Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Pulakysten

Forside » Kroatien » Pulakysten

Pulakysten
Pulakysten og halvøen, Istria, ligger længst inde i Adriaterhavet - bare en kort bådtur fra Venedig. Stederne bærer præg af historisk sus, og området har vært under både romersk og venezisk styre. Med et stort udbud af kultur og gode bademuligheder er området blevet et populært feriemål. Kart Pulakysten

Porec
Porec ligger på Istriahalvøen i den Venezianske golf. Porec er en gammel by med en charmerende og velbevaret bymidte. Her finder man trange passager, torve og bygninger. Porec er en veludviklet og livlig turistby med mængder af butikker, restauranter, barer og fornøjelser. Det bedste badested er ved klipperne, men der går også badebåde ud til den lille ø, Sveti Nicola, hvor der er bedre strande. Fra Porec går der hurtigbåde hver dag til det smukke og romantiske Venedig.
» Bilder fra Porec

Pula
Pula er den største by på halvøen, Istria. Med 2350 timer sol om året er byen et populært feriemål. Byens historie genspejles på hvert gadehjørne, og monumenter fra fortiden er synlig næsten overalt. Et af monumerntene er byens Colloseum fra romertiden, som er det 6. største i verden. Pula tilbyder en masse kultur og underholdning året rundt, og mange af resturantene byder på de gode lokale retter fra Istria og den kendte lokale vin. Der er ikke langt til Middelhavets krystalklare vand, og det gør Pula til en nærmest komplet oplevelse.
» Bilder fra Pula

Rijeka
Rijeka er regionshovedstad i Kvarnerområdet i det nordlige Kroatien, og her finder man en af landets vigtigste havne. Store havnesteder er sjældent smukke, men der er meget at se i området. Der er bl.a. flere smukke øer, som fx Krk, Rab og Pag. Mellem Krk og fastlandet er der en bro, og på øen er der flere badebyer.
» Bilder fra Rijeka

Rovinj
Rovinj er en charmerende lille kystby fra middelalderen med små passager og brostensgader. Den herlige atmosfære gør det let at trives her. Man bader fra klipper, og der er stenstrande.
» Bilder fra Rovinj

Umag
Umag er et lidt mindre badested på Istriahalvøen. Her er der en rolig og behagelig atmosfære. Inde i den gamle bydel er der en masse gode restauranter, hvor man kan sidde udenfor og spise, og man har udsigt ud over havet. Langs kysten strækker den fine strandpromenade sig, og man bader lige uden for byen, hvor der også er stenstrand.
» Bilder og kart fra Umag

LOVRAN
Lovran er en by i Istrien, Kroatien. Den ligger i den vestlige del af Kvarner-bugten, og her bor lidt over 4.000 mennesker. Lovran er en av de ældste byer i regionen. Havnebyer tæt på er f.eks Trieste, Pula og Rijekav. Lovran har en lang tradition hvad gælder turisme, og serviceniveauet er højt. Lovran var for 500 år siden en by for fiskere, handelsfolk og folk som levede af hvad de mange frugttræer kunne byde på. Man har et skønt lunt klima hele året, vegetationen er frodig og luften behagelig at ånde. Selve navnet Lovran kommer fra det lokale navn for laurbærbusken, som vokser i selve byen men også mange steder udenfor. Her dyrkes også mange kirsebær og spisekastanjer. En flot by med pæne hoteller.
» Bilder og kart fra LOVRAN

MALINSKA
Maliska ligger i en smuk bugt på den vestlige del af øen Krk. Malinska har mange sandstrande og stenstrande, samt små skjulte bugte hvor man kan være lidt mere for sig selv. Byen er også kendt for sine historiske seværdigheder - mange af dem fortæller om en forholdsvis dramatisk fortid. Byen Krk ligger ikke langt fra Maliska, kun 13 kilometer væk. Krk er en hyggelig by i den typiske kroatiske middelhavsstil: små gader og stræder, hus af sten, en del kirker og nogle muséer. Strande er der også. Her kan man både slappe af eller holde en lidt mere aktiv ferie med f.eks tennis, beach volleyball, golf, parasailing eller noget andet på programmet.
» Bilder og kart fra MALINSKA

Porec | Pula | Rijeka | Rovinj | Umag | LOVRAN | MALINSKA