Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Marmarisbugten

Forside » Tyrkiet » Marmarisbugten

Marmarisbugten
Stederne i Marmarisbugten ligger meget smukt ved den Ægæiske kyst. De største steder er Marmaris, Icmeler og Fethiye, og de mindre byer, Turunc og Kas. I Marmaris´ velkendte småbådehavn ligger der både fra hele verden. Skærgården er også meget smuk, og bådture kan anbefales. De forskellige strande er med både fin- og grovkornet sand. Forlystelseslivet er intensivt i Marmaris, men roligere i Icmeler og Kas. Der er gode muligheder for shopping i Marmaris og Icmeler.

Marmaris og stederne i området er et godt udgangspunkt for dags- eller to-dages udflugter til Pamukkale og Hieropolis.

Området byder også på nogle af de fineste strande i Tyrkiet. Uden for Fethiye ligger fx Ölüdeniz, og lidt længere mod øst ligger den over ti km lange patara. Patara er en strand for ægte strandløver. Stranden er fredet, fordi den sjældne skildpaddeart, Caretta caretta lægger sine æg her.

Kart MarmarisbugtenFethiye
Blandt Tyrkiets fineste badesteder, som ligger mellem Antalya og Marmaris, regnes Fethiye for at være det bedste. I havnen i Fethiye er der flere barer og tavernaer, og herfra kan man ta´ taxibåd til nogle af de nærliggende steder. Der går også minibusser (Dolmus). I Fethiyes gamle bymidte er der basarer med spændende butikker.

Der er fine strande i Fethiye, men hvis man tager et stykke uden for byen, finder man de aller bedste strande - bl.a. Ölüdeniz-stranden, som er 2 km lang.

Afstanden fra lufthavnen er ca. 70 km.
» Bilder fra Fethiye


Icmeler
Icmeler ligger ca. 7 km fra Marmaris, og strandpromenaden ligger mellem de to byer. Den hyggelige og venlige stemning i Icmeler gør, at stedet er blevet mange børnefamiliers favoritrejsemål. Strandene er relativt lavvandede, og sandet er fint/grovkornet. Man kan leje solstole og parasoller på stranden, og der er mange forskellige vandsporter at vælge imellem. Restaurantene serverer alt fra tyrkiske specialiteter til det mere internationalt inspirerede køkken.

Afstanden fra lufthavnen er ca. 107 km.
» Bilder fra Icmeler


Kas
Med sine ca. 5000 indbyggere er Kas i dag en fredelig og vældig hyggelig lille fiskerby. Man finder ingen gode bystrande i Kas, men stedet er et godt udgangspunkt for gåture, dykning samt bådture til strand og seværdigheder.
» Bilder fra Kas

Marmaris
Taurusbjergene har en smuk lille bådehavn med både fra hele verden. Her findes alt fra små fiskerbåde til store kuttere, og de smukke og karakteristiske gületbåde. Langs strandpromenaden, som strækker sig helt til Icmeler, ligger der rigtig mange restauranter, barer og caféer. Stranden i Marmaris er smal, og sandet er temmelig grovkornet. I Icmeler findes der en bred og lavvandet sandstrand, og man kommer derhen med de kendte minibusser, Dolmus, som er et enkelt og billigt transportmiddel. I den ældre del af Marmaris er passagerne smalle, og her er der mængder af basarer og spændende shoppingmuligheder. Marmaris har noget for enhver.

Avstanden fra flyplassen er ca 100 km.
» Bilder fra Marmaris


Patara
Patara er en seværdighed for ægte strandløver, men også for historisk interesserede. Den over 10 km lange strand er fredet og skal forlades ved solnedgang, fordi den sjældne skildpadde, Caretta caretta, lægger sine æg her.

I Patara finder man rester af en oldtidsby med spredte sarkofager, en triumfbue og et teater samt rester af et bad og et lille tempel.

Den lykiske havneby ligger i dag én til to km inde i landet. Patara ligger ca. 30 km vest for Kas og 70 km øst for Fethiye.
» Bilder fra Patara


Turunc
Turunc er en idyllisk og fredelig lille landsby, som er beliggende mellem stejle bjerge langs havet - ca. 20 km sydvest for Marmaris. Hotellerne er små, og restauranterne er hyggelige. Stedet har en ren og fin sandstrand, som er ideel for børn, og det er et godt udgangspunkt for forskellige vandsportsaktiviteter. Der går offentlige busser til Marmaris dagligt.
» Bilder fra Turunc

Fethiye | Icmeler | Kas | Marmaris | Patara | Turunc