Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Dubrovnikkysten

Forside » Kroatien » Dubrovnikkysten

Dubrovnikkysten
Dubrovnik bliver ofte omtalt som "Adriaterhavets perle", og i middelalderen var byen længe en selvstændig stat. Man kommer ikke længere sydpå i Kroatia. Klimaet er varmt og godt, og de nærliggende områder har perfekte bademuligheder. Kart Dubrovnikkysten

Cavtat
Cavtat er en lille og charmerende by, som ligger ca. 25 km syd for Dubrovnik. Her er der en rolig og stille atmosfære. Udendørslivet er begrænset, men der er dog flere restauranter og caféer at vælge imellem.

Vil man ind til Dubrovnik, er lokalbusserne et naturligt og let valg af transport.
» Bilder fra Cavtat


Dubrovnik
Dubrovnik er en historisk smuk by, som er omgivet af en stor ringmur. Dubrovniks centrum er koncentreret til den gamle by. Her er der masser af charme og et herligt folkeliv. Blandingen af kullerstensgader, torve, smalle passager og caféer gør, at der er noget nyt at opdage bag hvert eneste gadehjørne. Det er en ren nydelse at slentre rundt i byen og fornemme den afslappede atmosfære. Det er næstan et must at gå op på muren; heroppe er der en fantastisk udsigt ud over hav og by.

Det er meget let at komme rundt med lokalbus til de forskellige bydele i Dubrovnik. Mange af hotellerne ligger lidt uden for centrum - bl. a. i Babin Kuk området og i Lapad. Der er ingen sandstrande i Dubrovnik, men kun stenstrande, eller også badr man fra klipper.

Der er rigtig mange restauranter og barer samt flere natklubber. Specialiteterne er fisk- og skaldyrsretter. Kroatien har sin egen vinproduktion, og mange vine er i høj klasse.

Der er en del gode butikker og et par mindre indkøbscentre, men Dubrovnik er ikke en by, man tager til for at shoppe.

Fra havnen går der både dagligt til de månge øer, som ligger uden for byen - bl.a Kolocep, Sipan och Lopud.
» Bilder fra Dubrovnik


Korcula
Korcula siges at være en af Adriaterhavets smukkeste øer. Den er beliggende i det sydlige Dalmatien. Korcula er en frodig og grøn ø med takkede bjerge, og store dele af dem er dækket af pinjeskov. Hovedstaden hedder også Korcula, og det er en by med ældre kvarterer, gamle stenhuse og kulstensgader med små caféer. Man siger, at det var her, Marco Polo blev født, og det er muligt at besøge opdagerens hus. Hvert år i maj afholdes en Marco Polo Festival.
» Bilder og kart fra Korcula

Plat
Plat er en lille oase, hvor der er fred og ro. Smukke furu- og cyprestræer omkranser kystlinien og giver en kærkommen skygge på varme dage. Her er mange lune bugter og flotte strande. Får man behov for mere liv, er der kun 12 km til Dubrovnik by.
» Bilder fra Plat

Sebreno og Mlini
Dette er en smuk lille landsby, bare 7 km fra Dubrovnik
» Bilder fra Sebreno og Mlini

Cavtat | Dubrovnik | Korcula | Plat | Sebreno og Mlini