Søg efter rejse
Belek Rejseguide

Belek Rejseguide

Belek ligger ca. 30 kilometer øst for Antalya, og er en forholdsvis moderne by. Belek er mest kendt for golfbanen Antalya National Golf Course som holder høj klasse. Foruden den store bane er der en 9-hullers bane og putting greeens. Belek har hoteller af højeste klasse, byens størrelse betyder at der er alle faciliteter, og så er der desuden en fin strand med gyldenbrun sand. Byen er lavet for turister, men det fungerer fint.

For dem der interesserer sig for kultur, kan det nævnes at Belek ligger tæt på Aspendos, hvor du finder den mest velbevarede romerske amfiteater i Tyrkiet. Her kan man i juni besøge en festival, som både har opera og ballet på programmet. Det er fin akustik i det gamle amfiteater.

Lad os også fortælle lidt om oldtidsbyen Perge, ca. 15 kilometer vest for Antalya. Byen blev grundlagt ca. 1000 f. Kr og den besøgende kan se ruinerne af et amfiteater, et sportstadion, et badehus fra romertiden og den originale, græske bymidte. Området ved Antalya har mange interessante ting at opdage indenfor arkeologien. Oppe i Taurusbjergene kan du tage på eventyr, vaske ansigtet i koldt vand fra de flotte små vandfald og åer og tage på fotosafari. Flotte udsigter!

STRANDEN

Den vigtigste del af rejsen til Belek er nok for mange den lange, ja næsten uendelige strand med groft sand. Denne del af kysten er også kendt for sine skildpadder. Flere dyr og lokal fauna kan du opleve, hvis du tager med på et cruise langs Manavgat-floden, enten ned til kysten eller op til vandfaldet og markedet i Manavgat.

SHOPPING

Beleks butikker er tilpassade turismen, så her lige som i mange tyrkiske feriebyer finder du masser af lædervarer, tøj, guld, souvenirer og tæpper. Man kan tage bussen over til Kadriye, her finder du lidt mere almindeligt tøj, smykker, en del kopivarer og en hel del mere.

MAD OG NATTELIV

Hvis du vil spise lidt mere originalt tyrkisk, kan du tage over til Kadriye, men naturligvis spiser du også ganske förnuftigt i Belek. Der er masser af restauranter i alle prisklasser langs hovedvejen gennem byen og på hotellerne. Der er desuden nogle musikbarer og diskoteker i byen.

 

Til Belek fra København

Belek     nætter     Se mere
Belek     nætter     Se mere

Til Belek fra Billund

Belek     nætter     Se mere
Belek     nætter     Se mere

Til Belek fra Aalborg

Belek     nætter     Se mere
Belek     nætter     Se mere