Søg efter rejse
Antwerpen Rejseguide

Antwerpen Rejseguide

Diamanter, sømænd, chokolade og pubber er nogle af de ord der bliver anvendt til at beskrive den belgiske havneby Antwerpen. Lykkeligvis består byen af så vældig mange flere spændende ting. Her kan du shoppe dig fattig, spise dig tyk og rund og helt enkelt bare nyde.

Antwerpen ligger ca. midt i Europa, to timer med tog fra Paris og Amsterdam og 40 minutter med tog eller en time med bil fra Bruxelles. Det er Belgiens næststørste by.

De har kæmpet med et dårligt ry og rygte om den russiske mafia, prostituerede og andre kriminelle og det påstås at der findes rester tilbage af dette. Byen har også længe blot været kendt for at være en havneby – faktisk den tredje største i verden!

Rejs til Antwerpen fra København

Antwerpen     nætter     Se mere
Antwerpen     nætter     Se mere

Rejs til Antwerpen fra Billund

Antwerpen     nætter     Se mere
Antwerpen     nætter     Se mere

Rejs til Antwerpen fra Aalborg

Antwerpen     nætter     Se mere
Antwerpen     nætter     Se mere

Mere om Antwerpen

Men de seneste år har Antwerpen taget sig sammen og er krøbet ind i en højere turismedivision.

GASTRONOMI
Her kan turister fra hele verden opleve belgiske fornøjelser som udsøgt arkitektur, gæstfrihed og en stor mængde caféer og butikker, hvor du kan koble af mellem strabadserne.

Blandt andet har de skabt mange kulinariske lækkerier, der strækker sig meget længere end til pommes frites, som de eller er så verdensberømte for. Og det er ikke noget under at de har mere at byde på, de er jo nært beslægtede med søsterlandet Frankrig, og som småsøskende jo gør, så har de videreudviklet selv de snedigste knep og tricks.

SHOPPING
Antwerpen er også vokset til et trendy og modebevidst rejsemål og designere som Vandevorst og Martin Margiela er opvokset i byen.
De store modehuse i verden har også bosat sig i byen og du finder modebutikkerne Gucci, Hermés, Max Mara, Louis Vuitton, Donna Karan, Armani, Prada og Dolce & Gabbana, – bare for at nævne nogle af dem. Det er med andre ord blevet et modemekka.
Er du interesseret i ældre ting og sager finder du unikke antikviteter her og mange antikelskere har fået opfyldt deres antikbehov rundt i Antwerpens gader.
Det samme gør dem, der elsker diamanter.
Antwerpen siges at være verdens diamantcentrum og det påstås at 70% af verdens rå- og slebne diamanter passerer gennem byen.
Så det er nemt at bruge mange, mange penge på kvindens bedste ven!

Her er også et unikt og spændende diamantmuseum, der er et besøg værd.

SEVÆRDIGHEDER

Foruden ovenstående, findes der også spændende attraktioner som arkitektur fra middelalderen, brostensgader, gotisk katedral fra 1400-tallet og rådhuset fra 1600-tallet. Byen har også en velkendt dyrepark velegnet til besøg med familien.