Søg efter rejse
Albufeira Rejseguide

Albufeira Rejseguide

Albufeira med knapt 20.000 indbyggere er Portugals feriedestination nummer et og har derfor et godt udvalg af mange ting – og ligeså mange turister. Den gamle by er malerisk – (men tæt pakket af mennesker), de farverige fiskerbåde på stranden giver gode feriebilleder, den endeløse lange strand er en oplevelse og nattelivet på “The Strip” tilfredsstiller selv den vildeste.

HOTELLER OG STRANDE

Albufeira har fine sandstrande, der vender ud mod det åbne hav, kun afbrudt af fantastiske sandstensklipper. Store områder med solstole, parasoller og caféer afbrydes af smalle bugter mellem rødbrune klippeformationer. At slentre langs stranden er en oplevelse i sig selv.

Albufeira ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er derfor betydeligt lavere end ved feriesteder inden for Gibraltar i Middelhavet. Bølgerne kan af og til være meget høje og strømmen i vandet er stærk så det er vigtig at holde godt øje med børnene. Men der er advarselsflag langs med de mest besøgte strande, der informerer om badeforholdene hele tiden. Selv midt på sommeren kan du opleve tågebanker og lidt kølig luft, men det er oftest lunt og varmt og fra april til oktober, med højsæson fra juni-august.

I Albufeira kan man udover at stå på vandski, wind-surfe, prøve jetski, dybhavsfiske, ride m.m. Men først og fremmest er Algarvekysten kendt for sin golf. Med en lejebil kan du nemt nå til et stort antal udmærkede golfbaner. Mange af dem er beliggende ved byen Vilamoura der er en destination specielt designet til golfspillere og sejlere. Flere charterselskaber tilbyder deres egne golfrejser.

 

Rejs til Albufeira fra København

Albufeira     nætter     Se mere
Albufeira     nætter     Se mere

Rejs til Albufeira fra Billund

Albufeira     nætter     Se mere
Albufeira     nætter     Se mere

Rejs til Albufeira fra Aalborg

Albufeira     nætter     Se mere
Albufeira     nætter     Se mere

Mere om Albufeira

RESTAURANTER, NATTELIV & SHOPPING

Albufeira har været et velbesøgt feriested i årtier og er blevet en relativ stor by. Den gamle by-kerne er relativ lille og uberørt. De fleste butikker ligger i de små gader rundt om byens bilfrie centrum, hvor der om aftenen næsten bliver stopfyldt med turister, der slentrer rundt og kigger på alle mulige ting og sager, keramik og smykker.

I centrum ligger der også utallige restauranter hvor specialiteten er “Piri-piri-kylling”, kylling i forskellige variationer med en stærk, afrikansk pebbersauce med rødder tilbage til kolonitiden. Andra specialiteter er grillede sardiner, dagens fisk og mandeltærte. Restauranter, barer samt butikker med det allermest nødvendige, ligger også her. I udkanten af byen (et par minutter med bil) ligger store shoppingcentre, hvor du kan få absolut alt!

De festglade kan finde noget for enhver smag blandt Albufeiras barer og klubber. Nogle kilometer øst fra Albufeira centrum (ca. en halv time på gåben, 5 minutter i taxi) ligger desuden det moderne feriested Oura med festgaden “The Strip”. Langs med den kilometerlange strækning fra havet og op, ligger restauranter, barer og klubber tæt. Skulle du have lyst til lidt gambling ligger casinoerne Vilamoura og Praia da Rocha også her.

SEVÆRDIGHEDER OG UDFLUGTER

Med en lejet bil (eller evt. bus) får du mange muligheder for at opleve og se en hel del af det som Algarve har at tilbyde. Hvad med en tur op til Monchique-bjerget med sine mandel-, appelsin- og olivenlunde og frisk luft, mættet med eukalyptus? Med bil kan du også komme til “verdens ende”, Cabo Sao Vicente, Europas yderste, sydvestligste punkt. Her er det let at forstå at de portugisiske sømænd gerne ville opdage hvad der mon fandtes der, bagved horisonten. Mange af byerne er et besøg værd fx.: Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kultur er meget nærværende i dem alle.

I området rundt om Albufeira, finder man vandlande og en kombineret dyrepark/havpark; Zoomarine. De har alle sine egne busser der kører dertil og fra. Forsøg at få tid til at besøge Lissabon. Det tager et par timer at køre til byen men er køreturen værd. Charterselskaber tilbyder udflugter til Lissabon og mere til; fx. bådture og kulturaftener.

Synes du Albufeira bliver lidt kedelig i længden, ligger der blomstrende byer langs kysten i begge retninger (fx. Baleeira, Gale og Falésia) med gode strande og restauranter.

KORT FORTALT – HVEM ER ALBUFEIRA FOR?

Albufeira må virkelig siges at passe til alle – forudsat at du kan lide masseturisme, for den slipper du ikke for på dette sted. Det kan således diskuteres om Albufeira virkelig har charme, selv om broshurerne påstår dette. Det er stadig en hel del at foretage sig både for børn og voksne men du bør nok leje en bil eller være glad for at tage bussen for at se dig omkring. Klimaet i Portugal er køligere end ved Middelhavet, her bliver det ikke stegehedt!