Søg efter rejse
Bonaire Rejseguide

Bonaire Rejseguide

Bonaire ligger, lige som Aruba och Curacao, nord for Venezuela med fine vejrforhold – og udenfor orkanbæltet. Klimaet er tørt og varmt hele året, med i gennemsnit 28 grader i luften og 27 i vandet.

Bonaire er virkelig en perle af en carbisk ø, med lavt tempo og meget lidt trafik. Øen er et paradis for dykning, snorkling, kitesurfing og windsurfing. Livet i og under vandet er fantastisk, her er de flotteste fisk og et imponerende økosystem af alt du kan forestille dig som lever i vand. En oplevelse for både professionelle dykkere og nybegyndere.

På Bonaires nordlige side ligger en nationalpark i et flot landskab bakker, grotter, fine strande, saltvandsområder, kaktusser og træer med et rigt fugleliv. Her kan du løbe ind i æsler, geder, masser af fugle og pink flamingoer. På den sydlige side er det en sjov oplevelse at kigge forbi de store saltvandspooler, hvor man har udvundet salt i de sidste 300 år.

Lac Bay Lagoon er en af de fineste strande på Bonaire og et paradis for windsurfing. Lagunen er omgivet af mangrovesump hvor man kan tage på eventyr i kajak – og i området er der flere steder hvor man kan bade og snorkle. Bonaire tilbyder desuden gode muligheder for deep-see-fishing. Mange vælger at kombinere Bonaire med et besøg på Aruba eller Curacao.

Bonaire fra København

Bonaire     nætter     Se mere
Bonaire     nætter     Se mere

Bonaire fra Billund

Bonaire     nætter     Se mere
Bonaire     nætter     Se mere

Bonaire fra Aalborg

Bonaire     nætter     Se mere
Bonaire     nætter     Se mere

Flere ting du kan opleve på Bonaire

Bonaire har nogle af klodens fineste koralrev og et fantastisk maritimt miljø. Vandtemperaturen ligger på mellem 25 og 29 grader året rundt og sigtbarheden er oftest over 30 meter – fantastiske forhold for dykning. Siden 1979 er hele området fra øens kyster og strande og ned til 60 meters dybde erklæret som nationalpark, men der er 86 steder hvor man gerne må dykke og snorkle. 53 af disse steder kan man komme i vandet direkte fra stranden, og de er markerede med gule sten langs vejkanten. Hovedparten af stederne finder du på øens vestlige side og på den lille ø Klein Bonaire.

Bonaire og Curacao ligger kun en halv time fra hinanden med fly, så mange vælger at kombinere du to øer. Start f.eks med en uge på Bonaire, lej en bil og opdag den smukke ø og oplev dit live måske bedste snorkling. Tag så over til Curacao, her finder du også mange fine strande og så kan du bruge en dag eller to på at opdage hovedstaden Willemstad, hvor man føler sig lidt som i Holland – men i Caribien.