Søg efter rejse
Amman Rejseguide

Amman Rejseguide

Amman – Jordaniens hovedstad er en by fyldt af kontraster, smuk og kraftfuld, som om den var tagen ud af en fortælling. Det er en historisk by, en af de ældste i verden, med en yderst venlig befolkning.

Man føler historiens vingesus i denne by. Det er en by, præget af fortid og det moderne, der er erindringer i luften men de føles stadig levende.

Amman er hovedstaden i Jordan, og desuden den største og mest vigtige by i landet. Den ligger smukt på flere højdedrag. Oprindelig var byen placeret på syv små bjerge i landskabet, men da byen er vokset meget, er den nu spredt over et meget større område. Da byen ligger i ørkenen, var det et fornuftigt træk at bo oppe på toppen, da det jo er lidt mere køligt her end nede i gyden mellem toppene. Byen er også et lidt mere middelhavsagtigt klima end man kunne forvente, og føles mere behagelig at være i end i andre byer i regionen.

Amman er en forholdsvis liberal by i Mellemøsten, og har til dels en europæisk storbyatmosfære.

Til Amman fra København

Amman     nætter     Se mere
Amman     nætter     Se mere

Til Amman fra Billund

Amman     nætter     Se mere
Amman     nætter     Se mere

Til Amman fra Aalborg

Amman     nætter     Se mere
Amman     nætter     Se mere

Mere om Amman

TING AT SE I AMMAN

Her er en hel del at kigge på, ting fra alle mulige steder i verden. En af de mest vigtige ting at kigge forbi er byens antikke Amfiteater, som er fra romersk tid, et flot eksempel på hvad Roms ingeniører kunne bygge for 2000 år siden. Det ligger centralt i bymidten, har plads til 6000 gæster og har ved hjælp af donationer fra venlige mennesker blevet restaureret i de sidste par år. Hvis du vil have et indblik i byens fantastiske historie skal du absolut besøge det arkeologiske museum. Her samler man de mange ting som graves op fra skjulte gemmesteder og op fra jorden i Jordan, og du kommer med på en historisk og fascinerende rejse.

SHOPPING i AMMAN

En ting er sikker, og det er at markedet i Amman, som du finder lige ved Kong Husseins moske, er et hektisk og sjovt sted at være. Her finder du alle de ting du skal bruge, og nogle af dem du ikke skal bruge. Eller? Sjov shopping! Her får du også kontakt til den venlige lokalbefolkning på en god måde. Hvis du har lyst til at bruge en masse penge, kan du sagtens bruge mange penge i denne by. Moderne designertøj, sko og det der ligner findes i alle prisklasser, men billigt er det ikke. Gode køb er ellers guld, smykker og sølv. Men husk at prutte om prisen!