Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Malaysia

Forside » Malaysia

Malaysia
Malaysia føles som kontrasternes land. Naturen på Borneo er storslået, og der hersker en stemning af ro og harmoni i de urørte regnskove. På Langkawi er dykke- og snorklevandet fantastisk, og på Penang møder man kulturel mangfoldighed. I hovedstaden, Kuala Lumpur (KL), er der liv og røre døgnet rundt med glitrende skyskrabere - bl.a. Petrona Twin Towers, som er en af verdens højeste bygninger. Shoppingforholdene i KL er i verdensklasse. Det mest prisvenlige er elektronik og tøj, og på de mange markeder sælges kopier af alle typer mærkevarer. Det malaysiske køkken er som kulturen - en herlig blanding af mange nationaliteter, traditioner og livsstile, og gastronomien er under indflydelse fra Kina, Thailand og Indien.

Malaysia tilbyder lidt af det meste, og man møder venlige og hjælpsomme mennesker. Landet er ikke så turistpræget som Thailand.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Malaysias Turistkontor (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Malaysia

Borneo - Sebah
På Borneos nordvestlige side i provinsen Sabah, finder man en smuk og urørt natur, fantastiske strande med hvidt sand og krystalklart vand. I Sabahområdet ligger en af verdens største sammenhængende regnskove. Her i dette eksotiske miljø er der stille og roligt, og der hersker en afslappet atmosfære. Søger man et eventyr, er Borneo et godt udgangspunkt. Der er mange forskellige aktiviteter at vælge imellem på Borneo - Sabah, jungletrekking, dykning, snorkling, golf og flere forskellige typer af vandreture. Mange af udflugterne varer 1-4 dage, og der er flere gode lokale arrangører. På Borneo er de fleste hoteller af meget høj standard, og de tilbyder en enorm service. Man behøver ikke engang rejse sig fra solstolen.

Hovedstaden i provinsen, Sabah, er Kota Kinabalu, en lille storby med en rolig og behagelig stemning. Her kører bilerne ikke særlig hurtigt, folk tager den med ro, og man falder let ind i samme tempo.

Fra Kota Kinabalu er det let at rejse til andre dele af Borneo med indenrigsfly; der er afgange til Kuala Lumpur flere gange dagligt.
» Bilder og kart fra Borneo - Sebah


Kuala Lumpur
Når man forlader den fine lufthavn og kører ind mod Kuala Lumpur (KL), møder man et friskt landskab med en masse kokospalmer. Når man nærmer sig byen, ser man Petronas Twin Towers på lang afstand; det er en af verdens højeste bygninger. Inde i den rene by er der orden - og det til trods for et hektisk og intensivt liv af mennesker og trafik døgnet rundt. Chinatown ligger centralt i byen, og her er der markeder, som er i gang til langt ud på natten. På markederne kan man købe stort set alt, og der er mængder af madboder at vælge imellem.

Mange af hotellerne i KL er i meget høj standard, og serviceniveauet og venligheden er fantastisk.

Transportmulighederne i KL er gode. Vælg mellem bus, skytrain eller taxi. Sidstnævnte er en prisgunstig måde at rejse rundt i byen på. Lej en taxi i et par timer eller en hel dag. Mange taxichauffører tilbyder privatguidede ture.

Shoppingmulighederne i KL er enorme; der er utallige shoppingcentre, som har alt. I den Gylne Triangel i byen har de fleste butikker og gallerier åbent til kl. 22. Et af de største og mest moderne shoppingsentre ligger i Petronas Twin Towers nederste etager, Suria KLCC.
» Bilder og kart fra Kuala Lumpur


Langkawi
Øgruppen, Langkawi, består af 104 øer, og det er et badeparadis med fantastiske strande og smuk natur. På Langkawi er der mange muligheder for udflugter - både til søs og på land. Lej fx en jeep og kør rundt og find selv små steder, eller hvorfor ikke besøge nogle af de nærliggende øer? Man kan komme dertil med en lejet båd eller på en udflugtstur. Langkawi er bl.a. et populært rejsemål for dykkere. Vandet er krystalklart og passer perfekt til dykning og snorkling.

På Langkawi er der ikke så mange restauranter, og forlystelseslivet samt shoppingmulighederne er begrænsede. De fleste restauranter finder man på hotellerne og i øens hovedstad, Kuah. Selvom Langkawi er et skattefrit område, er det ikke et eldorado for dem, som vil shoppe.
» Bilder fra Langkawi


Penang
Denne ø og provins er bl.a. kendt for sin hovedstad, Georgetown, med en spændende historie og en kultur med minder tilbage til kolonitiden. Atmosfæren i Chinatown føles mere ægte end mange andre steder, og her føles det, som tiden har stået stille. Hvis man vil rejse rundt er cykeltaxi et perfekt transportmiddel, der efterlader en helt speciel følelse. I Georgetown er der mængder af restauranter og barer med mange forskellige særpræg. Her er både den internationale og den malaysiske madkultur repræsenteret.

På den nordlige del af Penang finder man de bedste strande og de bedste hoteller. I Batu Feringghi Beach-området er der bl.a. et marked langs hovedgaden, som åbner efter, at solen er gået ned, og her kan man gøre mange fund.

Penang tilbyder mange forskellige udflugter. For dem, som kan lide dykning og snorkling, er der meget at vælge imellem. Der går bl.a. ture til Pulau Payar Marine Park, hvor der er en forankret flåde, som tilbyder dykning, snorkling og ture med glasbunds-både, og der er også et undervandsobservatorium. Vandet er fantastisk, og det samme er de store mængder af eksotiske fiske og koraller. At svømme her er som at svømme i et akvarium. Flåden er bekvem med både restaurant og toiletter.
» Bilder fra Penang

Borneo - Sebah | Kuala Lumpur | Langkawi | Penang