Søg efter rejse
Bern Rejseguide

Bern Rejseguide

Den Schweiziske hovedstad skulle være opkaldt efter en bjørn og er berømt for chokolade, ost, vin og en smuk middelalder by. Bern har noget for alle, så tag lige hvem du vil med til denne dejlige by.

Byen blev grundlagt allerede i 1191 og skulle efter sigende have fået sit navn efter det første dyr der faldt i en jagt i området, altså en bjørn. Derfor ser du også bjørne afbilledet på både flag og souvenirs. Men der er også rigtige bjørne her og bjørnegrotten er en kendt og velbesøgt seværdighed, hvor bjørne har boet i århundrede.

Men meget har ændret sig siden bjørn blev til Bern og i dag er det en moderne by i den tysktalende del af landet, der er mest kendt for sine udmærkede vine, oste, knive og ure.

Fra København til Bern

Bern     nætter     Se mere
Bern     nætter     Se mere

Fra Billund til Bern

Bern     nætter     Se mere
Bern     nætter     Se mere

Fra Aalborg til Bern

Bern     nætter     Se mere
Bern     nætter     Se mere

Mere om Bern

SEVÆRDIGHEDER
Bern er ikke bare en rejse i historien, med en smuk gammel by på UNESCO’s Verdenarvsliste. Bern er også et kulturelt centrum.
Én af de vigtigste er klokketårnet, med bevægelige dukker der laver pantomime hver gang klokken slår.
Bern Kunstgalleri er et populært sted for både turister og indbyggere. Her finder du kunstværker af international og national klasse.
Også dukketeatret er populært. Her fastholdes de gamle traditioner for underholdning og her er det dukkerne der er stjerner.

Et besøg i parken Gurten er også populært blandt tilrejsende. Her er der forskellige former for kultur, forlystelser og en fantastisk udsigt ud over Alperne om sommeren. Glem heller ikke at opleve den gotiske katedral.

EINSTEIN

Selveste Albert Einstein har også sat sit præg på byen, nemlig i Einsteins hus. Her boede han fra 1903-1905 og det var her hans verdensberømte formel E = mc2 blev skapt. I dag er hans lejlighed et museum, tilbagebragt til sådan som det så ud dengang han boede her.