Søg efter rejse
Antiparos Rejseguide

Antiparos Rejseguide

Antipatis er en ganske lille ø, den mindste i Kykladerne og ligger stik vest for Paros kun adskildt af et lavvandet sund. Navnet betyder “mod Paros” og du skal ikke have været længe på Antiparos før du mærker at øen besidder en unik charme; den har noget ægte og oprindeligt i både temperament og livsstil, som du ikke finder på mange andre steder længere.

Øens by er den lille by Kastro eller Antiparos by. Her bor også størstedelen af de ca. 80 fastboende øboere. De fleste af Kastros gader er gågader og byen er bygget op omkring hovedgaden der går fra havnen op til torvet, omgivet af kirken og en venetiansk middelalderborg, der i dag ligger midt mellem de andre huse. Rundt om ligger et dusin sidegader og lidt veje på kryds og tværs og det er i princippet alt der er her. Udenfor byen ligger marker, bakker og skrænter ned mod havet, der omgiver dig på tre sider. Du behøver bare at gå nogle minutter i hvilken som helst retning, så er du ude af byen og ude på åben mark. Måske er det naturen, måske det åbne landskab og den afslappede atmosfære der lokker et stort antal turister hertil – år efter år. Midt om sommeren kan du faktisk høre skandinaviske stemmer mange steder omkring dig.

Rejs til Antiparos fra København

Antiparos     nætter     Se mere
Antiparos     nætter     Se mere

Rejs til Antiparos fra Billund

Antiparos     nætter     Se mere
Antiparos     nætter     Se mere

Rejs til Antiparos fra Aalborg

Antiparos     nætter     Se mere
Antiparos     nætter     Se mere

Mere om Antiparos

Gode strande har du i alle retninger. Yderst på den østlige side ligger en rigtig fin nudiststrand. Bagved byen, mod nordvest, ligger stranden hvor store bølger ofte slår ind fra det Ægæiske hav. Lige frem foran dig kan du vælge mellem en stor og usædvanlig lavvandet badestrand hvor de mindste børn har oceaner af plads – eller den stranden Psaraliki 1 og 2, hvor majoriteten af gæsterne er. Du vælger selv.

Antipatos er som sagt ikke stor og har derfor heller ikke mange seværdigheder. Den vigtigste er drypstenshulen der ligger femten minutters køretur fra byen. Den blev opdaget i 1673 og strækker sig mere end 100 meter under jorden og er virkelig et besøg værd.

Ved 02-tiden om natten er det tid for diskoteterne, der ligger langs vejen fra centrum mod Sunset Beach. Langs vejen er der mørkt som natten og stjernehimlen hænger stor og mægtig over dig. Langs vejen slentrer unge mennesker i alle aldre til “Mariano” og “La Luna” hvor stroboskoplys og houserytmer følger dig hele natten frem til solopgang. Mange nordmænd besøgte Antiparos da Interrailrejser havde sin storhedstid i 1980’erne. Nu kommer de tilbage med deres teenage-børn, der nu fylder diskotekernes dansegulv.

Selvom du bliver nødt til at sejle med mindst to færger fra lufthavnen på Santorini, Mykonos eller Athen for at komme hertil – og det er anstrengelserne værd; Antiparos er et lille paradis, en hemmelighed som stadig ikke alt for mange kender til. Stedet er både børne- og ungdomsvenligt og forældre vil kæmpe om at komme med på ferie med hele familien.