Søg efter rejse
Armação de Pêra Rejseguide

Armação de Pêra Rejseguide

Armação de Pêra, ca. 10 kilometer vest for Albufeira er en moderne by lavet for turisme. Her er mange store og høje hoteller langs Algarvekystens største strand. Du vælger denne by hvis du vil slikke sol, ikke for at opleve portugisisk kultur.

Armação de Pêra var en gang en rolig lille landsby ved havet, og navnet betyder “Peras fiskenet”. På 15oo-tallet begyndte man nemlig at bruge et gigantisk net, mange hundrede meter langt som blev trukket sammen til et trawl, og herfra kommer så navnet på byen. Der er intet tilbage af disse traditioner, nej nu er aktiviteten i vandet mest svømmende og vandglade turister. Og horisonten mest fyldt op af store hoteller. Lokalbefolkningen fanger ikke så mange fisk mere, men fanger hellere turister for at tilbyde en tur i en af de faktisk ret flotte “fiskebåde” langs kysten.

HOTELLER OG STRANDE

Armação de Pêra ligger der hvor Algarvekysten skifter stil fra klipper og sten som tilfældet er længere vestpå, til lange, brede og børnevenlige sandstrande. Ved selve byen ligger så også Algarves største strand, som herfra strækker sig næsten uafbrudt hele vejen til Albufeira. I området er der mange steder som fungerer fint for windsurfing, og mange turister snorkler og dykker, specielt i området over ved klipperne.

 

Armação de Pêra fra København

Armação de Pêra     nætter     Se mere
Armação de Pêra     nætter     Se mere

Armação de Pêra fra Billund

Armação de Pêra     nætter     Se mere
Armação de Pêra     nætter     Se mere

Armação de Pêra fra Aalborg

Armação de Pêra     nætter     Se mere
Armação de Pêra     nætter     Se mere

Mere om Armação de Pêra

RESTAURANTER, FORLYSTELSER & SHOPPING

Armação de Pêra har et nogenlunde godt udvalg af restauranter og barer. Mange af dem ligger inde på hotellerne med udsigt over stranden, men der er også et specielt område med spisesteder som hedder “Fiskebugten”. Gæt hvad der oftest står på menukortet her? Byen har dog kun en natklub, så hvis du er sulten efter lidt mere vilde forlystelser skal du tage over til Albufeira eller Praia da Rocha.

Udvalget af shopping er ikke så stort, men byen Porsches som ligger et stykke væk er ret hyggelig, her man man bl.a. købe fin keramik. Hvis du vil shoppe igennem, tag bussen til Portimão hvor du kan få det hele: tøj, sko, tasker og flere sko.

SEVÆRDIGHEDER OG UDFLUGTER

I byen Senhora da Rocha som ligger helt ude på en klippe ca. tre kilometer fra Armação de Pêra er der et fint lille kapel som kan besøges. I Portimão kan du besøge det gamle borganlæg og kirken.

Hvis du lejer bil (eller bruger lokalbussen) er der en hel del at opleve her ved Algarvekysten. Tag f.eks en tur op til Monchique-bjergene. Her er naturen flot og frodig med masser af mandel- appelsin- og oliventræer, og det dufter dejligt af eukalyptus. Med bil kan du køre hele vejen til “verdens ende” Cabo Sao Vicente, som er det sydvestligste punkt i Portugal – og i Europa naturligvis. Det var her som Henrik Søfareren uddannede søfolk i bl.a. navigation, og når man kigger ud over horisonten er det nemt at forstå, at de var nysgerrige på hvad der gemte sig på den anden side af vandet. Flere byer langs kysten der kan anbefales at besøge: Faro, Portimão og Lagos. De er hyggeligt “portugisiska” og har god shopping og masser af restauranter. Hvis du lejer bil, skal du være klar til at bruge lidt tid på at finde en parkeringsplads. I centrum er det ganske håbløst, men i udkanten af byen plejer man at kunne finde en plads.

I området ved Armação de Pêra er der et par stykker vandland og så er der Zoomarine, som kombinerer vandlandskonceptet med en maritim zoologisk have. Det er nemt at komme hertil: parken arrangerer shuttlebusser fra alle byer langs kysten. Om der er tid, se om I ikke kan nå en dag i Lissabon? det tager et par timer at komme dertil med bil, men byen er virkelig hyggelig og flot. En dejlig storby med masser af sjove butikker, kultur og ting at kigge på.

KLIMA

Armação de Pêra ligger ved Atlanterhavet, så temperaturen i vandet er meget lavere end i Middelhavet. Bølgerne kan blive ret voldsomme fra tid til anden, og der kan være strømme i vandet, så pas på små børn – og dig selv. Heldigvis er man god til at advare de badende ved hjælp af flag og skilte, som fortæller om dagens badeforhold. Sæsonen her starter i april og slutter normalt i oktober. Varmt nok til at bade i havet er det først fra juni måned.

HVORFOR SKAL MAN REJSE TIL DENNE BY?

Kvaliteten er generelt høj her i Armação de Pêra, hotellerne er moderne og stranden er fin. Der er ikke så meget at lave om aftenen, heller ikke når byen er fyldt af turister i juli og august. Charmerende er byen ikke, og der er ingenting at se eller opleve i selve byen. Armação de Pêra fungerer dog fint for børnefamilier, og her er alle muligheder for sol, strand og skøn ferie ved Algarvekysten.