Søg efter rejse
Agia Anna Rejseguide

Agia Anna Rejseguide

Agia Anna ligger ca. 8 km syd fra Naxos by og er et stille og fredfyldt lille sted, hvor det hele drejer sig om den rigtig gode sandstrand. Stedet har en af de største koncentrationer af hoteller på øen og fremstår som en charterdestination, hvor der stadig er gemt en smule af den græske kultur. Men du behøver ikke gå mange hundrede meter for at komme væk fra den.

Området omkring den lille fiskerhavn og feriestederne på vej nordpå til Naxos, tiltaler nok ikke dem der søger ægte, græsk atmosfære. De lave lejlighedskomplekser er ofte fyldt med nordeuropæere. Restauranterne har menuer på alle sprog med ufarligt indhold, butikkerne har sovser fra Knorr og badebolde.

Men Agia Anna er meget børnevenligt; Børnene kan lege på stranden blot nogle meter fra bordet, hvor du sidder og får din turist-Moussaka og I har ikke langt hjem til hotellet eller lejligheden.

Agia Anna fra København

Agia Anna     nætter     Se mere

Agia Anna fra Billund

Agia Anna     nætter     Se mere

Agia Anna fra Aalborg

Agia Anna     nætter     Se mere

MERE END BARE CHARTER

Men det er forkert at sige at Agia Anna kun er en charterdestination. Her er intet rigtigt centrum med souvenirshoppinggade, barer og clubs – for det, må man tage bussen 15 minutter ind til Naxos by. Desuden er dette Kykladerne, hvor lejlighedshotellerne ejes af græske familier, en familie ejer ofte et hus med ca. ti lejligheder. De driver dem selv med personlig stil og hårdt arbejde. Måske har de en lille butik ved siden afDet har sin charme. Om vinteren passer de deres gårde og deltager i blækspruttefiskeriet, der begynder i september/oktober.

Stranden i Agia Anna er en historie for sig; tilpas lavvandet med fint sand, rent og friskt vand og masser af parasoller og solsenge. Stranden strækker sig ca. 20 km i alt. Hvis du bevæger dig et par km syd fra Agia Anna, enten til fods eller med de regelmæssige busser, ophører asfalten og charterturismen og tilbage er kun den skønne strand og fra tid til anden en lille terverna. Stemningen er pludselig en helt anden og tervernaerne tilbyder græsk mad af god kvalitet.

Det findes også en nudiststrand ca. hunderede meter syd fra havnen i Agia Anna lige rundt om odden.

UDFLUGTER

Vil du have udbytte af din ferie, bør du besøge Naxos by. Om dagen, for at se den venetianske borg og andre seværdigheder – og om aftenen for at opleve nattelivet. Men først og fremmest bør du leje en scooter og køre nordpå langs kysten og op i bjergene midt på øen. Her oplever du hvor frodig og vild Naxos i virkeligheden er og du ser hvorfra øen har sit rigtige levebrød; et rigt jordbrug, stenbrud og små, levende byer.

KORT SAGT

Agia Anna er god til først og fremmest familier med børn, men også til dem, der vil nyde en stille og fredfyldt strand.