Søg efter rejse
Beograd Rejseguide

Beograd Rejseguide

Hovedstaden i landet på Balkan. Serbien har udviklet sig til at blive én af de mest trendy destinationer i området. Desuden er den én af Europas ældste byer, med specielle egenskaber og historisk charme.

Beograd ligger lige der hvor floden Sava møder Donau, og har et indbyggertal på ca. 1,5 milioner. Dens historie har været noget turbulent, med megen krig, befrielse og svære ofre – byen er blevt ødelagt og bygget op igen, flere gange i løbet af årene og stedet var længe en destination turister blev frarådet at rejse til, netop på grund af den konfliktprægede fortid. 

For mange hænger dette stadig ved deres opfattelse af byen, men heldigvis blæser der nye vinde og disse dage begynder at blive historie og du vil mærke den venlige og åbne befolkning der fejrer deres bys lysere fremtid.

“Balkan Party bad boy” er landet og byen blevet kaldt – og de lever helt op til deres navn. Det myldrende natteliv, underjordiske klubber, smarte barer og restauranter. Især i Skadarska området, kendt som Beograds Montmartre, finder du et pulserende natteliv og livligt gadeliv til langt ud på de sene nattetimer.

Rejs til Beograd fra København

Belgrad     nætter     Se mere
Belgrad     nætter     Se mere

Mere om Beograd

Den største turistattraktion i byen er Kalemegdan, en stor fæstning ved parken hvor floderne krydser hinanden. Det er et fantastisk syn, med en skøn udsigt. Fæstnigen har også bidraget til at give byen ét af dens kælenavne, Den hvide borg. Her omkring finder du også en café hvor du kan oplade batterierne før du går videre ud på opdagelse i resten af byen.

Men der ligger flere andre steder der er interessante og når du er i byen, skal du se Hotel Moskva – én af byens mest kendte bygninger, Postkontoret – en monumental bygning med arkitektoniskt fængslende detaljer, zoologisk have med sine mange exotiska dyrearter og ikke mindst militærmuseet der, desværre, har meget at byde på.

Med sine antikke rødder, én af Europas ældste byer, har også de andre musser i Beograd unikke samlinger at kigge på.

Hovedstaden er også blevet et vigtig kulturelt sted og der findes en overflod af teatre og koncerthaller at vælge imellem. For dem som kan lide at bruge lidt penge, kan det være en mulighed at gå på casino, da Serbien har legaliseret hasardspil, men hvis du hellere vil shoppe, så er Knez Mihajla-gaden stedet at tage til. Der findes mange chancer for at få stillet shopping-sulten.

Der er korte rejsetider til andre dele af denne østlige region og Beograd siges at være et godt udgangspunkt eller stedet at have sin base når man vil opleve Balkan.