Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Malta

Forside » Malta

Malta
Midt i Middelhavet ligger den charmerende ø, Malta, med sit behagelige klima og det krystalklare vand. På denne lille ø kan man opleve utrolig meget, og man finder næsten alt, hvad man kan drømme om på en ferie - alt er samlet på ét lille område. Her kan man kombinere en traditionel ferie med sol og strand med et unikt tilbud af seværdigheder.

Gennem tiderne har Malta været styret af mange forskellige folkeslag - bl.a. af fenicier, korsfarere, romere, kartagere, arabere, franskmænd og briter. Alle disse har efterladt sig spor, som man kan genkende i kulturen og i sproget. Malta blev selvstændig så sent som i 1964 efter at have været koloniseret af England. Fordi der har været så mange forskellige regenter og regeringsperioder på Malta, er kulturen blandet og interessant. Der er meget at se - alt fra forhistoriske templer og middelaldermiljøer til farverige fiskerbåde og hestekærrer.

Ud over det, man kan se på land, kan man også beundre det, som gemmer sig under vandet. Omkring Malta finder man måske Middelhavets bedst egnede vand - til snorkling og almindelig dykning. Det er rigtig gode muligheder for at tage dykkercertifikat her. På Malta finder man Middelhavets gastronomi, en blanding af Nouvelle Cuisine og det syditalienske køkken, og prisniveauet er rimeligt.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Malta (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Malta

Malta


Attard
Attard er sammen med Lija og Balzan en af de såkaldte tre landsbyer. Mange rige familier byggede sommerboliger her i begyndelsen af det 20. århundrede, og de tre landsbyer bliver stadig set på som et eksklusivet byområde. Attard ligger ca. midt imellem Maltas middelalderhovedstad, Mdina, og riddernes "nye" hovedstad, Valletta. Dens placering betød, at landsbyen altid var i centrum og lettilgængelig ift. transport og handel mellem de to steder. Først var der vandforsyningsprojektet, Wignacourt, som var færdigt i 1615. Det blev bygget for at løse problemerne omkring Vallettas drikkevandforsyning. Sent i det 19. århundrede kom jernbanen, som blev nedlagt igen i 1930.

Attard er i dag præget af store villaer og haver, hvor den mest imponerende er San Anton Palace - bygget af stormesteren, Antoine de Paule, sent i 16-hundredetallet. Disse ligger lige ved hotellet, Corinthia Palace.

I landsbyen er der mange arkitektoniske perler, men den flotteste er nok menighedskirken af St Mary (1616) - udformet af den maltesiske arkitekt, Tumas Dingli. Den betragtes som det bedste renæssancemonument på øerne.
» Bilder og kart fra AttardBugibba (Syd) og Qawra (nord) udgøre området mellem Salina Bay og St. Pauls Bay, det er Maltas mest besøgte turistområde. Her findes det meste en turist kan ønske sig af butikker, restauranter, barer og cafeer. Langs med promenaden, der strækker sig langs kysten, fra Qawra til Bugibba,ligger der en flere hyggelige restauranter, og byens eneste strand ligger ved Dolmen Resort Hotel. Bademulighederne er mange i det krystalklare vand, med badebroer og trapper ned fra klipperne overalt. Bugibba og Qawra er perfekte steder for familier. Gode udflugtsmuligheder i området, både langs kysten og ind i landet. Bugibba er et godt udgangspunkt for flere udflugter. Hvis man ønsker variation i shoppingen, udelivet og restauranterne, kan en taxa tag dig til St. Julians og Sliema på ca. 15 minutter. Der er også rigtig gode busforbindelser til hele øen, i området. Der findes flere lækre strande på nordsiden af øen, fx i Mellieha og Golden Bay. Hovedstaden Valetta er altid et besøg værd. Man kan også tag på ture til Blue Grotto, Dingli Cliffs eller Hagar Qim.
» Bilder og kart fra

Gozo
Gozo er et fredfyldt, idyllisk og frodigt område med charmerende fiskerlandsbyer. Det anbefales at leje bil eller cykel og på den måde tage på udflugter og opdage denne smukke ø. Der er gode muligheder for at finde egne badebugter med klipper eller sandstrande. Øens mest kendte og besøgte sted er Victoria, som er spændende med sin gamle arkitektur, torve, shoppingmuligheder og restauranter. Gozo byder også på mange seværdigheder og et fantastisk og klart vand. Her bor man i mindre byer, hvor det virker, som om tiden har stået stille, og atmosfæren er præget af, at tempoet er stille og roligt. I højsæsonen er der et lille udbud af fornøjelser og barer og et enkelt diskotek.
» Læs mer om Gozo

Sliema
Et par kilometer fra intensive St Julians ligger Sliema, hvor de besøgende typisk er de mere modne. Det bevirker, at byen er roligere. Det er øens største by, og man kan gå mellem stederne langs strandpromenaden. I Sliema er der mange restauranter og butikker, som skaber basis for øens bedste shopping. I havnen er der altid liv og røre, og herfra går der både til naboøen, Comino, hvor man kan finde blå laguner og de omtalte grotter.
» Bilder og kart fra Sliema

St Julians
I højsæsonen er St Julians et forlystelsescentrum med mange turister og et intensivt natteliv. Pulsen er høj, og der er mange barer og et stort udbud af restauranter. Der er ingen strande i St Julians, men man går ned fra klippene via trapper til det krystalklare vand, eller man bader i hotellernes bassiner.
» Bilder og kart fra St Julians

St Pauls Bay
Dette er Maltas største og ældste og måske mest populære turiststed. Fra begyndelsen var St Pauls Bay som mange andre steder på Malta en fiskerby. Nu er det en velfungerende turistby med mange forskellige faciliteter. Der er ingen sandstrande; her bader man fra klipper, og vandet er dybt. Vil man ha´ sandstrande, så ligger der en del af dem derfra ca. 10-15 min. med bil. Disse små strande er desværre ofte overfyldte. Her kan man vælge mellem mange forskellige aktiviteter både dag og nat. Vandsportsaktiviteter er der mange af, og hvis havet er roligt, er det perfekt til snorkling og dykning. Der er et stort udvalg af restauranter med forskellige indretninger. De serverer såvel lokale som internationale menuer. Der er et behageligt aften- og forlystelsesliv med mange barer og natklubber at vælge imellem.
» Bilder og kart fra St Pauls Bay

Valetta
Den lille hovedstad, Valletta, med de mange muligheder blev bygget af korsfarerne i midten af 1500-tallet. Byen er med på verdensarvlisten og tilbyder mange spændende seværdigheder. I hovedgaden, Republic Street, er der mange butikker og hyggelige steder, hvor man kan sidde ude og spise. I udkanten af Valletta er der et stort marked hver søndag, hvor man kan gøre gode køb. Fra havnen i Valletta kan man tage færgen til naboøen Gozo.

Lufthavnen ligger ca. 5 km fra Valetta centrum.
» Bilder og kart fra Valetta

Attard | | Gozo | Sliema | St Julians | St Pauls Bay | Valetta