Søg efter rejse
Benidorm Rejseguide

Benidorm Rejseguide

Benidorm ligger på Costa Blanca-kysten i Alicante-provinsen i Spanien. Det var her, nogle af de første charterrejsen gik til for 60 år siden. Spaniens diktator general Franco ophævede det forbud man havde i landet mod at bære bikini på stranden, og det blev starten på det spanske chartereventyr. Benidorm var en af de første byer, hvor turister fra hele Europa kom for at forlyste sig og slikke sol. I dag er Benidorm en ret moden og pæn ferieby, med forbavsende gode restauranter – og måske lidt for mange engelske pubber.

Byen har en skyline med mange højhuse, og nogle kalder byen for Spaniens Manhattan. Her i Benidorm finder du masser af  barer, restauranter, hoteller og et pulserende natteliv. Kombinationen af mange forlystelser og det stabile, varme klima er en magnet for folk fra hele verden, men specielt fra England og Skandinavien kommer der mange turister. Lufthavnen i Alicante ligger ikke langt væk.

Lidt væk fra den hyggelige strandpromenade gemmer sig en lidt mere traditionel spansk by, og det er nok her, i Benidorms mere originale kvarterer man spiser bedst. Her møder du også folk som faktisk taler spansk og ikke engelsk, og det er her du kan finde de lækre butikker hvis du vil købe f.eks lækre oliven eller en god vin med hjem. I Benidorm er der også nogle typiske spanske markeder hvor man kan købe frugt, grøntsager, tøj, sko og en masse andet – det er en hyggelig oplevelse. Hver onsdag kan du besøge et populært marked, der ligger udenfor Hotel Pueblo (i byens nordlige del) på den store plads. Der forventes, at du prutter om prisen.

Der er også et shoppingcenter – La Marina – der ligger et lille stykke vej udenfor selve centrum. Her kan man købe tøj, både fra spanske kæder og internationelle butikker.

Hvis du lige pludselig får kæmpe lyst til at rejse til England i løbet af dit ophold i Benidorm, er der et kvarter i byen der hedder “Little Britain” hvor du få en omgang fish & chips og en pint of lager.

Til Benidorm fra København

Benidorm     nætter     Se mere
Benidorm     nætter     Se mere

Til Benidorm fra Billund

Benidorm     nætter     Se mere

Til Benidorm fra Aalborg

Benidorm     nætter     Se mere

Lidt mere om Benidorm

TING AT SE I BENIDORM

Dette er en ferieby for alle aldre, men der er ikke lige så mange børnefamilier som i f.eks ved Costa Brava-kysten. Men hvis du rejser med børn til Benidorm kan du f.eks tage dem med til vand-forlystelsesparken Aqualandia, eller til Mundomar, hvor man kan opdage livet i havet på en bådtur. Båden har en glasbund, så det er nemt for alle at kigge med. 

Der findes et fort fra den arabiske periode i Spanien man kan besøge, det hedder Guadal og er fra 700-tallet. Men de fleste som rejser til denne by gør det for at bruge tid på stranden. Strandene er store, men der er også mange folk der bruger dem, så det kan være svært at finde en god plads tæt på vandet.

Benidorm har et eksplosivt natteliv, og byen er også en af de mest populære festbyer i Spanien for mange homoseksuelle.

TRANSPORT

Alicante lufthavn ligger ikke mere end en time væk med bil, og herfra går der fly til de fleste europæiske lufthavne. Flytiden til Danmark er omkring fra Alicante. Til og fra lufthavnen kan man rejse med billig bus fra hele kysten, og man kan også snuppe en taxa.

HVORDAN SKAL MAN BO I BENIDORM?

I Benidorm er der masser af hoteller, pensioner, resorts og luksushoteller i alle prisklasser.