Søg efter rejse
Bled Rejseguide

Bled Rejseguide

Et fantastisk syn i vidunderlige omgivelser! Visualitet er stikordet og slovenske Bled er stedet, der giver en introduktion til forhistorisk arkitektur og mange gode minder til lang tid efter. Bled er unik på mange måder, noget turister sætter stor pris på og elsker. Bered dig på en kærlighedsaffære. Og især noget med kager…

Rejs til Bled fra København

Bled     nætter     Se mere
Bled     nætter     Se mere

Rejs til Bled fra Billund

Bled     nætter     Se mere
Bled     nætter     Se mere

Rejs til Bled fra Billund

Bled     nætter     Se mere
Bled     nætter     Se mere

Mere om Bled

Bled er, foruden kysten, én af Sloveniens absolut mest besøgte turistmål og det er ikke så mærkeligt. Den mere end idylliske beliggenhed, ved den turkise sø med den smukke, grønne eventyrø i midten, hvorpå den idylliske lille kirke ligger på en bakketop, er rejsen værd alene. Kirken er lukket når der er bryllup og man hører ofte kirkeklokkerne slå.
Øen er den eneste naturlige ø i Slovenien, så det er ikke underligt, at den er elsket af befolkningen. Når du endda har de Julianske alper liggende, mægtige i baggrunden, i øvrigt opkaldt efter Julius Caesar, så bliver det hele et utroligt sammensat landskab.
Specielt når man også ser op på den smukke fæstning på bjergvæggen!
Fæstningen ligger på en klippe med udsigt over Bled-søen og her har den ligget i hvert fald siden 1000-tallet.

Her kan du komme op og købe mad og drikke og nyde udsigten og drømme dig tilbage til ældre tider.

NAPOLEON

Det er ikke kun slottet og Alperne der vidner om en tid som var engang. Bled er nemlig kendt for sin Napoleontærte! Mange siger, at det er den bedste tærte, de har smagt, en påstand som nok bør undersøges helt til bunds. Mums!

AKTIVITETER
Bled tilbyder mange aktiviteter og er et godt sted at spile golf, ride på Lippizaner-heste, fiske eller vandre.
Landskabet er nemlig så malerisk i hele området, at du enkelt kan traske rundt i lange tid – og forbrænde lidt kalorier fra din test af Napoleontærten.

Bled er også en skisportsdestination og kan være et rigtig godt alternativ til en kort skiferie i de omkringliggende Julianske alper.