Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Tyrkiet

Forside » Tyrkiet

Tyrkiet
Har noget for alle. Der er naturligvis megen sol og herlige bademuligheder, men også gode golfbaner, interessante udflugtsmål og et fint forlystelsesliv. Det er stadig forholdsvis billigt i Tyrkiet, og man får meget for pengene - fx gætsfrihed. Tyrkerne tager sig godt af sine gæster, og man bliver mødt med venlighed, hvor end man kommer. Kan man lide at gå på indkøb, er dette et eldorado. Her sælges lædervarer, tæpper, sølv og kopier af de fleste mærkevarer til gunstige priser.

Wikipedia (SE)
Tyrkiske Turistbureau (Turkiska Turistbyrån) (SE)
Yahoo Weather (EN)
Kart Tyrkiet

Resiefilm Tyrkia - Svensk

Mat & fornøyelser - reisefilm Tyrkia - Svensk

Shopping - reisefilm Tyrkia - Svensk

Barn - resiefilm Tyrkia - Svensk


Tyrkiet
Tyrkiet er kontrastenes land, hvor det nye og moderne møder de gamle traditioner. Her er der noget for både unge, gamle og dem, som er midt imellem.

Tyrkiets sydkyst er blandt skandinavernes favoritrejsemål. Tyrkiet er kendt for de endeløse strande, den gode mad, venligheden, gæstfriheden og den personlige service. I Tyrkiet findes der noget for enhver: for strandløvene, som vil slikke sol i vandkanten, for børnefamilierne (lavvandede sandstrande) og en masse forskellige vandsportsaktiviteter for den aktive turist.

Tyrkiet er også et paradis for shoppere. Her kan man finde modetøj, skind, guld og tæpper. Der er mange og gode muligheder for at gøre et røverkøb! Husk at prutte om priserne, tyrkerne forventer det.

I Tyrkiet er udbudet af restauranter stort, og her finder man alt fra de nationale retter til det typiske tyrkiske køkken.

Landet har også en spændende historie for den historieintresseredee. Stort set overalt kan man se romerske teatre, templer m.m.

Hvis man ønsker orientalsk mystik, moderne feriefaciliteter, badeferie, historiske udflugter, et pulserende forlystelsesliv eller andre aktiviteter, er Tyrkiet definitivt stedet at rejse til!


Antalyabugten
Helt syd på den tyrkiske riviera finder man en række feriebyer, som har mange forskellige ting at byde på. Området kan tilbyde seværdigheder, både når det gælder historie og natur. Et besøg til Pamukkale kan virkelig anbefales. Gennem tusinder af år har varme og kalkholdige kilder bygget et område med kridhvide terrasser op.

Feriestederne ligger som perler på en snor, med Kemer i vest og Alanya i øst. Tilsammen har disse steder noget til alle - både rimelige og luksuriøse hoteller, fantastiske strande, varmt og tørt klima, historie, golf og andre idrætsaktiviteter - og det hele med Taurus som malerisk baggrund.
» Læs mer om Antalyabugten


Istanbul
Istanbul er ikke længere hovedstad, men er stadig Tyrkiets største og mest facinerede by. Byen er en moderne metropol, som smelter sammen med gammel historie og tradition. Istanbul er en mosaik af gammelt og nyt. Her får man alt, hvad hjertet kan begære af shopping, gastronomi, fantastiske seværdigheder og en helt speciel atmosfære. Læs artikel: Gull i Istanbull
» Bilder og kart fra Istanbul

Marmarisbugten
Stederne i Marmarisbugten ligger meget smukt ved den Ægæiske kyst. De største steder er Marmaris, Icmeler og Fethiye, og de mindre byer, Turunc og Kas. I Marmaris´ velkendte småbådehavn ligger der både fra hele verden. Skærgården er også meget smuk, og bådture kan anbefales. De forskellige strande er med både fin- og grovkornet sand. Forlystelseslivet er intensivt i Marmaris, men roligere i Icmeler og Kas. Der er gode muligheder for shopping i Marmaris og Icmeler.

Marmaris og stederne i området er et godt udgangspunkt for dags- eller to-dages udflugter til Pamukkale og Hieropolis.

Området byder også på nogle af de fineste strande i Tyrkiet. Uden for Fethiye ligger fx Ölüdeniz, og lidt længere mod øst ligger den over ti km lange patara. Patara er en strand for ægte strandløver. Stranden er fredet, fordi den sjældne skildpaddeart, Caretta caretta lægger sine æg her.
» Læs mer om Marmarisbugten


Pamukkale
Pamukkale og Hierapolis ligger ca. 230 km fra Antalya og næsten lige så langt fra Marmaris, midt inde i landet. Her finder man varme, kalkholdige kilder, unikke, hvide og bomuldslignende bjergformationer og en romersk ruinby. Pamukkale-terasserne er skabt gennem årtusinder ved, at det kalkmættede vand fra de 35 grader varme kilder afkøles og afgiver små mængder kalk. Stedet står på UNSECOs World Heritage Site-list og er virkelig værd at opleve.

På toppen af Pamukkale ligger Hierapolis. Området har været beboet fra ca. år 4500 f.kr. Selve byen blev grundlagt af kong Eumenes 2. af Pergamon ca. år 190 f.kr. og nåede sit højdepunkt i 100 og 200-tallet, da romerne byggede og badede på livet løs.

5 km længere mod nord ligger Karahayit samt en jernholdig kilde med 56 grader varmt vand. Her ligger en række luksushoteller. For et par hundrede kroner kan man bo rigtig godt, få tid til at opleve området og bade i det varme kildevand.
» Bilder fra Pamukkale

Tyrkiet | Antalyabugten | Istanbul | Marmarisbugten | Pamukkale