Søg efter rejse
Barcelona Rejseguide

Barcelona Rejseguide

Barcelona – Den spanske by er lige nu én af de fem mest populære byer i Europa at besøge. Tag en forlænget weekend i Barcelona og du vil forstå hvorfor

Byen er kendt for sin særlige arkitektur og ikke mindst dets verdensberømte Gaudi-byggerier. Ligeledes er byen en trendsetter indenfor mode og natteliv og her finder man noget for enhver smag. Barcelona er ganske let at finde rundt i og der skal en del til for at fare vild. Et godt udgangspunkt er Placa de Catalunya. Tager man bussen fra lufthavnen, er det en god idé at hoppe af lige her. Og ellers fungerer taxaerne godt og det koster ca. 150-200 kr. ind til centrum.

Barcelona fra København

Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere

Barcelona fra Billund

Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere

Mere om Barcelona

TURISTBUSSER

Én måde at komme rundt i Barcelona er ved at købe et dagskort til Bus Turistic. Her kan du så hoppe af og på langs ruten, der har over 30 stoppesteder. Turerne startar ved Placa de Catalunya.

Én af de mest populære gader er Las Ramblas, som går syd på fra Placa de Catalunya og hele vejen ned til havnen. Her finder du alt fra gøglere, jonglører, akrobater, blomsterstader til dyrehandlere der har alt lige fra leguaner til høns og skildpadder.

En anden hovedgade der løber nord på fra Placa de Catalunya, er den mere fornemme Passeig de Gracia, der er kendt for sin smukke jugendarkitektur. Her finder du også de store modehuse og her ligger udendørsserveringer på rad og række.

BARRI GOTIC, DE GOTISKE KVARTERER
Dette område ligger i hjertet af det gamla Barcelona. En slentretur her tager dig gennem de bedst bevarede middelalderlige bydele i Europa. Den enorme, gotiske katedral La Seu ligger her og lokker mange besøgende til. Entréen koster ca €5 og pengene går til restaurering af domkirken.

Her i området ligger også Placa Reial, et smukt torv med en storslået atmosfære. I løbet af dagen bliver der serveret kaffe og friskpresset, catalansk appelsinjuice, mens aftenen og nætterne dedikeres gode venner, øl, vin eller sangria.

VED HAVNEN

Før OL i 1992 blev der foretaget en betydelig oprustning nede ved havnen. Dette har resulteret i endnu flere arkitektoniske perler og skønne pladser, hvor du kan nyde gode drinks og små tapas på tapasrestauranter nede ved stranden. Faktiskt så findes der 6 strande nede ved havnen, så det er muligt at komme lidt væk fra byens pulserende liv. Nede ved havnen er priserne på mad og drikke relativt høje, men oplevelsen er bestemt det hele værd.

L’EIXAMPLE
Det er her det sker for den, der vil ud i Barcelonas natteliv. Det er et ganske stort område, men det er let at finde hvis man går ud fra Passeig de Gracia.
Et af de mest eksklusive steder at nyde en cocktail eller drink er Dry Martini på Cortes l’Aribau nr 120. Det er som at tage tilbage til fortiden med tjenere og bartendere klædt i hvidt mens de udøver deres hverv til maximal perfektionisme. Specialiteten er naturligvis Dry Martini og bør prøves. Bløde, bordeaux velour sofaer sammen med en lækker og elegant indretning, gør dette til et sted du ikke bør misse på en rejse til Barcelona.

Ved siden af Dry Martini ligger også en del karaoke steder. Men her er det ikke bare Singstar, – her er det blodigt alvor. Det er ikke et sjældent syn at se udøverne fælde en tåre, når de giver alt de har i sig for at fremføre deres ynglings kærlighedssang. Så du bør tænke dig om to gange inden du begiver dig ind på karaokescenen i den her by.

SHOPPING

På Placa de Catalunya ligger et kæmpe indkøbscenter, el Cortes del Ingles. Men vi anbefaler, at du går ind i nabogaderne i de gotiske kvarterer. Populære shoppinggader med alt fra billigt til dyrt tøj er fx. C. de Portaferrissa, Porta del Angel og Carrer Avinyo.

ARKITEKTUR

Katedralen La Sagrada Familia er Barcelonas mest berømte bygning. Arbejdet blev påbegyndt i 1882 men kirken er langt fra færdig. Arkitekten, Antonio Gaudi (1852-1926), overtog arbejdet i 1883 og ændrede meget i katedralens skitser. De nye tegninger kan ses i krypten ved indgangen.

Passeig de Gràcia (nr. 92) er Gaudis mærkelige og monumentale hus Casa Milà – også kaldet La Pedrera. Et spændende hus i jugendstil, der idag er et museum. Det er også værd at besøge Gaudis park, Parc Güell, der er på Unescos Verdensarvsliste – en fantastisk park i smukke farver, sten og mosaik.

KUNST

Tre verdensberømte kunstnere du også kan opleve på én og samme gang når du besøger Barcelona:

På bakketoppen Mont Juice ligger seværdige Museu de la Fundació Miró i smukke omgivelser, med hundredvis af værker af Juan Miró.

I de gotiske kvarterer i et smukt palads fra middelalderen ligger Museu de Picasso, mens surrealisten Salvador Dali fik sit museum i sin hjemby, Figueres, nogle kilometer nord for Barcelona.

RESTAURANTER

Barcelona har mange gode restauranter, men det gælder om at planlægge sin middag. Det er ofte klogt at booke et bord i forvejen.

Vær opmærksom på at mange restauranter ikke åbner før klokken 20.00 om aftenen. Vil du spise tidligere, så kan du tage dig lidt tapas som forret.

Los Caracoles: (Carrer dels Escudellers 14) En klassiker med fisk- og skaldyr, men har også specialiteter som grillet kylling med aioli og ristet pattegris.

El Tenorio: (Passeig de Gràcia 37) En trendy restaurant med en stor bar og med kig direkte til køkkenet. En moderne menu med catalansk inspiration og med antydninger af Asien.

Set Portes (Passeig d’Isabell 11) En meget populær restaurant med en stor kærlighed til det catalanske køkken. Ægte atmosfære med hundredårig tradition. Selvom retterne er ikke er catalanske, bliver der serveret en udmærket paella her.

Mastroque (C. Codola 29) Et sted der virkelig bør besøges på rejsen. Restauranten er beliggende i Barri Gotic i en smal sidegade. Køb et godt kort så finder du nemt frem. Fantastiske retter i ukendte kombinationer. Her har de blandet det bedste fra alle verdenshjørner. Desuden yder personalet en super service og hjælper meget gerne med at oversætte menuen til engelsk. Hvis du kommer omkring kl. 19 om aftenen, burde det være let at få et bord.

Det er nemt at finde barerne på Placa Reial. Hyggeligst er Glaciar’s Bar med udendørsservering og mange mennesker. Café Shilling, i nærheden, er perfekt for dem der vil begynde aftenen tidligt. Nede ved havnen ligger Maremagnum og Port Olimpic – mens de mere  trendy og dyrere barer og klubber ligger i distriktet L’Eixample og Gràcia. Vær beredt på sene nætter; De fleste diskoteker er åbne til langt ud på natten.

Barcelona er hovestad i den autonome regionen Catalonien, der har sin egen identitet og sprog (catalansk, der minder om fransk). Barcelona er Spaniens næststørste by (ca 1,6 millioner) og landets vigtigste kommercielle og industrielle centrum, takket være havnen der er en af de bedste i landet. Barcelona er et populært feriested, eftersom man også herfra kan komme til de mange gode badedestinationer på Costa Dorada og Costa Brava-kysten.