Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Mallorca

Forside » Spanien » Mallorca

Mallorca
I årtier har Mallorca været Europas og især skandinavernes ferieparadis. Måske er det hovedsageligt pga. de lange, indbydende sandstrande, den gode mad og det smukke landskab med mange områder, som stadig er uforstyrrede - et Mallorca, man virkelig kan nyde.

De to mest besøgte bugter er den sydlige Palmabugt og den nordlige Alcudiabugt. Mere end halvdelen af befolkningen bor i den livlige hovedstad, Palma de Mallorca, som har en interessant historie, hyggelige tapasbarer og gode indkøbsmuligheder. Mallorca passer for alle: børnefamilier, pensionister, par og de unge, der gerne vil feste.

Kart Mallorca


MallorcaAlcudia
Alcudia er kendt for sin milelange og lyse strand med finkornet sand. De fleste tilbud ligger inden for gåafstand. Der findes flere forskellige aktiviteter og vandsport af forskellig slags, men også sportsaktiviteter som tennis, go-cart og ridning. Dette sted er mange børnefamiliers paradis, dels fordi stranden er så børnevenlig, og dels fordi den er lang, bred og lavvandet. De fleste af hotellerne i Alcudia ligger ikke langt fra stranden, og mange af dem tilbyder underholdning flere aftener om ugen. Alcudia er dog ikke bare et familieparadis. Også mange par rejser hertil. Her er der et godt udbud af barer og restauranter, hvor man spiser og drikker godt fra det spanske eller det internationale køkken. I Alcudia er der endda et par diskoteker. Man bor godt på et af de velholdte hoteller eller lejlighedsalternativer. Hver tirsdag og søndag arrangeres der marked i byen, og det trækker mange turister til. På markedet sælges alt fra krimskrams til grøntsager.

Afstanden fra Palma lufthavnen er ca. 55 km.
» Bilder og kart fra Alcudia


Cala Bona
Den lille fiskehavn, Cala Bona, ligger i direkte tilknytning til Cala Millor. I højsæsonen går der et lille tog mellem de to steder. I Cala Bona er der lav bebyggelse og et roligere tempo. Der er et grønt og bakket landskab. Mange udforsker området på cykel. Det er også populært med bilsafari og ridning. I nærheden er der flere forskellige golfbaner at vælge imellem.

Afstanden til lufthavnen i Palma er ca. 65 km.
» Bilder og kart fra Cala Bona


Cala dor
Cala d´or er en hyggelig og stilfuld lille by med en eksklusiv havn med mange luksusyachter. Her er der mange små strande og vige, som egner sig til snorkling. Vigene er ikke så lavvandede, men vandet er krystalklart, og man kan vælge mellem en del forskellige vandaktiviteter. Det er mest lav bebyggelse og hvidkalkede huse, som skaber den specielle atmosfære, der råder i Cala d´or. Der er et fint fornøjelsesliv med barer og diskoteker. I havnen finder man et udmærket udbud af skaldyrs- og fiskerestauranter.

Afstanden til lufthavnen er ca. 60 km.
» Bilder og kart fra Cala dor


Cala Mayor
Cala Mayor er en stilfuld forstad til Palma, som bare ligger 5 km derfra, og der er gode busforbindelser der imellem. I Cala Mayor har bl.a. den spanske kongefamilie sin sommerresidens, Marivent. Badebugten har lyst, fintkornet sand og er omgivet af barer og caféer. I nærheden af Cala Mayor ligger fem af Mallorcas golfbaner. Området er eksklusivt og har en rolig atmosfære. Cala Mayor ligger ca. 18 km fra lufthavnen.
» Bilder og kart fra Cala Mayor

Cala Mesquida
I Cala Mesquida er der roligt og kønt, og byen ligger i grønne omgivelser. Her rejser man ikke til for at feste, for det er der så godt som ingen muligheder for. På den fintkornede, lyse sandstrand findes der ikke mange muligheder for aktiviteter, men der er vindsurfing og cykelbåde. Den nærmeste større by er Capdepera, som ligger 5 km derfra. Efter yderligere et par km kommer man til Cala Ratjada, som er den største turistby i området. Hertil går der busser fra Cala Mesquida. Det anbefales at leje bil for at komme let frem mellem de forskelige steder og strande i området.
» Bilder og kart fra Cala Mesquida

Cala Millor
Det klassiske turiststed, Cala Millor, som betyder "den bedste havbugt" har en af Mallorcas bedste strande. Den er bred og velholdt, og der er lavvandet. På stranden finder man mange muligheder for vandsport. Der er endda mulighed for dykning, idet der er en dykkerskole på stranden. Der er et udmærket forlystelsesliv med mange barer, restauranter, natklubber og diskoteker. Stemningen i Cala Millor er afslappet og venlig.

Cala Millor ligger ca. 65 km fra lufthavnen i Palma.
» Bilder og kart fra Cala Millor


Cala Ratjada
Cala Ratjada ligger på en lille kuperet halvø på nordøst-spidsen af Mallorca, ca. 80 km fra lufthavnen i Palma. Oprindelig var dette en fiskerby, men i dag er det fritidsbåde, der dominerer i havnen. Her er der mange stille og rolige vige med sandstrande. Cala Ratjada har et livligt udendørsliv i sæsonen fra april til oktober.
» Bilder og kart fra Cala Ratjada

Can Pastilla
Can Pastilla ligger øst for Palma by på vejen mod Arenal. Der er cirka 15 minutters bilkørsel fra Palma og kun 5 minutter fra lufthavnen. I Can Pastilla har man det meste inden for rækkevidde og i umiddelbar nærhed, og det er et fint udgangspunkt, hvis man vil opdage Mallorca på egen hånd. Langs den lange, fine strand er der en fin strandpromenade. På stranden kan man leje solsenge og parasoller, og her er børnevenligt med fintkornet og lyst sand. I Can Pastilla er der mange gode restauranter, og nattelivet er præget af høj puls. På stranden og i området deromkring er der mange aktiviteter at vælge imellem, fx windsurfing og mountainbike. Der er også en 18-huls golfbane i nærheden.

Can Pastilla ligger ca. 6 km fra lufthavnen.
» Bilder og kart fra Can Pastilla


Can Picafort
Can Picafort ligger på østsiden af Alcudiabugten. Der går en fin strandpromenade langs den dejlige, lange strand, og her er der mange restauranter og barer med havudsigt. Dele af stranden er endnu ikke udbygget, og her finder man enkle serveringssteder og klitter. På den udbyggede strand kan man leje solsenge og parasoller, og der er en mængde forskellige vandaktiviteter at vælge imellem. Der er ikke så lavvandet og roligt vand i Can Picafort som i Alcudia. Hovedgaden, Paseo Colon, er et kendt shopping- og restaurantstrøg med varierede tilbud. Afstanden mellem Can Picafort og Alcudia er ca. 10 km, og til Palma by er der ca. 55 km. Til lufthavnen ca. 65 km.
» Bilder og kart fra Can Picafort

Illetas
Illetas er et eksklusivt sted, som de store rejsearrangører endnu ikke har opdaget. Den bratte kyststrækning afbrydes af fine, små sandstrande. Der er meget kort vej og gode busforbindelser til Palma by. Illetas ligger ca. 16 km fra lufthavnen i Palma.
» Bilder og kart fra Illetas

Palma de Mallorca.
I Palma findes der mange seværdigheder. Her blandes kultur og historie i en herlig kombination af storby og lilleby. Strandene rundt om Palma er velholdte og har gode faciliteter. Mange synes, at Palma nu er en af de mest trendy byer - med det sidste nye inden for mode og design.

Den storslåede, gotiske katedral fra 1200-tallet er et besøg værd, og vil man se en smuk udsigt, skal man gå til Castillo de Bellvers cylindriske tårn fra 1300-tallet. I det gamle område omkring katedralen er der et mylder af små gader og stræder med mange butikker og serveringssteder. Denne blanding af en førsteklasses handelsby med gode restauranter, barer, natklubber og den interessante historie med kunstgallerier gør, at der i Palma findes noget for enhver smag.

Afstanden fra lufthavnen til centrum af Palma er ca. 9 km.
» Bilder og kart fra Palma de Mallorca.


Palma Nova Magaluf
Disse to steder er i de seneste år vokset sammen og kaldes af mange for "Maganova". Det ungdommelige fornøjelsesliv med høj puls præger Palma Nova/Magaluf i højsæsonen. Dagene tilbringes på de lange, brede strande med lyst, fintkornet sand. Her kan man vælge næsten enhver tænkelig vandsport. Når solen går ned, stiger pulsen, og lysene tændes på byens "udesteder". Før og efter sæsonen , når der er betydeligt roligere, passer stedet også for børnefamilier. Langs den nyanlagte strandpromenade ligger der restauranter og caféer.

Afstand til lufthavnen i Plama: ca. 25 km.
» Bilder og kart fra Palma Nova Magaluf


Playa de Muro
Playa de Muro er navnet på den herlige strand, som ligger i Alcudiabugten, og som strækker sig østover fra Alcudia til Can Picafort. Afstanden mellem Alcudia og Picafort er ca. 8 km. Fra lufthavnen i Palma er der ca. 63 km.
» Bilder og kart fra Playa de Muro

Portals Nous
Dette er et fredeligt og afslappende område - bare 3 km fra og 8 km fra Palma Nede ved den store marina findes en række gode barer og restauranter, hvor man kan slappe af og "se på livet". Der er flere badebugter med flotte sandstrande inden for gåafstand.
» Bilder og kart fra Portals Nous

Puerto de Pollenca
Puerto de Pollenco er charmerende og ligger i en af Mallorcas kønneste bugter. Bare 8 km fra Alcudia ligger denne lidt mere stilfulde og rolige by, Puerto de Pollenca, som føles mere "spansk". Her er der en fin og velholdt sandstrand, som er tilstrækkelig lang og bred til ikke at blive for overfyldt, og den er omgivet af smuk natur. Langs med strandpromenaden ligger der mange udsøgte restauranter. Mange af øens bedste fiskerestauranter ligger i Puerto de Pollenca. Der er ikke noget særligt natteliv i byen. Det nærmeste finder man i Alcudia, hvortil det er let at komme med bus. Til Puerto de Pollenca rejser man for at nyde livet i et roligt og smukt miljø.

Afstanden til lufthavnen i Palma er ca. 70 km.
» Bilder og kart fra Puerto de Pollenca


Puerto de Soller
En lille rolig, pittoresk fiskerby med fantastisk smukke omgivelser, som er et fint udgangspunkt for gåture i bjergene. Den lille by er omgivet af højder med pinjeskov og har gammel bebyggelse. Poerto Soller har et begrænset natteliv. Der findes dog flere barer og et diskotek. De fleste restauranter ligger i havnen, og her kan man sidde i ro og stilhed og nyde en middag på en af udendørsrestauranterne, mens solen går ned i horisonten.

Afstanden til lufthavnen i Palma er ca. 45 km.
» Bilder og kart fra Puerto de Soller


Santa Ponsa
I Santa Ponsa møder man en glad og hyggelig atmosfære. Byen har et rigt førnøjelsesliv, der er roligere end i Palma Nova/Magaluf. De herlige, hvide strande findes midt i byen. Den internationale stemning tilbyder mange gode restauranter.

Her kan man tilbringe dagene på stranden med mange forskellige aktiviteter. Man kan endda dykke fra herlige klipper. Santa Ponsa er et udmærket udgangspunkt for at tage ud og opdage sit eget Mallorca. Afstanden til Palma er kun 18 km, og til nabobyen, Palma Nova, (med sit rige udbud af fornøjelser) er der kun 5 km. For den, der er interesseret i golf, ligger Club de Golf de Santa Posa med sin 18-huls bane i nærheden.

Afstanden til lufthavnen i Palma er 35 km.
» Bilder og kart fra Santa Ponsa

Alcudia | Cala Bona | Cala dor | Cala Mayor | Cala Mesquida | Cala Millor | Cala Ratjada | Can Pastilla | Can Picafort | Illetas | Palma de Mallorca. | Palma Nova Magaluf | Playa de Muro | Portals Nous | Puerto de Pollenca | Puerto de Soller | Santa Ponsa