Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Tjekkiet

Forside » Tjekkiet

Tjekkiet
Tjekkiet er i løbet af de sidste år blevet et populært turistmål og især hovedstaden, Prag, som også står på UNESCO's liste over verdens kulturminder. Landet er stadig præget af tiden med kommunistisk herredømme.

Tjekkiet er et fladt land med bjerge omkring sig, hvilket giver basis for at dyrke vintersport. Flere floder løber gennem landet, bl.a. Moldau. Pga. det flade landskab er Tjekkiet desuden perfekt til cykelferier.

I Tjekkiet er der mange overnatningsmuligheder. Der er bl.a. et stort udvalg af campingpladser. Efter Berlinmurens fald i 1989 er landet blomstret op, og der er kommet mange nye tilbud, man med fordel kan benytte sig af.

Den offentlige trafiksystem i Tjekkiet er veludbygget og rimeligt at benytte. Transportnettet er derfor velegnet til anvendelse, hvis man ønsker at rejse rundt og se landet.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Czech Tourism (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart TjekkietPrag
Prag er en interessant storby med en masse kultur og seværdigheder. I den gamle bydel strækker den smukke Pragborg sig op mod himmelen. Over floden, Moldau, som løber gennem Prag, går den berømte Karlsbro mellem Staré mesto og Malá strans. Herfra har man en fin udsigt ud over byen.

I Tjekkiet brygges der meget øl - faktisk noget af verdens bedste, og der er utallige ølstuer, barer og restauranter at vælge imellem. Varer, som er værd at købe i Prag er det, der også produceres i landet - som fx læder og krystal.

Når man flyver til Prag, lander man i Ruzyne lufthavn, som ligger ca. 15 km fra centrum. Trafiknettet er veludbygget og fungerer udmærket, så det er let at rejse rundt med sporvogn og bus.
» Bilder og kart fra Prag

Prag