Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Costa Blanca

Forside » Spanien » Costa Blanca

Costa Blanca
Costa Blanca betyder "hvid kyst" efter de hvide strande. Her er mange forskellige feriesteder at vælge imellem. Kart Costa BlancaAlbir
Albir er en velfungerende badeby, som ligger mellem Benidorm og Altea. Her finder man en lidt roligere og mere afslappet atmosfære, men der er alligevel et stort udvalg af restauranter og fornøjelser. Der er en lang, fin strand med finkornet grus/sand i Albir, og der er gode faciliteter samt vandsportsaktiviteter på stranden. Albir passer godt til børnefamilier, som ikke vil bo i storbyen, Benidorm. Der er gåafstand til det meste, og langs med stranden finder man en fin strandpromenade. Fra strandpromenaden til centrum ligger der mange cafeér, restauranter og barer. I og rundt omkring Albir ligger der flotte golfbaner og en flot natur med gode vandremuligheder. Der er gode busforbindelser i området. Der er bl.a. daglige afgange til Benidorm, og det tager 20-30 minutter at komme dertil.
» Bilder og kart fra Albir

Alicante
Alicante er nok et af de mest kendte steder på Costa Blanca-kysten. Her er gode shoppingmuligheder, et udmærket fornøjelsesliv og fine strande. Alicante er en god kombination af turiststed og storby, og derudover er det et godt udgangspunkt for at leje bil og komme lidt rundt i området på egen hånd. I Alicantes pæne småbådehavn er der mange gode restauranter.

Fra Alicante Airport (ALC) til Alicante centrum er der ca. 20 km.
» Bilder og kart fra Alicante


Altea
Altea er en lille by, som har beholdt sin spanske atmosfære og charme, skønt Benidorms turistapparat ikke ligger langt derfra. I den gamle bydel ligger hvidkalkede huse langs de smalle smøger, der er for smalle til biltrafik. Altea har meget at byde på kulturelt og gastronomisk. Langs med den brede sandstrand ligger den hyggelige strandpromenade. Kun nogle minutters bilkørsel fra Altea ligger Albir, en anden lille spansk by, som ligner Altea.

Afstanden til lufthavnen i Alicante (ALC) er ca. 63 km.
» Bilder og kart fra Altea


Benidorm
Her er der et stort udbud af det meste: lang, bred sandstrand, masser af restauranter, barer og diskoteker. Mange af de store hotelkomplekser ligger på række langs Levantestranden. Benidorm har i mange årtier været et populært rejsemål og er det stadig. I sommermånederne forvandles byen til ét eneste stort party.

Fra lufthavnen i Alicante,,ALC, til Benidorm er der ca. 50 km, og der går direkte busser fra Alicante Lufthavn til Benidorm.
» Bilder og kart fra Benidorm


Calpe
Den lille by, Calpe, ligger i Valenciaregionen og har næsten det samme klima hele året rundt. Her er der en rolig og behagelig atmosfære, og der er ikke ret langt til de større byer, Alicante og Benidorm. Valenciaområdet er kendt for sine citrusplantager, og her i Calpe kører den berømte Limón Expres, som tager os en tur ud på landet gennem disse citrusplantager. Strandene er brede med fint sand, og man ser den store klippe, Ifach, som rejser sig ved havkanten.

Afstanden fra Alicante lufthavn (ALC) til Calpe er ca. 60 km.
» Bilder og kart fra Calpe


Guardamar del Segura
Denne gamle fiskerby har måske den fineste sandstrand på hele Costa Blanca kysten. På fiskerestauranterne kan man få friskfanget fisk og skaldyr af alle slags. Der er flere 18-huls golfbaner i området.
» Bilder og kart fra Guardamar del Segura

La Manga
La Manga er en smal landtunge, som er ca. 22 km lang og nogle få hundrede meter bred. Ved La Manga ligger der en stor lagune, Mar Menor (lille hav). Gennemsnitsdybden er ca. 7 meter, så vandet er så varmt her, at man stort set kan bade deri hele året igennem. Vandet har også et højt indhold af salt og jod, hvilket er kendt for sin helbredende virkning. Begge sider af La Manga har fine, lange strande - her er der strande til alle. Bebyggelsen er velholdt, og der er et godt og stort udbud af restauranter og barer.
» Bilder og kart fra La Manga

Murcia
Murcia er en smuk universitetsby, som ligger midt i et frugtbart lavtlandsområde, der igen er omgivet af bjerge. Byen er regionshovedstad i provinsen, Murcia. Når man medregner forstæderne, bor der ca. 550.000 indbyggere. Det tager ca. 40 minutter i bil at komme ud til kysten og strandene langs Costa Blanca.

Klimaet i byen er præget af store temperaturforskelle. I sommermånederne, særlig juli-august er det meget hedt, og om vinteren kan der forekomme frostnætter. Med en lejet bil kan Murcia fungere som en udmærket base for udflugter i det smukke Costa Blanca-område.

Til Murcia San Javier (MJV) lufthavn er der ca. 50 km. Til Alicante (ALC) lufthavn er der ca. 70 km.
» Bilder og kart fra Murcia


Torrevieja
Området omkring Torrevieja er nok mest kendt for sin saltproduktion, og inde i Torrevieja er der et museum med hav og salt. Torrevieja er også kendt for sine fine strande, sin fine småbådehavn og den hyggelige atmosfære, som møder en, når man kommer hertil. Torrevieja er bedst at udforske og "opdage" til fods.

Torrevieja ligger ca. 35 km fra Alicante lufthavn.
» Bilder og kart fra Torrevieja

Albir | Alicante | Altea | Benidorm | Calpe | Guardamar del Segura | La Manga | Murcia | Torrevieja