Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Athens Riviera

Forside » Grækenland » Athens Riviera

Athens Riviera
Uden for Athen ligger rivieraen med mange fine badebyer og herlige strande. For at kunne benytte disse må ved man ved flere af strandene betale en afgift. Denne opkræves for at holde strandene rene. De mest populære strande ligger bl.a. i Glyfada, Vouliagmeni og Nea Makri. Kart Athens Riviera

Athen
"Antikkens by" må være den rigtige betegnelse på hovedstaden i Grækenland. Her er der store kontraster mellem gammelt og nyt. Byen er en guldgrube, når det gælder historie, kultur og oplevelser.

Athens lufthavn ligger ca. 33 km fra centrum, og der går bus, metro og tog dertil.
» Bilder og kart fra Athen


Egina
Denne smukke ø ligger ca. 30 minutter med båd uden for Athen, og det er den største af de saroniske øer. Der er meget at se og opleve på Egina med sine smukke omgivelser med olivenlunde og citrusplantager. Øen byder også på en intressant historie og mange seværdigheder. Som så mange andre af de græske øer har også folket på Egina en tilknytning til havet og en tradition i forhold til fiskeri. Egina passer perfekt til dem, som vil rejse rundt på egen hånd, og det er let at komme til Athen eller nogle af naboøerne, bl.a. Agistri.

I følge den græske mytologi var Egina en smuk prinsesse, som Zeus blev forelsket i og sammen fik de sønnen Aeacus. Han blev senere konge.

Egina by er en ægte, græsk by med smalle huse, fiskebåde, en flot havnepromenade, mange hyggelige caféer, restauranter og butikker. Nattelivet er varieret, og der er mange barer og natklubber at vælge imellem.
» Bilder fra Egina


Glyfada
Glyfada er en hyggelig badeby på rivieraen, en blanding af græsk og internationalt. Her tilbydes et varieret udvalg af tavernaer og restauranter med mad fra alle tænkelige køkkener og fra flere verdensdele. I centrum af Glyfada er der flere store shoppingcentre, musikbarer, diskoteker og bouzoukiklubber.
» Bilder og kart fra Glyfada

Nea Makri
Nea Makri ligger ca. 3o kilometer uden for Athen og har et alsidigt tilbud af fastboende, restauranter, badeliv og fornøjelser for folk i alle aldre. Nea Makri Beach er den mest populære strand, og den er aflang. Langs med strandpromenaden ligger der flere græske tavernaer og caféer. I nærheden af Nea Makri ligger Marathon, og det var herfra det klassiske løb gik den aller første gang.
» Bilder og kart fra Nea Makri

Vouliagmeni
Vouliagmeni er en eksklusiv forstad syd for Athen med velhavende indbyggere. Hertil kommer Athens jet-set for at hænge ud i det pulserende natteliv, som mere eller mindre flytter ned på stranden. I byen Vouliagmeni findes der flere butikker, restauranter og græske tavernaer.
» Bilder og kart fra Vouliagmeni

Athen | Egina | Glyfada | Nea Makri | Vouliagmeni