Søg efter rejse
Atlanta Rejseguide

Atlanta Rejseguide

En by med oplevelser for alle! Belyste bygninger, verdens største indendørs akvarium, Coca-Colas hjemby, utallige museer og andre kulturelle tilbud venter mellem skyskraberne i USAs 33. største by

Atlanta er hovedstad i delstaten Georgia og har spillet en vigtig rolle i hele den amerikanske historie. Ikke mindst pga borgerkrigen, der lægger grund for USAs moderne historie. Her havde sydstaterne én af sine vigtigste forsyningsbaser lige indtil nordstaterne brændte og ødelagde store dele af byen. I dag er Atlanta vokset til skyhøje dimensioner. Du kan finde store moderne skyskrabere som præger byen, på godt og ondt, og du kommer nok til at føle dig lidt lille, når du står nede på gaden og kigger op mod de menneskeskabte kæmper.

Lidt lille føler du dig måske også, hvis du besøger Martin Luther King Jrs grav. Han var også født her i byen. Nok ingen tilfældighed at Atlanta var den første større by i sydstaterne, der valgte en farvet borgmester.

Til Atlanta fra København

Atlanta     nætter     Se mere
Atlanta     nætter     Se mere

Til Atlanta fra Billund

Atlanta     nætter     Se mere
Atlanta     nætter     Se mere

Til Atlanta fra Aalborg

Atlanta     nætter     Se mere
Atlanta     nætter     Se mere

Mere om Atlanta

SEVÆRDIGHEDER
Kan du lide Coca-Cola? Så er du kommet til himlen. Her holder læskedrikkens hovedkvarter nemlig til og byen har endda sit eget Coca-Cola-museum, hvor du kan lære en masse om den brune sukker-drik.
Andre våde fornøjelser kunne være Georgia Aquarium. Det er verdens største akvarium og har over 100.000 forskellige fisk.

Mediegiganten CNN har også sit hovedkvarter her, så hvis du er til tv og medier og vil blive mere bekendt med CNN, er det en fin oplevelse at få en rundvisning på moderkontoret.

BORTE MED BLÆSTEN

Men Atlanta er også stedet hvor du kan følge i Margaret Mitchells fodspor. Det var her hun boede når hun lod fantasierne flyde og bl.a. skrev den legendariske bog “Borte med blæsten”, der blev foreviget på lærredet med Gable og Leigh. Et besøg til huset hvor hun boede er et populært turistmål.

JERNBANE

Men også gennem industriens udvikling har Atlanta haft en betydningsfuld position i historien. Byen blev grundlagt i 1837 som det sydligste punkt på den anlagte jernbane. Selv i dag er Atlanta et vigtigt trafikalt knudepunkt.

TRANSPORT

Lufthavnen Hartsfield-Jackson er én af de mest trafikerede i USA og mange rejsebureauer har ruter hertil. Lufthavnen ligger nogle kilometer udenfor centrum og har gode transfer muligheder. Metro- og busforbindelser er gode og taxier er der også mange af hvis de offentlige tilbud skulle være besværlige.

OVERNATNING

I Atlanta er der mange overnatningsmuligheder. Alt fra overdådige luksushoteller, Bed & Breakfast, pensionater, vandrerhjem og gode moteller kan findes i Atlanta ligesom der også ligger flere campingpladser i nærheden.