Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Napolikysten

Forside » Italien » Napolikysten

Napolikysten
Langs den dramatiske Napolikyst ligger flere hyggelige småbyer, men også større steder. Klipperne kan være stejle og skarpe og danner ofte en stærk kontrast til det bølgende landskab, som strækker sig fra havet og ind mod land. Fra dette område kan man komme til øerne Capri, Sorrento, Pompei og se vulkanen Vesuvius.
Kart Napolikysten

Amalfi, Capri & Napoli


Amalfi
Amalfi er en lille by, som ligger på en halvø vest for Salerno. Kystvejen svinger sig mellem Sorrento og Solerno, og anses som verdens smukkste vej. Man passerer flere små charmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene smukkere end den anden. Udsigten langs kysten er enestående, og der er et godt udvalg af restauranter, mange med luksusstandard.

At køre rundt i denne smukke del af Italien er en oplevelse, og der er mange restauranter langs vejen, som også udlejer værelser. I området er der også mange vinproducenter med vingårde, mad og vin som attraktion.
» Bilder og kart fra Amalfi


Capri
Capri er en romatisk og charmerende ø, som ligger ca. 40 minutter med båd uden for Napoli. Bådene lægger til i havnen, Marina Grande, og Capri by strækker sig op mod højderne. Det er en pittoresk gammel by med et rigt og intressant folkeliv. Man finder mange hyggelige tavernaer og små eksklusive butikker. Mellem byen og havnen går en svævebane, og det er en enkel og god transportform. På Capri er det fantastisk at vandre og cykle. Her findes der flere vandrestier, som man kan benytte og på den måde opdage det smukke landskab, som er meget varieret - lige fra blomsterenge til golde og stejle klipper. Der findes ingen sandstrande på Capri; der er kun strande af groft sand, og man bader fra badebroer eller klipper. Badestederne er derfor ikke specielt børnevenlige.

Lufthavnen ligger ca. 5 km uden for Napoli by, og fra havnen i Napoli tar´ man flyvebåd til Capri.
» Bilder og kart fra Capri


Napoli
Napoli er det sydlige Italiens største by med flere millioner indbyggere. Byen er fuld af historie og kontraster, hvor det flerkulturelle blandes med det ægte italienske. Mange kommer til Napoli for at besøge de arkæologiske museer fra bl.a. udgravningerne af Pompei. I Napoli er kriminaliteten høj, og man bør derfor være forsigtig.

Lufthavnen, Capodichino, ligger ca. 6 km uden for Napoli.
» Bilder og kart fra Napoli


Sorrento
Charmerende Sorrento ligger bedårende smukt ved Napolis kyst og er noget helt specielt. Denne klassiske og romantiske by med sine smalle gader og små hyggelige restauranter er som hentet ud af La Dolce Vita - Det søde liv. Sorrento er perfekt for dem, som er kulturintresseret eller for dem, som vil på en kulinarisk rejse. Her er der som ellers i Italien fokus på mad og vin.

Stranden er smal og ikke så stor, og man bader som regel fra badebroer. Sorrento er ikke en metropol, når det gælder forlystelser med barer og diskoteker. Hertil rejser forelskede par og midaldrende samt pensionister for at nyde tilværelsen. Der er et stort udvalg af musikbarer og restauranter.

Sorrento ligger ca. 55 km uden for lufthavnen i Napoli. Stranden i Sorrento er ganske lille og smal.
» Bilder og kart fra Sorrento

Amalfi | Capri | Napoli | Sorrento