Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Kreta

Forside » Grækenland » Kreta

Kreta
Denne store ø er en af 2000 øer i det græske ørige. Den ligger i Middelhavet som et land for sig selv. Kreta har en lang og spændende historie med flere storslåede bygningsværker. Der findes mange forskellige steder og byer, man kan bo i, uanset om man søger stilhed og ro, romantiske steder eller et hektisk fornøjelsesliv. Det græske køkken er for os herhjemme nok mest kendt for moussaka, græsk salat, tzatziki og sovlaki. Rundt omkring på øen findes der mange små og store strande, som man kan udforske på egen hånd.

Chania lufthavn (CHQ) ligger ca. 20 km fra Chania centrum. Kazantzakis, Heraklion lufthavn (HER), ligger ca. 6 km uden for Heraklion.

Kart Kreta

Reisefilm Kreta - Svensk


Mat & fornøyelser - Kreta


Adele
Adele ligger ca. 10 km uten for Rethymnon by og er en populær badeby med mange barer og restauranter.
» Bilder fra Adele

Agia Galini
Agia Galini er en charmerende landsby på sydkysten af Kreta. Her findes et godt udvalg af hoteller og tavernaer, nogle med flot havudsigt. Dette sted er et godt udgangspunkt for at besøge den gamle romerske by, Gortyn, og det smukke minoiske slot, Phaistos.
» Bilder fra Agia Galini

Agia Marina
Agia Marina er en lille by, som mere eller mindre er vokset sammen med Kato Stalos. I Agia Marina er der en rolig atmosfære med tavernaer og restauranter. Langs kysten ligger flere strande, og de fleste af dem er lavvandede og børnevennlige. Der er ca. 9 km til Chania, og man kommer let dertil med bus eller taxi.
» Bilder fra Agia Marina

Agia Pelagia
Agia Pelagia ligger ca. 2 km uden for Heraklion, Kretas hovedstad. Agia Pelagia er en lille by med små og hvide huse. Der er en herlig stemning og en rar atmosfære. Fra byen er der ikke ret langt til det meste, og den fine sandstrand ligger midt i byen. Agia Pelagia passer godt til børnefamilier, da trafikken er minimal. I byen er det flere hyggelige tavernaer og restauranter, og langs stranpromenaden ligger der flere caféer. Fornøjelseslivet er begrænset, men i højsæsonen er der enkelte musikbarer.

Vil man gå på museum eller ønsker man et større udvalg af restauranter og barer, eller har man bare lyst til en shoppingtur, så er der ikke ret langt til Heraklion.

Heraklions lufthavn (HER) ligger ca. 6 km uden for Heraklion.
» Bilder fra Agia Pelagia


Agii Apostoli
Agii Apostoli ligger ca. 4 km uden for Chania by. Stranden i Agii Apostoli består af flere mindre sandstrande, og de fleste er lavvandede og børnevenlige. Langs med hovedgaden ligger der flere restauranter, barer og tavernaer. Ønsker man et mere intensivt fornøjelsesliv, tager man bus eller taxi ind til Chania.
» Bilder fra Agii Apostoli

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos er en rigtig hyggelig og tiltalende lille by for dem, som sætter pris på det ægte Grækenland. Her er foregår alting i et roligt tempo, uanset om man sidder på en café eller spadserer langs strandpromenaden. Ved fiskerhavnen i Agios Nikolaos ligger der mange hyggelige serveringssteder, og herfra fører små og smalle veje ind til torvet, hvor der er butikker, caféer og barer. Fornøyelseslivet er kocentreret omkring fiskerhavnen. Området omkring Agios Nikolaos er smukt, og det er populært at betragte solnedgangen fra en af omkringliggende højdedrag. Der findes både sand- og stenstrande i Agios Nikolaos, og ca. 2,5 km uden for byen ligger Almiro-stranden med fint sand. Stranden er desuden lavvandet.

Agios Nikolaos ligger på den østlige del af Kreta, ca. 80 km fra lufthavnen i Heraklion.
» Bilder og kart fra Agios Nikolaos


Almyrida
En lille, uberørt og pittoresk landsby ca. 20 km øst for Chania. Her finder man en lavvandet sandstrand og en stenstrand. Almyrida er et umærket valg for børnefamilier. Langs stranden kan man vælge mellem flere tavernaer.
» Bilder fra Almyrida

Amourada
Her finder man en herlig sandstrand, omkranset af tavernaer og serveringssteder. Amourdara ligger bare et par kilometer fra Heraklion centrum.
» Bilder fra Amourada

Analipsi
Analipsi er en lille by med en rolig, behagelig og græsk atmosfære. Hertil reiser man, hvis man ønsker at slappe af og nyde det behagelige liv og det rolige tempo. Der er gåafstand til Anissaras, som også er en lille og rolig by, hvor livet er skruet ned i tempo. Byen passer til familien eller til par. I begge byer er der små hyggelige tavernaer, restauranter og små dagligvarebutikker. Den grovkornede sand- og stenstrand strækker sig langs hele området og er lavvandet, så den passer godt til børn. Vil man ha´ et større udvalg at vælge imellem, kan man ta´ bussen til Hersonissos.
» Bilder fra Analipsi

Anissaras
Anissaras er en lille og stille by med græsk atmosfære. Man rejser hertil for at slappe af og nyde det behgelige og rolige tempo. Nabobyen, som også er lille og rolig, ligger inden for gåafstand, Analipsi og den er også velegnet, hvis man ønsker at slappe af og nyde det langsomme tempo sammen med familien eller som par. I begge byer er der små hyggelige tavernaer, restauranter og små dagligvarebutikker. Den grovkornede sand- og stenstrand finder man langs hele området, og fordi den er lavvandet, passer den perfekt til børn. Ønsker man et større udvalg, kan man ta´ bussen til Hersonissos.
» Bilder fra Anissaras

Balí
Balí er en av Kretas mindste turiststeder og ligger i en smuk bugt på ????? mellem Heraklion og Rethymnon. Her er landskabet kuperet. I fiskehavnen ligger tavernaer, butikker og barer. I bugten er detr klart vand og mange fisk, så her er det fint at snorkle.
» Bilder fra Balí

Chania
Langs Chanias kyst ligger der mange mindre badesteder. Vælger man at bo inde i Chania by, er det hyggelige havneområde et naturligt mødested. Langs med kajen ligger mange caféer, restauranter og barer. I de smalle passager i den gamle bydel ligger der mange butikker og basarer, og de holder åbent i både dag- og aftentimerne. De mere moderne shoppinggader ligger rundt omkring i den gamle by, og her finder man en masse butikker.

Det er let at komme frem til de små badesteder langs med Chanias kyst. Der går busser, og det er relativt billigt at køre med taxi.
» Bilder og kart fra Chania


Elounda
Oprindelig er Elounda en fiskerlandsby, men er i løpet af de sidste år blevet et ferierejsemål af høj kvalitet. Byen ligger i en lun og smuk "sprække". Der findes et stort og godt udvalg af strande og vandsportaktiviteter. Udelivet er relativt roligt.
» Bilder fra Elounda

Georgioupolis
Georgioupolis er en lille og hyggelig by, som ligger ca. 35 km fra Chania og 20 km fra Rethymnon. Strandene er lange, brede og lavvandede, og der er en herlig atmosfære. De anses for at være blandt de mest børnevenlige på Kreta. På stranden kan man leje solstole og parasoller. Byen er af en sådan størrelse, at alting ligger inden for gåafstand. Fornøjelseslivet i Georgioupolis er begrænset til restauranter, barer, caféer og tavernaer. Vil man opleve "en højere puls" er det let at tage til Chania eller Rethymnon med bus eller taxi. Ønsker man at opdage omgivelsene på egen hånd, er der mulighed for at leje bil, motorcykel eller cykel.
» Bilder fra Georgioupolis

Gerani
Gerani ligger ca. 13 km vest for Chania, og 2 km fra Platanias. I Gerani er der en rolig og fredfyldt stemning. Der dyrkes oliven og appelsiner i området, og der produceres vin. De fine omgivelsene kan man opdage på egen hånd, hvis man lejer en bil eller en cykel, og der findes flere bademuligheder langs kysten, hvor man kan nyde solen og havet.

Ønsker man et større udbud af restauranter og fornøjelser, tager man til Platanias eller Chania.
» Bilder fra Gerani


Gouves
Gouves er en lille, men veludviklet turistby - ca. 20 km øst for Hersonissos. Her finder man en lang sandstrand og et godt udvalg af restauranter. I området findes flere interressante, arkæologiske seværdigheter.
» Bilder fra Gouves

Heraklion
Dette er den største by på Kreta med den største havn og lufthavn. Der bor 130 000 mennesker i byen, ca. en fjerdedel av Kretas befolkning. Er man interresseret i græsk historie og hverdagsliv, er Heraklion by et udmærket udflugtsmål.
» Bilder og kart fra Heraklion

Hersonissos
Hersonissos er velegnet til dem, som nyder sol, strand og fornøjelsesliv i overflod. I Hersonissos er alt lige ved hånden: shopping, bademuligheder og fornøjelser. Der er hektisk i sommermånederne. Langs den hyggelige strandpromenade ligger mange barer og restauranter med en flot havudsigt fra de fleste. Midt i byen ligger stranden, som er en blanding af sten og sand. Tager man til Stalis som ligger ca. 3 km uden for Hersonissos er der en fin, bred sand- og stenstrand. Langs kysten findes der flere bademuligheder i bugterne.

Til storbyen Heraklion er det ca. 35 km, og det er gode muligheder for at leje bil eller motorcykel, hvis man ønsker det.
» Bilder fra Hersonissos


Kalamaki
Kalamaki er en lille by, som ligger mellem Chania og Agii Apostoli. Nabobyen, Agii Apostoli, ligger inden for gåafstand, og til Chania er der ca. 6 km. Det er let at komme frem mellem de forskellige byer på Chaniakysten; der går både bus og taxi. I Kalamaki er der en lille sandstrand og et mindre udvalg af tavernaer og barer. Kalamaki er populær - såvel blandt turistene som hos lokalbefolkningen. Kato Stalos ligger ca. 1 km fra Kalamaki.
» Bilder fra Kalamaki

Kalives
Landsbyen ligger i smukke omgivelser ved Soudabuktens indløb, ca. 18 km fra Chania med en fantastisk udsigt over Akrotirihalvøen. Kalives er præget af frodige omgivelser og et charmerende centrum med traditionelle, græske huse og smalle gader. Udvalget af tavernaer, barer og caféer er godt. Kalives har to flotte badestrande, hvoraf den ene har gyldengult sand og EUs "blå flag".
» Bilder fra Kalives

Kato Daratso
Kato Daratso ligger i et roligt område, ca. 5 km fra Chania by. Der er flere tavernaer og strande lige i nærheden.
» Bilder fra Kato Daratso

Kato Stalos
Kato Stalos er en lille by, som mere eller mindre er vokset sammen med Agia Marina. I Kato Stalos er der en rolig atmosfære, og der findes en del tavernaer og restauranter. Langs kysten er der flere strande. Der er 8 km tilChania, og det er enkelt at komme dertil med bus eller taxi.
» Bilder fra Kato Stalos

Makrigalos
Dette er en hyggelig fiskerlandsby på sydkysten af Kreta. Her finder man én af de længste og bedste strande på hele øen.

Maleme
Maleme er en lille, charmerende ferieby - ca. 16 km øst for Chania by. Her finder man en flot stenstrand og omkring 20 tavernaer, caféer og barer.
» Bilder fra Maleme

Malia
Malia og Stalis er kendt for sit hektiske natteliv; her er et meget stort udvalg af steder, hvor man kan gå i byen. Malia har flotte strande, men der kan blive trangt og rift om pladsen i højsæsonen.
» Bilder og kart fra Malia

Nea Chora
Nea Chora er egentlig en del af byen Chania, men ligger ca. 1 km uden for selve byen.
» Bilder fra Nea Chora

Palechora
Palechora ligger på en halvø på sydkysten af Kreta - på den vestlige del af øen. Det er en lille og charmerende landsby med en ægte, græsk atmosfære.
» Bilder fra Palechora

Plakias
Plakias er en lille ferieby på sydkysten af Kreta. Den ligger ved en lille bugt og er ideel til svømming og solbading. Plakias er et udmærket valg, hvis man foretrækker en rolig og afslappende ferie.
» Bilder fra Plakias

Platanes
Platanes ligger ca. 6 km uden for Rethymnon by og er en populær badeby med mange barer og restauranter.
» Bilder fra Platanes

Platanias
Platanias ligger ca. 11 km vest for Chania, og det er den største af de mange småbyer, som ligger langs Chanias kyst. I Platanias findes der flere fine strande, hvor man kan leje solstole og parasoller. Der findes mange tavernaer, musikbarer og et par diskoteker, og i sommermånederne kan fornøjelseslivet blive ganske livligt.
» Bilder og kart fra Platanias

Rethymnon
I Rethymnon har man alt på ét sted - både by og strand, og langs den lange strandpromenade er der mange serveringssteder, hvor man kan sidde ude samt almindelige- og musikbarer. Der er en behagelig atmosfære i charmerende Rethymnon - og det til trods for, at byen er relativ stor. Nede i den smukke fiskerhavn, som har aner tilbage til 1200-tallet, hvor den blev anlagt af venetianerne, myldrer det med caféer og restauranter. Havnen er meget smuk med sine gamle facader og de farverige både, som ligger og gynger i havnebassinet. I den gamle bydel (med sine trange passager) ligger der mange musikbarer, og der er livligt til langt ud på natten.

Stranden begynder midt i Rethymnon og er kilometerlang og varieret med både fin- og grovkornet sand og sten. Man kan leje parasoller og solstole, og der er mange vandsportsaktiviteter at vælge imellem. Langs Rethymnons kyst ligger der flere badebyer som Adele, Platanes, Scaleta og Asteri.

Det er let at komme rundt på Kreta - uanset om man lejer bil eller motorcykel. Der går også busser fra Rethymnon til Heraklion og Chania dagligt.

Afstanden fra Rethymnon til lufthavnen i Chania er ca. 60 km, og til Heraklion er der ca. 80 km.
» Bilder og kart fra Rethymnon


Scaleta
Scaleta ligger ca. 12 km uden for Rethymnon by. Det er en populær badeby med store hoteller, der ligger ned til stranden.
» Bilder fra Scaleta

Sissi
Dette er en lille fiskerlandsby, som ligger ved bjergtoppene ved havet. Her finder man en lille havn, som er omgivet af små caféer, og inde i centrum er der smalle gader og hygglige tavernaer - et udmærket valg, hvis man ønsker en rolig ferie i et typisk græsk småbymiljø. Skal der mere fart på, er der bare 5 km til Malia
» Bilder fra Sissi

Stalis
Stalis og Malia har flotte sandstrande og er centralt beliggende - 3 km fra Hersonissos og 30 km fra Heraklion og lufthavnen.
» Bilder fra Stalis

Adele | Agia Galini | Agia Marina | Agia Pelagia | Agii Apostoli | Agios Nikolaos | Almyrida | Amourada | Analipsi | Anissaras | Balí | Chania | Elounda | Georgioupolis | Gerani | Gouves | Heraklion | Hersonissos | Kalamaki | Kalives | Kato Daratso | Kato Stalos | Makrigalos | Maleme | Malia | Nea Chora | Palechora | Plakias | Platanes | Platanias | Rethymnon | Scaleta | Sissi | Stalis