Søg efter rejse
Antalya Rejseguide

Antalya Rejseguide

Antalya er den største by på den tyrkiske Riviera med ca 500.000 indbyggere. Her kan du kombinere shopping og byliv med sol, strand, bar- og restaurantbesøg under lange, lune aftener ved havnen.

Antalya har brede boulevarder med svajende palmer, smukke parker og eksotiske blomster, en prisbelønnet, nyrenoveret småbådshavn og en gammel bydel med smalle gader og charmerende træhuse, omringet af en gammel bymur. Antalya er moderne beton, bikinier og tung trafik – men også apelsintræer, traditionelle tørklæder og tyrkiske pandekager.

Antalya ligger smukt inde i en stor bugt, med Taurusbjergene i baggrunden. Beliggenheden har også gjort byen til regionens naturlige hovedstad. Du bliver nødt til at tage dig nogle kilometer fra byen for at finde de bedste badestrande, da den lange strad Konyaalti, der strækker sig ud fra byen, består af småsten, mens sandstranden Lara Beach befinder sig ca. 13 km længere øst på. Med en lejet bil eller bus kan du også komme til de mere rolige byer rundt i bugten; Belek, Side og Alanya øst for og Kemer vest for Antalya.

Til Antalya fra København

Antalya     nætter     Se mere

Til Antalya fra Billund

Antalya     nætter     Se mere

Til Antalya fra Aalborg

Antalya     nætter     Se mere

Mere om Antalya

SHOPPING

Ligesom andre steder i Tyrkiet er shopping en vigtig del af ferieoplevelsen – priserne er gode, især hvis du er god til at prutte. Basarerne i de krogede gader i den gamle by, Kaleici, har en vifte af shoppingmuligheder og desuden ligger der moderne shoppinggader rundt i centrum. I Antalya finder du alt fra internationale mærkevarer og gallerier til gadesælgere og små boder.

NATTELIVET

Området omkring havnen er der, hvor mennesker mødes og hænger ud hele aftenen på restauranter og barer – og ofte hele natten med. Desuden ligger der diskoteker nogle kilometer derfra, hvorfra det dunker så det er en fryd. På de store hoteller er der ofte natklubber, mavedanser-shows og anden underholdning. Ikke-gæster er oftest også velkomne. Byen har alt, du kan ønske dig af madmuligheder: Fisk, steakhouses, nouvelle cuisine, tavernaer, pizzariaer, femstjernede luksusretauranter og ganske gode tyrkiske madsteder.

Antalya er også en kulturby med teater, symfoniorkester, ballet og endda også en opera. Der arrangeres en filmfestival i oktober og du kan altid finde en spændende kunstudstilling i et af de mange gallerier, og i kulturhuset sker der altid noget. Hvis det bliver for varmt kan du vælge mellem de to vandlande: Aqualand og Aqua Park.

SEVÆRDIGHEDER‬

Den mest interessante seværdighed i regionen er nok den antikke by Termessos, 1.050 meter oppe i Taurusbergen, ca. 35 km fra Antalya. Her kan du se et komplet amfiteater, Hadrianus’ triumfbue og et utal af specielle og smukke sarkofager og grave. Termessos blev, uden held, forsøgt erobret af Alexander den Store i år 333 f.Kr. og var beboet frem til 500-tallet e.Kr. Vejen til Termessos er lidt besværlig og du bør være forberedt på at du skal gå og klatre en smule.

Meget interessant er også gamle Perge, ca. 15 km øst for Antalya. Byen stammer fra ca. år 1000 f.Kr. og i dag kan man se de omfattende og imponerende ruiner af bl.a. et teater, et stadion, romersk bad og et græsk bycentrum.

Området rundt om Antalya byder også på mange andre arkæologiske fund og ruinbyer. I Taurusbjergene er der mange naturskønne udsigtpunkter, fotogene småfloder og vandfald.

I Antalya by må du ikke misse det arkæologiske museum, der er et af Tyrkiets største og bedste med 14 sale, 5000 udstillede objekter og yderligere 30.000 objekter på lager. I byen er der et gammelt tårn der formegentlig har fungeret som et fyr og naturligvis skal du opleve bymuren og de fredede huse i den gamle bydel.‬