Søg efter rejse
Burgas Rejseguide

Burgas Rejseguide

Sortehavets kyst var længe kendt som kommunistpartiets ferieparadis, men sådan er det selvfølgelig ikke længere. Burgas, den næst største by på den bulgariske Sortehavskyst, oser af sommer og ferie og er et smukt sted at holde ferie.

Med ca. 200.000 indbyggere er havnebyen et levende sted der omslutter dig med charme, billige varer og god mad.

Byen er et centrum for industri og turisme og det mærkes når man er her, på godt og ondt. Selvom byens silhouet måske bare ser ud som grimme højhuse, er det et helt andet udtryk du får af byen inde i centrum.

Rejs til Burgas fra København

Burgas     nætter     Se mere
Burgas     nætter     Se mere

Rejs til Burgas fra Billund

Burgas     nætter     Se mere
Burgas     nætter     Se mere

Rejs til Burgas fra Aalborg

Burgas     nætter     Se mere
Burgas     nætter     Se mere

Mere om Burgas

I Burgas finder du lange gågader, pulserende strandparker og hyggelige caféer. Hovedgaderne Alexandrovska og Bogoridi er levende steder, især om sommeren, og her finder du tøj, mad, souvenirs og alt andet du kan tænke dig, du har brug for.

Kommer du til byen om sommeren, specielt i slutningen af august, er den internationale folklorefestival et absolut must. Det vil helt sikkert give dig oplevelser og ferieminder du ikke troede du skulle få. Men der findes flere festivaler i byen, så chancen for at du havner midt i én af byens mange festligheder, er stor. Som på resten af Sortehavets kyst, er Burgas en by hvor stranden er helt i fokus, og der findes rigtig god plads, hvor du kan ligge og slikke sol fra solopgang til solnedgang, kun afbrudt af lidt spisepauser på én af de mange restauranter.

Det bulgariske køkken bør nemlig opleves. Det er en blanding af europæisk og orientalt, hvilket resulterar i grillet kød, fiskeretter, salater og spændende og lækre gryderetter. Og nyd gerne maden sammen med nogle af de lokale vine.

Lige udenfor Burgas ligger én af Bulgariens mest kendte vinkældre, Via Pontica i vindistriktet Pomorie. Der arrangeres udflugter hertil og det er bestemt et besøg værd. Desuden bør du, når du besøger Burgas, opleve operahuset, kunstgalleriet og det historiske museum.

Burgas lufthavn ligger ca. 10 km udenfor byen, og det let at komme til og fra centrum med enten kollektiv transport eller taxa.