Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Polen

Forside » Polen

Polen
Polen er et af vore nærmeste nabolande, men er stadig fremmed og uopdaget for mange. Når man rejser til Polen, er der meget at se og lave - alt fra kultur og shopping til ski- og hestesport. Besøg fx nogle af de mange kur/spabyer, her er spa-anlæggene rigtig flotte. Langs Østersøkysten strækker der sig lange hvide sandstrande, og byerne er små og hyggelige. Her kan man tillade sig at flotte sig lidt uden at skulle af med en formue. Maden, der serveres, er vellavet og god, og hoteller og gæsthuse er af høj klasse. Polens hovedstad er Warszawa. Kart Polen

Krakow
Krakow ligger i den sydlige del af Polen og var hovedstaden indtil begyndelsen af 1600-tallet. Krakow klarede sig igennem 2. Verdenskrig uden ødelæggelser, og byen er en velbevaret og charmerende gammel kulturskat fra middelalderen. Krakow står på UNESCO's liste over verdensarv-steder. I Krakow er der et blomstrende studenterliv, der er flere universiteter og højskoler. Studenterlivet præger forlystelseslivet, som er ret intensivt. Uden for Krakow ligger Auschwitz- Birkenau, som er en koncentrationslejr, der stadig bringer sørgelige minder frem.

Krakow-Balice International Airport (KRK) ligger ca. 11 km uden for byen, og det tager ca. 30 minutter med bus at komme dertil.
» Bilder og kart fra Krakow


Warszawa
Warszawa er Polens hovedstad. Under 2. verdenskrig blev Warszawa hårdt ramt, men nu er stort set alt genopbygget. Mange tænker på Warszawa som en grå og diset by med mennesker, der står i kø uden for fødevarebutikkerne. Men alt det er historie nu. Nutidens Warszawa er en sprudlende, moderne, nyskabende og smuk storby. I den gamle bydel ligger der mange små torve og smalle gader, og byen er fuld af caféer, restauranter og barer. Nattelivet i Warszawa er intensivt og pulserende.

Trafiknetværket fungerer godt. Det letteste og mest behagelige transportmiddel er metro.

Warszawa lufthavn, Warszaw Frederic Chopin Airport (WAW), ligger ca. 10 km uden for byen, og det tager ca. 30 min med bus at komme dertil.
» Bilder og kart fra Warszawa

Krakow | Warszawa