Søg efter rejse
Alanya Rejseguide

Alanya Rejseguide

Alanya er en af Tyrkiets største feriesteder med lange strande og et pulserende natteliv. Byen har cirka 110.000 indbyggere og tager du dig væk fra hotellet og solsengen, kan du også opleve lidt orientalsk atmosfære i de smalle gader, med kald til bøn og backammon-spillende mænd. Men trafikken kan også mærkes og byen præges af masseturisme.

Området omkring Alanya er smukt og ligger ved havet med Taurusbjergene mod nord. Byen deles af en stor odde med en middelalder borg fra 1200-tallet der troner over byen. Halvøen var i fordums tid hovedkvarter for pirater der angreb handelsskibe i farvandet ud for kysten. Nedenfor borgen ligger den gamle by og havnen, med sine smalle gader og hyggelige restauranter. På begge sider af odden ligger strandene og hotellerne.

Til Alanya fra København

Alanya     nætter     Se mere
Alanya     nætter     Se mere

Til Alanya fra Billund

Alanya     nætter     Se mere
Alanya     nætter     Se mere

Til Alanya fra Aalborg

Alanya     nætter     Se mere
Alanya     nætter     Se mere

Lidt mere om Alanya og Antalya

STRANDE

Cleopatra-stranden vest for centrum er ca. 2 km lang og består mest af sand. Navnet Cleopatra kommer forresten af, at den romerske kejser Marcus Antonius år 37 f.Kr. skulle have givet dele af byen som gave til Kleopatra for at udtrykke sin kærlighed til den egyptiske dronning…

Den anden strand ligger øst for odden og går under navnet Public Beach, Keykubat, Begonville eller helt enkelt Østre strand. Den er over 20 kilometer lang og med varierende kvalitet med mange småsten. Til gengæld er den delvis lavvandet, til forskel fra Cleopatra-stranden. De seneste år er der tilført store mængder fin sand og vandet er blevet renset.

AKTIVITETER

Det findes et godt udbud af vandsportsaktiviteter, specielt på de store hoteller: windsurfing, vandski, paragliding, vandcykler, kanoer og sejlbåde. Desuden kan du dykke, hoppe bungee jump, køre på mountainbike og spille tennis. Eller også kan du bare solbade. Vær opmærksom på at det kan blive meget varmt på Tyrkiets sydkyst om sommeren; over 40 grader, så det gælder om at være lidt forsigtig.

SHOPPING

Tyrkiet er prismæssigt overskueligt og Alanya er en udmærket by til shopping. I den gamle by og gaderne langs den østlige strand, kan du lade dig friste af lædervarer, sko, tøj, guld- og sølvsmykker (en af gaderne i centrum kaldes “guldgaden”), mad, krydderier og te. Studehandler hører sig til, giv ikke op for let! Hver fredag er der et marked hvor du kan købe både høns og hestesko…

FORNØJELSER

I Alanya kan du vælge og vrage mellem et stort udvalg af caféer, barer, musikbarer, pubber og diskoteker. Hvor “livligt” det skal være er mest op til dig, men generelt kan nattelivet  karakteriseres som intensivt. Byen lokker gæster til fra hele Europa og har en international atmosfære. På madfronten har Alanya et godt udbud, udvalget af restauranter er enormt og den tyrkiske mad er rigtig lækker – og til lave priser.

SEVÆRDIGHEDER

Området omkring Alanya har en lang og broget historie med mange historiske pladser; Alanya fæstning, Stalaktit-grotten Damlataş (med fugtig luft, godt for astmatikere) og vagttårnet Kizil Kule fra 1200-tallet nede ved havnen. Byen har et museum der bestemt er et besøg værd. Dessuden er det en god idé at leje en bil for at se byerne i nærheden, fx. Antalya og måske køre en tur op i bjergene.

Afstanden til lufthavnen i Antalya er ca. 130 km (to timers kørsel i bil).