Søg efter rejse
11 grunde til hvorfor du skal rejse sydpå

11 grunde til hvorfor du skal rejse sydpå

Sol og varme er godt både for krop og sjæl. Her får du 11 gode argumenter, du kan bruge når du skal spørge din chef om en ekstra, betalt ferieuge i løbet af foråret.

 1. 1. Du slapper af og stressniveauet falder

Dette kan faktisk være med til at redde dit liv. Mange undersøgelser har vist på, at et liv hvor du hele tiden stresser og presser tingene for at nå det hele, over tid kan give dig forholdsvis alvorlige helbredsproblemer. Stress gør, at dit kortisolniveau i blodet stiger, hvilket så i sin tur kan give højt blodtryk og diverse kedelige sygdomme og tilstande i dit hjerte-karsystem. Mange forskere anbefaler, at en ferie varer i mere end 14 dage – kroppen skal bruge lidt tid på at forstå at den faktisk ikke behøver flygte og kæmpe men kan slappe af.

 1. 2. Du vil være mindre tilbøjelig til at blive udbrændt eller sygemeldt

De medarbejder som er gode til at balancere arbejde og fritid, og specielt dem som forstår at det er vigtigt at hvile efter en periode med høj belastning, løber mindre risiko for at blive sygemeldte pga stress eller måske endda få diagnosen “udbrændt”.  En sund medarbejder er også en mere produktiv medarbejder.

 1. 3. Du vil sandsynligvis spise bedre i løbet af ferien – og det er godt nyt

Hvis du på din ferie rejser til et af lande, hvor man spiser traditionel Middelhavskost, vil det have en positiv effekt på dit helbred. Ud med medisterpølse og flæskesteg med brun sovs, en hurtig pizza på vej hjem og anden usund fastfood. Ind med grøntsager, nødder, olivenolie, frugt og måske endda lidt rødvin.

 1. 4. Du bliver lidt mere lykkelig – og det vil smitte af på arbejdspladsen når du kommer tilbage

Hvis du har læst bogen Happy Money, ja så ved du at penge du bruger på oplevelser gør dig mere lykkelig, end hvis du havde brugt de samme penge på en ny opvaskemaskine eller en ny bluse. Så når du vender tilbage til kontoret med mange gode oplevelser i bagagen og smilende fortæller om alt det du har oplevet…ja så spreder du faktisk lidt solskin og glæde til dine kollegaer.

 1. 5. Din hjerne får en mulighed for at skabe nye minder – og det er godt for dit mentale helbred

Jo, den er go´nok: Neurologiprofessor David Eagleman har bevist, at folk som tager på ferie oplever at tiden ikke går lige så hurtigt som derhjemme. Fænomenet kaldes for tidslommer og det der sker, er at ting du oplever igen og igen ikke optages af din hjerne som noget nyt – der bliver ikke skabt nye minder. Det er derfor du ikke kan huske hvad du lavede sidste tirsdag, men uden problemer kan huske de fleste ting du oplevede for fire år siden på ferien til Sicilien.

 1. 6. Du vil få bedre nattesøvn

Stress, bekymringer, kedelige møder uden resultater, e-mails som helst skal besvares NU, smsbeskeder…det er ikke så mærkligt, at nogle af os har svært ved at falde i søvn om aftenen. Efter et par dage uden mobil og computer plejer de fleste opleve, at det kaos men kan have i hovedet begynder at organisere sig, og det hele føles lettere og mere overskueligt. Du vil sove bedre, og med hovedet på plads igen, kan du vende tilbage med bedre idéer og være mere effektiv.

 1. 7. Du vil blive mere kreativ og tænke mere åbent

Forskning har bevist, at en pause fra den daglige trummerum (og det kan sagtens kun være et par dage) gør at hjernen bliver mere fleksibel og skal vi ikke bare sige gladere. Nye dufte, nye udsigter, ny mad og nye folk du møder på ferien fungerer som fitness for din hjerne – og i sidste ende for hele dig.

 1. 8. Flere små ferier kan også gøre det

Ferien skal ikke nødvendigvis være flere uger lang, hvis din chef ikke kan undvære dig på jobbet lige nu. Nej fortæl ham/hende at en studie fra Holland hvor 1.500 voksne var med, kom frem til det resultat, at de folk som stak af fra tid til anden på små eventyr følte sig mere lykkelige generelt, end de folk som bare kørte videre i den samme rille. Du får det bedste resultat hvis du holder ferie i 14 dage eller mere, men et par dage kan også gøre en forskel. Se alle billige afbudsrejser her-og-nu her!

 1. 9. Du vil blive en bedre chef

Hvis du har personaleansvar, siger mange undersøgelser at ledere som holder fri fra tid til anden, opleves som bedre og mere menneskelige. Når chefen er væk, er det også en chance for at nogle af medarbejderne træder i karaktær og viser hvad de egentlig kan – og det er godt nyt for hele virksomheden.

 1. 10. Dit parfoldhold vil blive bedre

En medarbejder som hele tiden skændes med sin partner eller måske endda er i gang med at blive skilt er ofte ikke en specielt god eller produktiv medarbejder. De fleste parforhold har godt af en fælles ferie eller oplevelse, så ved at styrke hjemmefronten styrker man også indsatsen på jobbet.

 1. 11. Du vil sandsynligvis tabe dig lidt

Kan det virkelig passe? Mange som kæmper med at smide de ekstra par kilo, oplever at de lettere forsvinder når man ikke bare sidder på sin kontorstol og højest bevæger sig til og fra kantinen. På ferien bevæger du dig på en anden måde, du svømmer, går ture og selv om ferierejsen går til en storby vil du blive overrasket over, hvor mange kilometer du får gået på en dag.

Er du klar til at stikke af? Her finder du alle rejser sydpå med afrejse fra alle danske lufthavne