Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Grækenland

Forside » Grækenland

Grækenland
Grækenland: sol, blå himmel, krystalklart vand, hvidkalkede huse, og tzatziki! Det er, hvad mange forbinder med Grækenland. Det kan man også godt forstå, for i Grækenland er man garanteret sol, og vandet er krystalklart og blåt. I Grækenland er der mange rejsemål at vælge imellem -hvad enten man vælger fastlandet eller en af øerne i det græske ørige. Der findes noget for enhver smag, uanset om man ønsker at koble af på en lille ø, eller man foretrækker at feste natten lang, så finder man det her.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Go to Greece (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Grækenland
Agistri
Agistri er en lille og charmerende ø i den saroniske øgruppe, ca 1,5 time med båd fra Athen. På Agistri er der mange småbyer med ægte græsk atmosfære. Den største by er Skala, og her finder man det største udbud af restauranter, tavernaer, musikbarer og småbutikker. Stranden i Skala er lavvandet og børnevenlig. Lidt uden for Skala ligger byen Milos. Det er én af de andre hyggelige byer på Agistri. Her er der stille og roligt. Langs strandpromenaden ligger der få restauranter og tavernaer, men her kan man kan sidde og nyde freden og roen. Mange af strandene på Agistri kommer man til via klipper.

Det er let at komme frem og tilbage mellem de forskellige byer med lokalbus, og vil man til en af naboøerne, går der bl.a. båd til Egina.
» Bilder og kart fra Agistri


Antiparos
Antiparos er en lille, charmerende og hyggelig ø. Antiparos er vældig populær hos børnefamilier pga. de mange fine strande, som netop er særligt børnevenlige, da de er lavvandede. Hovedstaden på Antiparos kaldes Chora, og det er en lille, men livlig by. Langs med hovedgaden ligger der mange hyggelige caféer og tavernaer, hvor man med fordel kan slå sig ned og studere folkelivet - både dag- og aftentimerne. Der går badebåde dagligt i højsæsonen, som man kan tage til med henblik på at bade/springe fra klipper eller ligge i grotter. Antiparos er en lille ø, og det er let at komme frem til de enkelte øer med cykel eller knallert. Man kommer til Antiparos med båd.
» Bilder og kart fra Antiparos

Athens Riviera
Uden for Athen ligger rivieraen med mange fine badebyer og herlige strande. For at kunne benytte disse må ved man ved flere af strandene betale en afgift. Denne opkræves for at holde strandene rene. De mest populære strande ligger bl.a. i Glyfada, Vouliagmeni og Nea Makri.
» Læs mer om Athens Riviera

Chios
Chios er Grækenlands femte største ø. Det er én af de få græske øer, som stadig er forholdsvist uberørt og upåvirket af turismen. Det græske ord for gæstfrihed er "filoxenia", og på Chios vil man forstå hvad dette betyder.

Det kan være, at du bliver en af dem, som taber sit hjerte til Chios. Ikke mange møder denne ø med ligegyldighed. Chios griber en om hjertet. Øen byder på mange oplevelser og tilfører ro til sjæl og sind. Øyen er fuld af kontraster, og historien er rig og dramatisk. Her har der været mange fremmede før os. Nogle kom med ondt i sinde, og andre tilførte gode ting. I tusinder af år har Chios været en del af "den store verden". Øen blev kaldt for "Paradiset i Øst" og "Duftenes ø", og begreberne "Det søde chiotiske liv" samt "Chiotisk latter" vidner om velstand og lykke. I løbet af tiden forstummede latteren, og folket her led stor nød. Naturen er lige så rig som historien. Fra de golde bjergområder i nord strækker en klippevæg sig sydover og deler øen på langs. Vestkysten er uberørt og har mange smukke strande. Her kan man finde og have en lille bugt helt for sig selv - måske en med udsigt til et gammelt vagttårn? På østkysten ligger Chios by, øens hovedstad - en hektisk handelsby med ca. 30.000 indbyggere. I gågaden, Aplotarias, er der et travlt folkeliv og et godt udvalg af butikker. I havnen ligger flotte caféer og barer tæt op ad hinanden. Herfra går der færger til Athen og til andre øer. Inden for de venezianske fæstningsmure finder man den gamle bydel. På østkysten ligger også de små turiststeder. Her finder man ingen overfyldte strande eller store hoteller, men derimod områder med atmosfære og tryghed. At være en af de få turister på Chios betyder, at man lever sammen med chioterne og deler deres sommerliv. Nyd venligheden og gæstfriheden, de viser dig i de 64 landsbyene på øen. Man er hjertelig velkommen. Kulturlandskabet mod syd viser en anden side af øen. Her ligger nogle af de bedst bevarede middelalderlandsbyer i Grækenland. Her vokser også Mastiki-træet, en gave til Chios fra naturen. Her, og bare her, dyrker og avler man harpiks, og det kommer netop fra dette træ. I tre tusind år har chioterne dyrket mastiki, og lige så længe har dette lille træ haft stor betydning for øens økonomi og historie. I Kambos, den mest frugtbare slette på øen, kan man vandre blandt store herskabelige ejendomme fra 13-1400 tallet. Disse blev bygget af genoveserne, som havde magten her i flere hundrede år. Chios er blevet præget af de forskellige regeringsperioder og deres regenter og af den indflydelse, som er en konsekvens deraf, men folk herfra har også selv hentet impulser fra resten af verden. Chios er den store søfartsø i Grækenland. Herfra har skibe sejlet ud i umindelige tider, og selveste Christopher Columbus hentede mandskab her. Chios er uberørt og smuk, spændende og enestående. Velkommen. ( Kilde: hellaswings.no )
» Læs mer om Chios


Ios
Ios er en lille og hyggelig ø. I højsæsonen (juni - august) festes der døgnet rundt. Rejser man derimod hertil uden for højsæsonen, er det et andet Ios, som venter. Det mange fine sandstrande på øen, et spændende og afveklende landskab samt en behagelig atmosfære. I den smukke by, Chora, ligger de hvidkalkede huse tæt langs de kurvede gader, hvor man også finder de dekorerede blålilla bouganvillaer. Langs med hovedgaden er det mængder af barer, restauranter, diskoteker og butikker. Hvis man foretrækker at bevæge sig rundt og gå på opdagelse på egen hånd, kan man leje en motorcykel eller en bil.
» Bilder fra Ios

Kalymnos
Ved første øjekast er Kalymnos en dramatisk og gold ø med høje klippetoppe. Men mellem disse ligger grønne og frodige dale, hvor der dyrkes forskellige citrusfrugter samt oliven og grøntsager. Kalymnos er kendt som natursvampens ø, men også for den berømte Kalymnos-honning. Når bådene om foråret sejler ud for at tage svampe op, afholdes store afskedsceremonier, og ligeledes velkomstceremonier, når de vender tilbage til sensommeren/efteråret. Der findes flere badebugter og strande rundt omkring på øen. De fleste strande er af sten, men der findes også lavvandede sandstrande.
» Bilder fra Kalymnos
» Læs mer om Kalymnos

Karpathos
Karpathos ligger mellem Kreta og Rhodos. Karpathos er en smuk ø med gæstfrie mennesker. Øen er rig på kultur og traditioner. Øen er en af de mest ægte i Grækenland.
» Bilder og kart fra Karpathos
» Læs mer om Karpathos

Korfu
Korfu er en grøn og smuk ø, og på vestsiden er strandene "bløde", og vandet er klart. På Korfu findes der mange forskellige aktiviteter at vælge imellem. Korfu by har en herlig middelhavscharme; her blandes stil og historie. Ønsker man også fornøjelsesliv og shopping passer Korfu by perfekt.
» Læs mer om Korfu

Kos
Kos er en grøn og frodig ø med vidunderlige strande, god mad, venlige mennesker og hyggelige byer. Kos er nok mest kendt for sit pulserende natteliv, men Kos har så meget andet og mere at byde på end barer og diskoteker for de feststemte. Mere end halvdelen af Kos er dækket af fantastiske sandstrande, og øen har en interessant historie med mængder af mindesmærker fra svundne tider. Der er gode busforbindelser på Kos, og busserne afgår dagligt mellem de større byer og Kos By. Hvis man lejer en bil, motorcykel eller cykel er det let at komme rundt og opdage egne strander og byer, men det er vigtigt at tage den med ro i den hektiske trafik. På de større strande findes der flere forskellige vandsportsaktiviteter at vælge imellem.
» Læs mer om Kos

Kreta
Denne store ø er en af 2000 øer i det græske ørige. Den ligger i Middelhavet som et land for sig selv. Kreta har en lang og spændende historie med flere storslåede bygningsværker. Der findes mange forskellige steder og byer, man kan bo i, uanset om man søger stilhed og ro, romantiske steder eller et hektisk fornøjelsesliv. Det græske køkken er for os herhjemme nok mest kendt for moussaka, græsk salat, tzatziki og sovlaki. Rundt omkring på øen findes der mange små og store strande, som man kan udforske på egen hånd.

Chania lufthavn (CHQ) ligger ca. 20 km fra Chania centrum. Kazantzakis, Heraklion lufthavn (HER), ligger ca. 6 km uden for Heraklion.
» Læs mer om Kreta


Lesbos
Lesbos er Grækenlands største og frodigste ø med olivenlunde og velduftende pinjeskove. Lesbos er nok mest kendt for sin ouzo og sin fine olivenolie. Her er der ægte græsk gæstfrihed, smukke landsbyer og hyggelige familiedrevne tavernaer. Der findes bademuligheder rundt om hele øen, og der er stensstrande.
» Bilder og kart fra Lesbos

Mykonos
Mykonos tilhører øgruppen, Kykladerne, og ligger midt i det Ægæiske hav. Mykonos er en smuk ø med små hvidkalkede huse, blomster og blåt træverk, vindmøller, hyggelige restauranter og caféer. De største steder på Mykonos er Mykonos by og Chora. Mykonos er en partyø og her kommer mange jetsettere for at feste. Dette mærkes på prisene på øen, og enkelte steder er priserne ret høje. Hvis man befinder sig på Mykonos, bør man ta´ på bådudflugt og besøge de andre øer i arkipelaget - bl.a. Ios, Paros og Antiparos.

Mange af Mykonos´ større strande er godt besøgte, så det kunne være en god ide at udforske omgivelsene for at finde en strand med et mindre antal besøgende. På de store strande er der et stort udvalg af vandsportsaktiviteter og muligheder for dykning.

Førnøjelseslivet er først og fremmest centreret omkring Chora. Det er der, klubbene og barerne ligger.

På øen er der gode busforbindelser, og det er muligt at leje både bil og motorcykel.
» Læs mer om Mykonos


Naxos
Naxos har nogle af Grækenlands bedste strande - krystalklart, turkisfravet vand og en smuk og frodig natur. Man møder en hyggelig atmosfære på Naxos, og øen kan tilbyde noget for enhver smag og har noget at byde på til folk i alle aldre. På Naxos er der gode busforbindelser, og det er let at bevæge sig rundt på øen.

Når man flyver til Naxos, lander man på Santorini, og så er der transfer med båd til Naxos. Transferen kan tage omkring 4-6 timer - afhængig af sæson og vejr. Der kan forekomme ventetider og tidsændringer.
» Læs mer om Naxos


Peloponnes
Peloponnes er en halvø i det sydlige Grækenland og er opkaldt efter sagnhelten Pelops. Øen er fuld af historiske seværdigheder og attraktioner som fx Olymia Stadion, Løveporten, Zeus-templet, Amfiteatret m.m. Rejser man til Peloponnes kan man også se smukke og høje bjerge, olivenlunde og der er mulighed for flotte gåture og andre naturoplevelser.

Korintkanalen skiller Peloponnes fra fastlandet, men forbindes med Korint via en bro (som en bred landgang). Peloponnes kan betragtes som et Grækenland i miniature og er et populært turistmål. Her kommer man let i kontakt med lokalbefolkningen, som repræsenterer og udstråler ægte græsk stemning, og de er kendt for deres gæstfrihed. På Peloponnes er der fantastiske strande af både rullesten og landstrakte sandstrande med azurblåt vand. Klimaet kan sammenlignes med Kretas, og sommeren varer som regel oktober ud. Der er et godt udvalg af tavernaer, og prisene er overkommelige. I byerne findes enkelte barer og diskoteker, men det er kendetegnende for Peloponnes, at tempoet og atmosfæren er rolig.
» Bilder og kart fra Peloponnes


Rhodos
Rhodos er nok den mest alsidige ø i det græske øyrige og den 4. største i Grækenland. Både børnefamilier, par og festglade unge trives her, og der findes noget for alle - uanset hvilke drømme man har. Der er fine strande rundt omkring på hele øen, og mange af stederne er lavvandede og børnevenlige, først og fremmest på østkysten. På Rhodos finder man charmerende landsbyer, fantastiske strande og en flot natur. Rhodos´ historie er interessant og stammer helt tilbage fra middelalderen. Med en lejet bil får man meget ud af ferien, og på denne måde kan man komme frem til de fleste hjørner og afkroge på øen, finde bortgemte badesteder og opleve Rhodos´ interessante historie, som stammer fra antikken. På vestkysten er ferielivet mere roligt, og de bedste strande finder man langs østkysten. Fornøjelseslivet i Rhodos by kan blive hektisk i højsæsonen. Men kort sagt: Der er noget for alle!
» Læs mer om Rhodos

Samos
Samos er en relativ stor ø med mange grønne områder og mange hyggelige byer. Det er let at komme rundt på Samos; mellom de store byer går der busser. Der er også mulighed for at leje bil, cykel eller motorcykel. De fleste strande på Samos er kombineret sand- og stenstrand.
» Læs mer om Samos

Santorini
Santorini er bl.a. kendt for sine flotte solnedgange og sine små og smukke, hvide byer. På den nordlige side af Santorini kan man betragte solnedgangen og den fantastiske udsigt. Det er et tyndt bevokset og goldt landskab med spidse højdedrag, som støder ned til havet. Santorini tilhører Kykladerne, og naboøerne er bl.a. Naxos, Ios og Paros. Der går både til Aten, Kreta og stort set til alle andre øer i Kykladerne.
» Læs mer om Santorini

Skiatos
Skiathos regnes som perlen blandt de nordlige Sporader, der ligger lige uden for fastlandet. Man kommer lettest hertil med båd. Her kan man bo i en rolig og behagelig atmosfære eller i mere livlige (og internationale) omgivelser med et stort fornøjelsesliv.

Skiathos er en smuk ø med en charmerende hovedstad bestående af huse med teglstensbelagte tage og krogede smågader.

Øen har kun én by, og det er Skiathos by.

Skiathos er et paradis for strandløver, og dette kan kombineres med andre fornøjelser/udflugter. 65 af landets bedste strande finder man her. På alle de store strande på den sydlige side af øen er der vandsportscentrene, og der er også to dykkerskoler, hvis man vil studere livet under vand. På sydkysten er strandene beskyttet mod vind og dermed også bølger. Dette, kombineret med, at strandene er lavvandede, gør, at de er børnevenlige.

På Skiathos findes også mere private strande, som kun er tilgængelige med båd.

Hvis man lejer en bil, kan man let komme rundt på øen. Ruinene efter den gamle by, Kastro - beliggende på nordkysten, hvor folket på øen boede frem til år ca. 1830, er fx værd at se. Andre seværdigheder, som er værd at få med sig, er fx de over 300 år gamle klostre, Charalambos og Kounista, halariastranden med sølvgrå rullesten, grotter og naboøen, Tsougria.
» Læs mer om Skiatos


Skyros
Uberørt og smuk ligger Skyros som den største og sydligste ø i Sporaderne, en ø beskyttet af sin lidt isolerede beliggenhed i det Ægæiske hav. I nord er øen grøn med pinjeskov, i syd øde og vild, og langs hele kysten løber et bånd af sandstrande.
» Bilder og kart fra Skyros

Syros
Syros bliver omtalt som Kykladernes dronning pga. den fantastiske arkitektur i hovedstaden, Ermoupolis. Byen er en af Grækenlands smukkeste pga. alle de flotte herskabshuse og villaerne, som blev bygget i 1800- tallet. Det er en fryd for øjet at spadsere gennem Ermoupolis og kigge på alle de smukke huse i nyklassisk stil. Midt i byen ligger et af Grækenlands flotteste torve med et nydeligt rådhus. I bydelen, Vaporia, boede øens skibsrederfamilier, og her kan man besøge byens teater og operaen, Apollon, som stammer fra 1864. Denne er en miniudgave af "La Scala" i Milano. Her ligger også den ortodokse katedral, Aghios Nikolaos.

Det er fra Ermoupolis Kykladerne styres. Byen med det elegante udseende blev grundlagt af flygtninge fra Lilleasien, Kreta og Chios og fik i år 1826 sit navn efter handelsguden Hermes. Efter frihedskrigen mod tyrkerne (1821-1829) blev Ermoupolis symbol på det genopbyggede Grækenland og snart også hovedhavn og handelscentrum.

Uden for selve byen finder man også arkitektur fra denne periode. Oppe i grønne Espiskopio hviler charmerende patriciavillaer og alpe-inspirerede huse mellem frugttræer i haver og lunde.

Gode busforbindelser og korte afstande til Ermoupolis gør, at det er let at foretage byture i både dag- og aftentimerne. I området, som bliver kaldt "Ta Stena", ligger tavernaerne på rad og række, og aftenstemningen må opleves! Om aftenen er der også hyggeligt nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sit eget behagelige liv - uafhængigt af turismen. Øen har alligevel i mange år været et yndet feriested for Athenere. Bag hovedbyen, Ermoupolis, hæver middelalderbyen, Ano Syros, sig på Mesovouni-højden med den katolske katedral, Aghios Georgios, øverst. Heroppe, i den labyrintiske, venezianske gamle bydel, hersker der en harmonisk ro og en fin atmosfære - både om dagen og om aftenen. Syros er kendt for sit gode køkken med spændende specialiteter. Et besøg på tavernaen, ”Thea”, i den gamle by kan anbefales. Tavernaen har et rigtig godt køkken og en enestående udsigt.

Heroppe finder man også stedet, hvor den velkendte bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, plejede at spille, og her kan man stadig nyde græsk rebettika-musik på hans sted i Katoga Olilis. Smag øens søde specialiteter, Halvadopides (nougatoblater) og loukoumi (turkish delight)

Venetziansk og tyrkisk tid er dokumenteret på historisk center, og skyggerne fra fortiden kan opleves i Cappuchiner-klosteret. I Mariakirken, Kimise, kan man se et af El Grecos mesterværker, Mariaikonet, som viser Jomfru Marias himmelfart.

I Ermoupolis anbefales også et besøg i det flotte industrimuseum, som viser historien om byens tekstiler og dens værftsperiode.

Den franske digter og kunstkritiker, Theophile Gautier, rejste rundt på Syros i midten af 1800-tallet og skrev bl.a.: "Syros er Grækenlands spirituelle centrum. Byen er både elegant og fornem. Hvem havde troet, man skulle finde et sådant sted på en klippe i det Ægæiske hav?" Navnet Syros kommer af ordet "sour" (eller osoura), og det betyder klippe - en beskrivelse, som passer godt. De fleste øer i Kykladerne består af mange klipper, men Syros er nok den mest øde og golde og klipperige af dem alle.

Rundt omkring på Syros ligger der små bugter med flotte sandstrande. Lej en bil eller en motorcykel og opdag Syros´ mange ansigter. Der er mange fine stier og små veje, hvis man vil ud at gå tur.

I tillæg til alle seværdighederne i Ermoupolis og Ano Syros finder man på øyens nordside, Apano Meria - rester af den kykladiske højkultur (ca. år 3000 f.kr.). Heroppe er det fint at gå ture til fx de romerske inskribtioner i Grammata, udgravningerne i Kasdtri og Chalandriani eller til filosoffen Ferekydis hule.

Vælger man at lægge sin ferie i Syros, vil man opleve det ægte Grækenland. Vi er sikre på, at hvis man vælger Syros denne sommer, vil man blive fast Syros-gæst efter bare ét besøk på denne gæstfrie og indbydende ø. Den afslappende atmosfære, den smukke by med det travle folkeliv og de flotte strande gør, at man ganske hurtigt føler, at dette er en ø, man må komme tilbage til.

Uansett om man vælger fiskerlandsbyen, Kini, eller de små idylliske steder, Finikas, Vari eller Megas Gialos, er der gode forbindelser og korte afstande til hovedstaden, Ermoupolis. ( Kilde: hellaswings.no)
» Bilder fra Syros


Vestkysten
Her finder man idylliske perler og et rigt udvalg af muligheder for udflugter.
» Læs mer om Vestkysten

Zakynthos
Øen, Zakynthos, har langstrakte strande og er den sydligste af de joniske øer, som er beliggende på Grækenlands vestkyst. Nogle af strandene er underlagt visse restriktioner pga., at Caretta Caretta skildpadden kommer op af havet og lægger æg her.

Smuggler´s wreck er en af de mange flotte strande, som kun er tilgængelig med båd. Den har sit navn efter et forlist skib, som drev i land her.

Der er begrænsede muligheder for fornøjelse i Zakynthos by, men på den sydlige del af øen i Laganas-bugten er der feststemning i højsæsonen. I dagtimerne er der fuld gang i byens handels- og forretningsstrøg. Det er let at komme rundt på Zakynthos. Der er mange muligheder for at tage med taxa, bil, motorcykel, som kan lejes på øen. Zakythos er et børnevenligt sted og passer derfor godt til dem, som har børn med på rejsen. I Zakynthos findes mange forskellige attraktioner, som fx Solomos og Kalvos museet, De blå grotter og St.Georg slottet i Gremna. Turistsæsonen i Grækenland starter generelt ved påske og varer til oktober. Der er solfyldt, og temperaturerne er meget høje i sommermånederne. Dette har bidraget til, at øerne er blevet et vældigt populært feriemål.
» Læs mer om Zakynthos

Agistri | Antiparos | Athens Riviera | Chios | Ios | Kalymnos | Karpathos | Korfu | Kos | Kreta | Lesbos | Mykonos | Naxos | Peloponnes | Rhodos | Samos | Santorini | Skiatos | Skyros | Syros | Vestkysten | Zakynthos