Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Rhodos

Forside » Grækenland » Rhodos

Rhodos
Rhodos er nok den mest alsidige ø i det græske øyrige og den 4. største i Grækenland. Både børnefamilier, par og festglade unge trives her, og der findes noget for alle - uanset hvilke drømme man har. Der er fine strande rundt omkring på hele øen, og mange af stederne er lavvandede og børnevenlige, først og fremmest på østkysten. På Rhodos finder man charmerende landsbyer, fantastiske strande og en flot natur. Rhodos´ historie er interessant og stammer helt tilbage fra middelalderen. Med en lejet bil får man meget ud af ferien, og på denne måde kan man komme frem til de fleste hjørner og afkroge på øen, finde bortgemte badesteder og opleve Rhodos´ interessante historie, som stammer fra antikken. På vestkysten er ferielivet mere roligt, og de bedste strande finder man langs østkysten. Fornøjelseslivet i Rhodos by kan blive hektisk i højsæsonen. Men kort sagt: Der er noget for alle! Kart Rhodos

Rhodos - HellasAfandou
I Afandou findes en 18-huls golfbane, og det er et perfekt sted, hvis man vil kombinere golf og badeliv. Her er der en langstrakt sandstrand og mange små badesbugter. For sportsdykkere er der daglige ture til Kalithea herfra.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Afandou


Faliraki
Faliraki er en tidligere fiskerlandsby og ligger ca. 12 km sydøst for Rhodos by. Faliraki ligger på østkysten af Rhodos, og stranden, en 4 km lang sandstrand, anses for at være den bedste på hele øen. Her er der krystalklart vand, og den er perfekt for strandelskere! Inde i Faliraki centrum er der meget liv i højsæsonen; mange festglade unge rejser hertil. Her er der rigeligt af aktiviteter og fornøjeleser som fx elastikspring, vandfald, vandjet osv. Det er også et rigt udvalg af restauranter, barer og diskoteker, som ligger langs strandpromenaden. Ønsker man et mere behageligt tempo, vælger man at bo uden for centrum. Her er der en hyggelig atmosfære, hvis ønsker en roligere aften.


» Bilder fra Faliraki


Ialyssos
Ialyssos er kysten på Rhodos vestkyst og er opkaldt efter regionens tidligere hovedstad. Det blæser altid mere på denne side af øen, og der kan forekomme ganske høje bølger - noget for windsurferne. Her på vestkysten ligger lufthavnen og byerne Ixia og Trianda.

I Trianda ligger flere fine restauranter, hyggelige taverner og butikker. Nattelivet er lidt roligere, og man sidder gerne på en taverna på strandpromenaden og nyder den smukke solnedgang. Vil man ha´ mere liv, er der kun 15 minutter med taxi til Rhodos by.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Ialyssos


IxiI
Ixia ligger på vestkysten af Rhodos ved Ialyssoskysten, som er kendt for sine smukke solnedgange. Ixia er blandt øens bedste badesteder, og der findes mange forskellige vandsporter at vælge imellem, som fx windsurfing og sejling. Det er et børnevenligt sted, og der er en lang og herlig rullestensstrand. Ixia har mange hyggelige restauranter og barer, fornøjelseslivet er roligt, og atmosfæren er afslappet. Langs vejen, som følger stranden, findes et godt og stort udvalg af butikker, tavernaer, barer og diskoteker. Ixia ligger ca. 7 km fra Rhodos By, og det tager ca. 10 minutter med taxi at komme dertil.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra IxiI


Kalithea
Kalithea ligger i et fredfult område på østkysten af Rhodos. Stranden i Kalithea er grovkornet med små runde sten. På stranden findes der mange vandsporter at vælge imellem. Nattelivet er roligt, og ønsker man et bedre tilbud kan man tage til Rhodos by eller Faliraki, som desuden har en af Rhodos´ bedste strande.


» Bilder fra Kalithea


Koskinou
Oppe i fjeldene, ikke langt fra Kalithea, finder man den lille by, Koskinou, som er kendt for sine traditionelle huse med stenmosaik på gulvene.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Koskinou


Lardos
Lardos ligger på den sydlige del af Rhodos og har en afslappet atmosfære. Stedet er perfekt, hvis man vil ta´ det lidt med ro og slappe af. Her findes der flere hyggelige badesteder i bugter med klart vand, som passer perfekt til snorkling. Strandene her er af groft sand eller rullesten. Lardos Beach er tildelt EU´s Blue Flag for sin renhed, og der ligger mange hyggelige taverneaer og strandbarer langs stranden. Lindos ligger bare 5 km fra Lardos, og her findes der flere butikker, restauranter og et aktivt natteliv. Det er gode bus- og taxiforbindelser på øen. P.t. er Lardos relativt uforstyrret af masseturismen.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Lardos


Lindos
Lindos er et af Grækenlands mest kendte steder. Det er en flot og hvid by med små gader. Hvis man skulle ønske en rolig aften ude, er der kun 5 km fra Lindos til Lardos. Der er gode bus- og taxiforbindelser, men man kan også ta´ med båd. Højsæsonen er fra april til oktober. På et højdedrag over Lindos ligger Akropolis med havsudsigt.


» Bilder fra Lindos


Pefkos
Pefkos er en hyggelig lille landsby med en fin sandstrand, som er børnevenlig. Pefkos ligger stik nord for Lardos. I Pefkos findes mange hyggelige tavernaer, restauranter og musikbarer. Her er også mange nye lejlighedskomplekser, hyggelige hoteller og populære udflugtsmål - bare et stenkast væk.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Pefkos


Rhodos by
Rhodos by er en blanding af gammelt og nyt. Byen er livlig med et hektisk natteliv. Der er rigtig mange restauranter, barer og diskoteker. Der er sågar en hel bargade for festglade unge.

Den gamle by med brosten i gaderne er omkranset af en bymur og er en blanding af tyrkisk, bysantinsk og græsk arkitektur. Her findes mange attraktioner at vælge imellem, bl.a. Stormesterens Palads (en fæstning i fæstningen), en underjordisk grotte, et arkæologisk museum med bl.a. marmorstauen "Afrodite fra Rhodos", moskeer, kirker, teatre, parker og markeder. Kolossen på Rhodos siges at være et af antikkens syv underværker. Bronzestatuen af solguden Helios menes at ha´ været placeret i småbådehavnen, Mandraki. Historien siger, at den skal ha stået med et ben på hver side af havnen, og at skibene passerede imellem benene. I Rhodos by findes massevis af hyggelige restauranter og tavernaer samt en mængde forskellige småbutikker. Fra den smukke Mandrakihavn kan man også tage på en række forskellige bådudflugter.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Rhodos by


Tilos
Tilos ligger ca. 1½ time med båd fra Rhodos. Der ligger hyggelige tavernaer i den lille havn. På Tilos føles det, som om tiden har stået stille, og der er en vældig rolig og afslappet atmosfære. Her er det perfekt at gå ture, da trafikken er meget begrænset, og landskabet er smukt. Det rolige tempo på Tilos passer perfekt til dem, som ønsker hvile og rekreation.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Tilos

Afandou | Faliraki | Ialyssos | IxiI | Kalithea | Koskinou | Lardos | Lindos | Pefkos | Rhodos by | Tilos