Søg efter rejse
Adelaide Rejseguide

Adelaide Rejseguide

En millionby som er kendt for at ikke føles som en storby! På Australiens sydkyst ligger denne perle af en by som er venlig, grøn og meget behagelig. Adelaide er virkelig en speciel oplevelse, og det føles lidt som om byen gerne deler sin afslappede stil med sine gæster.

Adelaide er hovedstaden i delstaten South Australia og har sit navn efter dronning Adelaide. Byen blev grundlagt i 1836, og allerede fra start af blev der besluttet, at bygge byen som en slags haveby, en grøn by hvor boliger og planter skulle deles om pladsen. Effekten er en meget behagelig og afslappet atmosfære, selv om der bor over en million mennesker her.

I selve byen ligger de fleste seværdigheder indenfor gåafstand, og to museer du ikke skal gå glip af er Natural History Museum og Art Gallery of South Australia. Men det er faktisk en attraktion i sig selv at bare gå rundt og opleve byen! Arkitekturen er blandet, med alt fra små huse bygget i sten, 150 år gamle, til moderne højhuse.

SPÆNDENDE ZOOLOGISK HAVE

Adelaide Zoo skal du se, tiden flyver af sted, men her er også rigeligt at kigge på, med over 2.000 dyr. Anlægget føles lidt gammeldags og ligger i centrum af byen. En særlig ting ved dette zoo, er at dyrene ofte cirkulerer mellem dette sted og Monarto Zoo, som ligger uppe i bjergene omkring byen. Her har de mere plads at bevæge sig på.

Til Adelaide fra København

Adelaide     nætter     Se mere
Adelaide     nætter     Se mere

Til Adelaide fra Billund

Adelaide     nætter     Se mere
Adelaide     nætter     Se mere

Til Adelaidefra Aalborg

Adelaide     nætter     Se mere
Adelaide     nætter     Se mere

Mer om Adelaide

VIN

Adelaide er også kendt for sine gode vine. Byen bliver ofte kaldt for Australiens vinhovedstad, og flotte rækker af vinranker finder du over i byens østlige områder. Vin skal jo helst nydes sammen med mad, og i Adelaide er der masser af gode spisesteder. Det er det man skal i denne by: blande sig lidt i dagligdagen sammen med de lokale, nyde stemningen og den afslappede stil. Restauranten The Parade ved Norwood er et tips du kan prøve på. Dejlig restaurant.

SHOPPING

Adelaide er ikke mindst en by hvor du kan bruge penge. Her kan du f.eks kigge forbi Adelaide Central Market, som er byens torvehaller. Her køber du lokale specialiteter og naturligvis kan man også købe vin. King William Road er stedet for mode, tøj, designbutikker og livsstilsshopping, eller kig forbi Jetty Road på Patterson, hvor du kan kombinere shopping med en fin strandpromenade.

TRANSPORT

Adelaide har et godt og moderne system for offentlig transport med metro og busser, som nemt tager dig fra A til Z i byen, men husk at også gå så meget du kan. Det er der man opdager det uventede!

HOTELLER

Adelaide tilbyder det hele, fra simple budgethoteller til luksushoteller. Nogle af byens mest kendte overnatningssteder er Quest on King William, Oaks Plaza Pier og Mercure Grosvenor Hotel.