Søg efter rejse
Aberdeen Rejseguide

Aberdeen Rejseguide

Skotlands tredje største by, grundlagt på olie og fisk, med bevaringsværdig arkitektur fra middelalderen. Aberdeen er unik – den er både farverig, kendt som rosernes by og grå.

Byen ligger i det sydøstlige Skotland og var tidligere to byer, der voksede frem på hver sin side af floden Don.

Klimaet er som i resten af Skotland, – koldt og gråt, med lidt varmere sommervejr. Heldigvis er der flere ting i denne by, der kan få temperaturen i vejret.

Rejs til Aberdeen fra København

Aberdeen     nætter     Se mere
Aberdeen     nætter     Se mere

Rejs til Aberdeen fra Billund

Aberdeen     nætter     Se mere
Aberdeen     nætter     Se mere

Rejs til Aberdeen fra Aalborg

Aberdeen     nætter     Se mere
Aberdeen     nætter     Se mere

Mere om Aberdeen

Det myldrer med restauranter, pubber og barer og Aberdeen er kendt for at have et udmærket natteliv med glade skotter og turister. Men her er også mulighed for at opleve flere kulturelle fornøjelser og her er et stort udbud af kunst og kultur. Blandt andet His Majesty’s Theatre, der sammen med The Music Hall og The Lemon Three udgør ‘the granite mile’ ved Union Street, også kendt som porten til byens butikker.

Aberdeen Art Gallery er også kendt som et spændende sted, der udstiller værker af yngre skotske og engelske kunstnere. Her er der virkelig mulighed for at opdage nye talenter.

Havet har en vigtig plads i byens historie, takket være olieeventyret, der virkelig satte byen på landkortet. Det er let at se at indbyggerne sætter stor pris på havet. Når du er her, bør du besøge Aberdeen Maritime Museum, hvor blandt andet historien om olieeventyret beskrives.

Men der er mere at opleve i rosernes by;

Den gamle by eller Old Aberdeen, charmerer med sine brostensbelagte gader. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral, med sin smukke arkitektur, tager sig godt ud i kameralinsen til billederne hjemme i fotoalbummet. Byen har også et stort udvalg af restauranter hvor der serveres gode kød- og fiskeretter. Et must i Skotland er at smage nationalretten Haggis. Selvom det ikke ligefrem er en udelt positiv oplevelse.