Søg efter rejse
Bratislava Rejseguide

Bratislava Rejseguide

Slovakiets hovedstad Bratislava har meget at byde på. I sammenligning med Prag kommer der meget få turister til Bratislava – og det er lidt synd! I Bratislava er der slotte, spændende historie, kultur, en yderst charmerende gammel bydel og ikke mindst masser af flotte statuer at kigge på. Bratislava er den største by i Slovakiet, og beliggenheden er ret speciel – med bil er du i Ungarn på under en halv time, og til Wien er der ikke mere end 70 kilometer. Det er en smuk by, og som et ekstra plus kan du nyde synet af Donau, der deler byen i to dele.

 

Til Bratislava fra København

Bratislava     nætter     Se mere
Bratislava     nætter     Se mere

Til Bratislava fra Billund

Bratislava     nætter     Se mere
Bratislava     nætter     Se mere

Mere om Bratislava

Slovakiet er et forholdsvis nyt land, der blev dannet når man under yderst fredelige former i 1992 delte Tjekkoslovakiet op. Men byen har en lang og spændende historie, i lang tid var byen den vigtigste i regionen og mellem 1536 og 1830 blev 11 konger og dronninger kronet i St Martins-katedralen – herunder dronning Maria Theresa af Ungarn for 300 år siden.

TING DU SKAL SE I BRATISLAVA

Bratislava har masser af kulturelle referencer og man føler sig tæt på den mellemeuropæiske historie. Der er mange museer og en hel del kunstgallerier, men det byen bedst egner sig til at faktisk at bare gå rundt og nyde de flotte huse, den gode mad, den gode og billige øl og lade sig overraske af de mange statuer byen er så kendt for i gadebilledet. Du skal kigge forbi slottet, med den flotteste beliggenhed oppe på en bakke med fin udsigt over den gamle bydel. Slottet er Bratislavas største attraktion.

Bratislava har mange fine parker, hvor man med fordel kan sætte sig ned og nyde livet. Der er en del små søer i byen, men de er ikke egnet til at bade i.