Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Spanien

Forside » Spanien

Spanien
Spanien har været og er fortsat et af de mest populære ferielande og rejsemål for mange skandinaver. Spanien er Europas tredje største land og lokker både eventyrlystne og soldyrkere med sin skiftende natur og kultur. Mange turister har fundet deres favoritområde, hvor de rejser tilbage til gang på gang.

Hovedstaden, Madrid, ligger i hjertet af Spanien og er en hektisk storby, som byder på mange muséer og smukke bygninger. På Costa Brava ligger byen Barcelona, som er Cataloniens hovedstad. I Barcalona er der et herligt folkliv med bl.a. caféer og gadeunderholdning samt gotiske kvartaler fra middelalderen.

De Canariske øer og Mallorca er meget populære feriesteder, og Ibiza er især populær blandt feststemte unge mennesker.

Kart Spanien

Barcelona
Barcelona er Cataloniens hovedstad og er i dag et af Europas mest populære rejsemål. Byens centrum er Placa Catalunya, og det er her, den berømte Rambla begynder. Den strækker sig helt ned til havnen. La Rambla har længe været Barcelonas vigtigste gade. Her sker der en masse. Der er "menneskelige statuer", gademusikanter og komikere. På Barcelonas pragtgade, Passeiq de Gracia, findes der en mængde butikker, deriblandt mange fra de kendte butikskæder, og tager man sig tid til de ældre bydele, Barri Gotic, Raval og Ribera, er der gode muligheder for indkøb i mange fine butikker. På mange restauranter i Barcelona er det nødvendigt at bestille bord på forhånd inden middagen, og denne begynder her tidligere end i det øvrige Spanien. Læs artikel: Bekymringsløs i Barcelona

Fra Barcelonas lufthavn (BCN) går der tog og busser ind til centrum, hvor der er ca. 15 km. Fra Gerona Costa Brava lufthavn (GRO) til Barcelona er der ca. 80 km.
» Bilder og kart fra Barcelona


Costa Blanca
Costa Blanca betyder "hvid kyst" efter de hvide strande. Her er mange forskellige feriesteder at vælge imellem.
» Læs mer om Costa Blanca

Costa Brava
Costa Brava ligger i det nordøstlige hjørne af den spanske middelhavskyst med mange feriebyer og et utal af fine strande. Der ligger to lufthavne ved Costa Brava - Barcelona (BCN) og Girona (GRO)

Fra Barcelona Airport går der tog op mod Blanes, hvorfra man kan komme videre til Lloret de Mar, Tossa de Mar og Platja d´áro.
» Læs mer om Costa Brava


Costa Dorada
De guldfarvede strande strækker sig (næsten helt uden afbrydelser) fra Barcelona og ca. 240 km sydpå. Her finder man flere populære feriesteder, bl.a. Salou, Cambrils og Sitges. På Costa Dorada kysten er det let at komme frem mellem de forskellige steder med tog eller bus. Vil man have en aktiv ferie, er der golf, ridning og mange vandsportsaktiviteter at vælge imellem de fleste steder på kysten.
» Læs mer om Costa Dorada

Costa del Sol
Costa del Sol - Den spanske Solkyst - strækker sig fra Gibraltarklippen til Sierra Nevada bjergene og er kendt for de fine strande, det behagelige klima, gode golfbaner og et bredt og godt fornøjelsesliv, uanset hvilken by man vælger at bo i på Solkysten. Det andalusiske køkken er også en oplevelse i sig selv, hvor olivenolie og hvidløg har en sikker plads ligesom de mange gode vine også sætter sit præg på den kulinariske oplevelse. Ikke så langt derfra er der gode udflugtsmål som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar og Málaga. Costa del Sol har mange fine golfbaner, og mange af disse er af meget høj international karakter og i høj klasse. Hotellerne i området har ofte golfservice. Mellem byerne Fuengirola - Torremolinos - Malaga går der tog. Toget går ikke til Marbella, men busnettet er veludviklet.
» Læs mer om Costa del Sol

Fuerteventura
Fuerteventura er solen og vindenes ø, og her er der en afslappet stemning. De fleste strande er milelange og brede med fint sand. De mange sandstrande indbyder til et herligt strandliv. Det krystalklare vand giver fine muligheder for dykning, og den behagelige vind er perfekt for windsurferen. Fuerteventura passer til alle. Her er masser af sol og bademuligheder, mange forskellige sportaaktiviteter og mere rolige steder for dem, der ønsker at komme bort fra hverdagens stress. Fornøjelseslivet på Fuerteventura er forholdsvist roligt og koncentreret omkring turistområderne.
» Læs mer om Fuerteventura

Gran Canaria
Gran Canaria er mere end de berømte grisefester. Det er et velbesøgt rejsemål, som mange vender tilbage til - meget på grund af det behagelige klima med jævne temperaturer året rundt. Øen er ikke større, end man kan udforske den på en uge og finde sit eget Gran Canaria. Det er let at leje bil, og det anbefales at udforske de smukke omgivelser. Her finder man lange sandstrande, gode indkøbsmuligheder og et sprudlende natteliv for alle aldre og for enhver smag. Man kan vælge imellem at bo i en større by eller i nogle af de roligere byer. De forskellige byer på øen har har hver sit særpræg og sin egen charme.

På den sydligste del af øen, som også er den mest solsikre, finder man de bedste sandstrande med et stort udbud af forskellige vandaktiviteter. Her ligger byerne tæt, og det gør det let at tage bus eller taxi for at komme fra det ene sted til det andet.
» Læs mer om Gran Canaria


Ibiza
Ibiza tilhører Spanien og er nok mest kendt som "partyø". Her finder man det meget omtalte festliv, jetsettere og wannabees nyder at deltage i. Mange af de mennesker, som mødes og samles her, har et åbent og liberalt syn på livet; ingenting er for mærkeligt eller for anderledes. De største partysteder er San Antonio og Ibiza by, som byder på ekshibitionisme, tempo og show. Her kommer folk for at se og for at blive set. Men Ibiza er mere end bare party. Uden for partystederne er der et betydelig roligere tempo, og rejser man til det smukke landsbyområde, finder man spor af de gamle Ibiza. Man kan tage bådture til småøerne, Isla Verde og Isla Ispardell uden for kysten eller besøge småbyerne i indlandet med smalle gyder og torve.

Hvis - eller når man har fået nok at "partyøen" kan man tage færgen til naboen, Formentera. Denne lille ø er smuk og rolig med kridhvide strande og blågrønt hav.
» Læs mer om Ibiza


Lanzarote
Lanzarote er en velbevaret ø med stilfulde bygninger og velholdte beplantninger. Landskabet er stærkt præget af, at Lanzarote er en vulkanø, bl.a. findes der flere grotter, lavasletter, frodige marker og flotte udsigter. Besøger man nationalparken, Timanfaya, er der mange restauranter, som tilbereder maden direkte i eller på det varme bjerg vha. varmen fra Jordens indre. Vil man på egen hånd rundt i nationalparken, kan man gøre det til fods. Eller hvorfor ikke leje en kamel? Lanzarote tilbyder mange spændende udflugter, og vil man rundt på egen hånd, anbefales det at leje bil. I Costa Teguise er der en 18-huls golfbane og mange gode strande til windsurfing. Lanzarote passer til alle.
» Læs mer om Lanzarote

Madrid
Madrid har været Spaniens hovedstad siden 1562 og ligger midt i landet. Det er en hektisk storby, som skiller sig ud fra Spaniens kyststeder og øer. Madrid er Europas højest beliggende by, og her kan man besøge det mægtige slot og de store tyrefægtningsarenaer. Kendetegnet på hovedstaden er, at byen er rig på kultur og kunst, og man finder også et hektisk natteliv. Torvet, Puerta del Sol, er Madrids midtpunkt, og shoppingstrøget går langs Gran Via, hvor der også er mængder af caféer og restauranter. De mest imponerende kunstmuseer er Museo del Prado og Centro Cultural Reina Sofia. Nattelivet er udbredt; der er mængder af barer og klubber, og mange af dem lukker ikke før kl. 06.00 om morgenen.

Den enkleste og hurtigste måde at komme rundt på i Madrid er med metro, hvis netværk er et af verdens største.

Madrid Barajas Lufthavn ligger ca. 13 km uden for byen, og man kan tage bus, tog og taxi til centrum.
» Bilder og kart fra Madrid


Mallorca
I årtier har Mallorca været Europas og især skandinavernes ferieparadis. Måske er det hovedsageligt pga. de lange, indbydende sandstrande, den gode mad og det smukke landskab med mange områder, som stadig er uforstyrrede - et Mallorca, man virkelig kan nyde.

De to mest besøgte bugter er den sydlige Palmabugt og den nordlige Alcudiabugt. Mere end halvdelen af befolkningen bor i den livlige hovedstad, Palma de Mallorca, som har en interessant historie, hyggelige tapasbarer og gode indkøbsmuligheder. Mallorca passer for alle: børnefamilier, pensionister, par og de unge, der gerne vil feste.


» Læs mer om Mallorca


Menorca
Menorca er en af søsterøerne til Mallorca, men det er ikke tilladt at benytte den i særlig stor udstrækning. På Menorca er der roligere, og der hersker en mere fredfuld atmosfære end på søsterøen. Der er mange badevige med finkornet, gyldengult sand. Vandet er klart og egner sig fint til dykning eller snorkling. Menorca er en lille ferieperle, som passer til alle, der vil nyde den smukke natur og de fine badestrande. Vil man have en aktiv ferie, har Menorca mange aktiviteter at vælge imellem. Man kan bl.a. leje cykler eller vandre på nogle af de smukke stier. Fornøjelseslivet på Menorca er begrænset. Afstanden fra lufthavnen i Mahón til Cala Galdana er ca. 30 km. Det er smart at leje bil, men man skal tænker på, at vejnettet er begrænset.
» Læs mer om Menorca

Tenerife
Denne kanariske ø er måske en af de grønneste og kønneste. Naturen på Tenerife er unik. Her er der gode muligheder for mange forskellige slags udflugter. Spaniens højeste bjerg, Teide, ligger på Tenerife. Det er 3718 m højt. Der er mange gode strande på Tenerife, flere af dem er kunstigt anlagte, og de har lyst sand, men der er også strande med mørkt lavasand. Tenerife har et behageligt klima hele året med ca. 300 solskinsdage pr. år.
» Læs mer om Tenerife

Barcelona | Costa Blanca | Costa Brava | Costa Dorada | Costa del Sol | Fuerteventura | Gran Canaria | Ibiza | Lanzarote | Madrid | Mallorca | Menorca | Tenerife