Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Hurghada

Forside » Egypten » Hurghada

Hurghada
I løbet af de 10 sidste år har Hurghada udviklet sig til at være et moderne feriested. Hertil kommer besøgende fra hele verden, mange for at dykke eller for at besøge seværdigheder som fx pyramiderne, templer og muséer. Mange kommer også for at nyde klimaet. Her ved Rødehavets kyst er der lavvandede og finkornede sandstrande. Mange af strndene ejes af hotellerne, og badesko anbefales. Uden for Hurghada ligger der flere små øer, man kan tage til med båd og besøge nogle af de fineste strande. Det er også polulært at tage til nogle af de mange koraløer for at dykke eller snorkle.

Shoppingforholdene i Hurghada er gode I Sakala-omådet er der mange butikker, og i Down Town og souken ligger det berømte marked. Fredag er helligdag i Egypten, og de fleste butikker er lukket. På hverdagene er der siesta mellem kl. 14 og 18.

Det meste af forlystelseslivet finder man i Sakala-området, men mange af de større hoteller har egne diskoteker.

Det er billigt at komme rundt i Egypten fx med taxi og minibusser, men bliv enige om prisen i forvejen - inden I kører af sted.

Afstanden mellem Hurghada og lufthavnen er ca. 7 km.

Kart Hurghada

Egypt - Hurghada Travel


El Gouna
El Gouna ligger ca. 25 km fra Hurghada og er en af Rødehavets mest eksklusive turiststeder. Her anlægger man kunstige kanaler, og ved lagunerne og øerne er der en rolig og afslappet atmosfære. I El Gouna finder man perfekte golf- og dykkermuligheder, men også andre vandsportsaktiviteter. Området er børnevenligt med finkornede, lavvandede strande. En anden fordel er, at trafikken er minimal. Centrum består af små gader, som er bygget i gammel stil, og der er flere butikker, restauranter og caféer.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra El Gouna


Hurghada by
Hurghada var en gang en lille fiskerlandsby, men er nu en af Egyptens vigtigste rejsedestinationer. Krystalklart vand, koralrev og et stort antal skibsvrag er noget af det, der gør stedet til et dykkerparadis. I Hurghada ligger der en lang række hoteller langs strandkanten - alt fra 5-stjernede luksushoteller til vandrerhjem. Uden for Hurghada ligger der flere små øer, man kan tage til med båd og på den måde besøge nogle af de fine strande, eller man kan tage til nogle af de mange koralrev for å dykke eller snorkle. Shoppingforholdene i Hurghada er gode; i Sakala-området er der mange butikker, og i Down Town og souken ligger det berømte marked. Fredag er helligdag i Egypten, og den dag er de fleste butikker lukket. På hverdagene er der siesta mellem 14 og 18. Det meste af nattelivet finder man i Sakala-området, men mange af de større hoteller har egne diskoteker. Det er billigt og let at tage taxi eller minibus, men bliv helst enige om prisen på forhånd, inden I kører af sted. Afstanden fra lufthavnen er ca. 7 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Hurghada by


Luxor
Luxor er kendt som verdens største friluftsmuseum. Turister har rejst hertil i tusindvis af år, og der er monumenter og templer overalt. Besøg fx: Kongens Dal (Valley of the Kings): Her blev faraonerne gravlagt. Tuthankamons grav blev opdaget i 1920 og er nok det mest kendte af gravkamrene. Dronningens Dal (Valley of the Queens): 4 gravkamre er åbne for offentligheden i Dronningenes Dal. Nefertaris gravkammer er den mest kend+te og spektakulære. Templene i Karnak: Nord for Luxor by ligger Karnak. Tempelkomplekset blev bygget over en periode på 1500 år og var hovedsædet for gudedyrkingen i det gamle Egypten. Af den slags er det verdens største.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Luxor


Makadi Bay
Makadi Bay ligger ca. 35 kilometer syd for Hurghada. Det er en relativt lille, stille og rolig ferieby med store og moderne hoteller. De første hoteller kom til pladsen så sent som i 2003, så her bor du forholdsvis moderne og med høj standard. Makadi Bay kan besøges hele året, og her får du fine strande og skøn ferie i fine omgivelser. Foruden snorkling og dykning er der masser af aktiviteter på stranden, og det er muligt at tage turen over til den historiske by Luxor, vi anbefaler at man tager den med en overnatning i Luxor. Hvis du vil se rejser til Makadi Bay, skriv bare navnet i søgefeltet og klik på "søg".
» Bilder fra Makadi Bay

Port Ghalib
Port Ghalib er et turistområde som ligger lidt mere end 60 km fra lufthavnen i Marsa Alam. Feriestedet er nyt og holder høj kvalitet. I byens marina ligger de flotteste luksusyachter ved siden af hinanden, og mange af de store velkendte hotelkæder har hoteller i byen. Lige som i Marsa Alam er snorkling og dykning populært her i Port Ghalib, og de koraller du kan se er nogle af de mest flotte i hele Rødehavet. Andre aktiviteter i Port Ghalob er gocart, mulighed for at ride på hest og en spillearkade for børn. Klimaet i Port Ghalib er varmere end i f.eks Hurghada og Sharm El Sheikh pga den sydlige beliggenhed. Port Ghalib kan man rejse til året rundt, men højsæsonen ligger fra oktober til april.

Quseir
I løbet af de sidste par år er El Quseir blevet en mere og mere vigtig destination for dyk-interesserede folk fra hele verden. Kysten og havet udenfor byen tilbyder en af Rødehavets mest fantastiske dykkeroplevelser. El Quseir ligger 200 kilometer syd for Hurghada og 100 kilometer nord for Marsa Alam. I El Quseir kan du regne med et tørt, stabilt klima året rundt, men om vinteren kan det blive koldt om natten - sådan er det jo i ørkenen. Det kan sagtens være 30 grader om dagen men under 10 om natten. Havnebyen El-Quseir har haft indbyggere i de sidste 5000 år, men der er ikke mange turister så her kommer du lidt tættere på det ægte Egypten. Gå en tur i de små gader og gyder, drik et glas te med mynte og få en snak med de lokale, som er venlige og gerne snakker fodbold. Der findes små lokale markeder hvor man kan købe frugt og diverse småting. Hvis du vil se rejser til El Quseir, skriv bare navnet i søgefeltet og klik på "søg".

El Gouna | Hurghada by | Luxor | Makadi Bay | Port Ghalib | Quseir