Søg efter rejse
Alvor Rejseguide

Alvor Rejseguide

Alvor ligger på Lagosbugtens østlige side, en lagun med mange fugle. Dette delta bliver dannet af fire floder. De lokale fiskere og vadefugle har altid haft et godt øje til dette delta, og begge to grupper følger tidvandets gang for at se, om man ikke kan fange sig en god fangst her. Fangsten ender oftest på det lokale marked og til sidst på de mange restauranter.

Grundet unikke balance og økologi i lagunen har lokale politikere forsøgt at holde turismen lidt nede i området, og det har man til nogen grad også formået. Alvor har stadig meget tilbage af sin oprindelige charme tilbage med lave huse og åbne omgivelser, og hele laguneområdet er kategoriseret som fredet.

DEN GAMLE BYDEL

Den charmerende gamle bydel i Alvor har smalle gader og gyder og små hyggelige pladser og restauranter. Denne del af byen har mange turister, men heldigvis er der ikke et udpræget “handelsstrøg” og byen føles derfor lidt mere original end mange andre byer her på Algarvekysten. Kig gerne forbi den lille kirke (fra 1500-tallet) på toppen af den lille bakke, og snus til den lokale gastronomi og alle fisk nede ved fiskemarkedet. Det største marked bliver afholdt hver anden uge om tirsdagen.

Rejs til Alvor fra København

Alvor     nætter     Se mere
Alvor     nætter     Se mere

Rejs til Alvor fra Billund

Alvor     nætter     Se mere
Alvor     nætter     Se mere

Rejs til Alvor fra Aalborg

Alvor     nætter     Se mere
Alvor     nætter     Se mere

Mere om Alvor

STRANDEN

Der hvor du kommer til at bruge mest tid i Alvor er ved den brede, fine sandstrand. Stranden er en af de bedste ved Algarvekysten og er blevet tildelt EU’s blå flag. Her ved stranden er der hyggelige barer og restauranter, og det tager ikke mere end 5 minutter at kommer hertil fra byen. Udvalget af vandsport er lidt begrænset, men snorkling ude ved klipperne er populært. Det eneste negative ved stranden er udsigten over de kedelige højhuse som er blevet bygget syd for stranden.  Hvad gælder vandet skal du huske, at Alvor jo ligger ud til Atlanterhavet, så temperaturen er betydeligt lavere end i Middelhavet.

ROLIGT NATTELIV I ALVOR

Alvor er det fredeligt sted, lidt for stille synes nogle. Her er ikke meget at lave om natten, og de fleste bruger sin aften på at spise ude. Men hvis du tager over til Praia de Rocha er der masser af fest og farver, det er ikke langt hvis du tager en taxa.

SEVÆRDIGHEDER OG UDFLYKTER

Hvis du lejer bil (eller bruger lokalbussen) er der en hel del at opleve her ved Algarvekysten. Tag f.eks en tur op til Monchique-bjergene. Her er naturen flot og frodig med masser af mandel- appelsin- og oliventræer, og det dufter dejligt af eukalyptus. Med bil kan du køre hele vejen til “verdens ende” Cabo Sao Vicente, som er det sydvestligste punkt i Portugal – og i Europa naturligvis. Det var her som Henrik Søfareren uddannede søfolk i bl.a. navigation, og når man kigger ud over horisonten er det nemt at forstå, at de var nysgerrige på hvad der gemte sig på den anden side af vandet. Flere byer langs kysten der kan anbefales at besøge: Faro, Portimão og Lagos. De er hyggeligt “portugisiska” og har god shopping og masser af restauranter.

Ikke langt fra Alvor ligger to vandland: “Slide and Splash” og”The Big One” og så er der også “Zoomarine” som er en blandning af zoologisk have for primært dyr og fisk fra havet og et vandland. Hvis du vil spille golf ligger der en bane ca. 6 kilometer væk, og i den lille storby Portimao er der al den shopping du kan ønske dig. Portimao er den største by langs Algarvekysten, det nemmeste er at tage bussen hertil. I selve Alvor er der ikke meget shopping, dog er der en velassorteret supermarket ved navn Modelo vi godt kunne lide. Det ligger lidt i udkanten av Alvor.

Hvis du har tid, tag turen op til Lissabon. Det tager et par timer men er det værd. Her finder du alt hvad du kan forvente dig af en storby: kunst, kultur, shopping og forlystelser.

HVORFOR SKAL MAN REJSE TIL ALVOR?

Den gamle bydel i Alvor er meget charmerende, helt sikkert, men det føles lidt som byen må beslutte sig for om den vil beholde sin rolige stemning eller udvikles til noget andet. Du er tæt på shopping i Portimao og alle forlystelser i Praia da Rocha, og har også en virkelig fin strand. Vælg Alvor hvis du vil være tæt på det hele uden at være midt i det.