest komplette rejsemålet i Egypten. Her kan man vælge mellem mange aktiviteter. Man kan fx fiske, bade, dykke, eller opleve ét eller flere af de 6 kasinoer.
» Læs mer om Sharm El Sheik


Marsa Alam
Marsa Alam er en by i den sydøstlige del af Egypten ud til Rødehavet. Siden den internationelle lufthavn åbnede i 2003 er byen hurtigt blevet til en populær feriedestination. Abu Dabab-stranden er en af de mest populære i Egypten, og her er der næsten garanti for at spotte en skildpadde når man dykker. Hvis du er lidt ekstra heldig vil du også kunne se krokodillefisk og blæksprutter. Marsa Alam er måske Egypten bedste sted for snorkling og dykning. Foruden alt du kan opleve under overfladen er der også fine forhold for surfing og windsurfing, og man kan også tage på ørkensafari i området. Klimaet i Marsa Alam er stabilt og groft sagt varmt året rundt, og vandtemperaturen er en af de højeste langs hele Egyptens kyst.

Hurghada | Cairo | Sharm El Sheik | Marsa Alam