Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Rivieraen

Forside » Frankrig » Rivieraen

Rivieraen
Den franske riviera med Nice som hovedstad tilbyder mange velholdte strande, shopping i verdensklasse samt god mad og gode viner. Rivieraen har gennem tiden været et populært sted for kunstnere, bl.a. har Matisse og Picasso opholdt sig her. Jetset-livet sætter også sit præg på livet på rivieraen. I de mange småbådehavne ser man et utal af luksusbåde. Det er enkelt at bevæge sig mellem de forskellige steder på rivieraen, da der er gode forbindelsesmuligheder. Kart Rivieraen

Antibes
Antibes er vokset sammen med Juan-les-Pins og er en fin og dejlig by ved kysten med velholdte strande. I Antibes finder man en hyggelig småbådehavn med mængder af luksusyachter. På markedet i den gamle bydel kan man prøve det meste inden for det gastronomiske område, og der findes et fantastisk udbud af råvarer. Her, som så mange andre steder på den franske riviera, er der mange gode restauranter og et godt natteliv. I Antibes finder man også et berømt Picasso Museum.

Fra Nice flyplass er der ca. 20 km.
» Bilder og kart fra Antibes


Cannes
Cannes er lidt mere eksklusiv, men har alligevel bevaret en charmerende stemning af landsby. Mange kendte stjerner besøger hvert år den berømte filmfestival i Cannes. Her ligger de fantastiske strande midt i byen, og mange af hotellenes restauranter er beliggende lige op ud til den kendte strandpromenade, "La Croisette". Der findes mange fine restauranter og et godt udeliv at vælge imellom. Mad og drikke er vigtige faktorer og "ingredienser" i Frankrig, og mange restauranter i Cannes er nævnt i Guide Michelin. I den gamle bydel findes der mange smukke bygninger, og her er der et lidt roligere tempo. Det er let at rejse til nærliggende steder på Rivieraen. Det gøres fx med tog eller bus.

Cannes ligger ca. 30 km fra lufthavnen i Nice.
» Bilder og kart fra Cannes


Grasse
Grasse er en lille og hyggelig by, som ligger i højden - ca. 15 km nord for Cannes. Lille Grasse er nok mest kendt for at være verdens parfumeby. Her har man produceret parfume i mange år. På parfumemuseet kan man få en gennemgang af processen. I den gamle bydel er der mange smukke bygninger og trange gyder, som munder ud i små torve, hvor det findes caféer og restauranter. Det er let at komme til Grasse med bus.
» Bilder og kart fra Grasse

Juan les Pins
Byen er vokset sammen med Antibes. Her finder man et godt natteliv, gode restauranter, en fin og gammel bykerne og en hyggelig småbpdehavn.

Fra lufthavnen i Nice er der ca. 20 km.
» Bilder og kart fra Juan les Pins


Menton
Menton ligger lige uden for Monaco, og her er tempoet lidt roligere med en mere afslappet atmosfære. Menton grænser op til Italien. Det er en lille og hyggelig by med flere små butikker og trange gyder. Den smukke strandpromenade er omgivet af mange smukke bygninger på den ene side og en fin stenstrand på den anden.

Afstanden til lufthavnen i Nice er ca. 35 km.
» Bilder og kart fra Menton


Monaco
Monaco er et lille fyrstedømme - bare ca. 20 km fra Nice. I denne statslige by dominerer det sofistikerede jetset-liv. Det gamle fyrstepalads ligger på et højdedrag oven for selve byen. Nede i havnen ligger de mange luksusyachter. Casinoet i Monte Carlo er verdensberømt; det samme er Monte Carlo Grand Prix. Der findes flere anlagte og velholdte strande midt i byen.

Afstanden til lufthavnen i Nice er ca. 30 km.
» Bilder og kart fra Monaco


Nice
Nice ligger på den franske riviera, og har tidligere været stemplet som stedet for jetsettere. Gadebilledet er luksuriøst og moderne, men Nice er et sted for alle. Stranden i Nice er delt op i henholdsvis private og almene strande, og selve stranden er af sten. På de private strande tilbydes alt fra solstole og parasoller til servering af eksklusiv mad og champagne - direkte ved solstolen. Mange af de private strande er niche-strande, fx erCastel Plage privée den yngste og mest trendy strand for dem, som vil se og blive set. Der er også strande, som er tilpasset børn, hvor der bl.a. forefindes barnebassiner og legeafdelinger. Desuden finder man strande, som tilbyder sine gæster internetopkobling. Den berømte strandpromenade, Promenade des Anglais, strækker sig langs hele byen. Bus- og togforbindelsene er gode i området; det tager ca. 20 min med tog at komme til Monaco.

Afstanden fra Nice lufthavn til centrum af Nice er ca. 9 km.
» Bilder og kart fra Nice

Antibes | Cannes | Grasse | Juan les Pins | Menton | Monaco | Nice