Søg efter rejse
Cadiz Rejseguide

Cadiz Rejseguide

Kultur og historie i Cadiz

Cadiz er en gammel by, hvor man gerne må fare lidt vild. Her er smalle gyder, flotte torve, gamle herregårde og smukke gamle kirker. Og god mad!

I Cadiz skal du ikke gå glip af katedralen hvor der er brugt tonsvis af bladguld, et imponerende syn. Cadiz ligger på den vestlige del af Costa de Luz, og man fornemmer straks at dette er en by men en lang historie, og hvor indbyggerne har tjent gode penge på søfart. De fleste stilarter fra de sidste 1000 år kan fornemmes i byens arkitektur. Cadiz ligger ud til vandet, så her kan du kombinere byferie med strandferie.

Sol & strand & by

Hvis du vælger at bo et par nætter inde i selve byen, anbefaler vi at vælge et originalt hvidkalket hus, lad være med at bestille et moderne hotel. Vågn op til lyden af kirkeklokker, fornem byens puls og nyd fornemmelsen af det ægte Spanien. Naturligvis er der turister i Cadiz, men byen er ikke overrendt.

En mellemting er at finde et hotel som ligger i det område hvor den gamle bydel går over i den rolige lille strand Santa Maria del Mar og lidt længere væk den mere aktivitetsfyldte strand La Victoria Beach. Sol og strand kan så kombineres med det herlige byliv som Cadiz er så kendt for.

Cadiz fra København

Cadiz     nætter     Se mere
Cadiz     nætter     Se mere

Cadiz fra Billund

Cadiz     nætter     Se mere
Cadiz     nætter     Se mere

Cadiz fra Aalborg

Cadiz     nætter     Se mere
Cadiz     nætter     Se mere

Mere om Cadiz

Cadiz er en af Spaniens absolut ældste byer, og hvis du kigger forbi bymuseet kan du dykke ned i byens fascinerende historie. Det man skal i Cadiz er at bare vandre rundt i byen og opdage små hyggelige gader og stræder, pudsige restauranter og små barer. Heldigvis ligger jo Cadiz så tæt på vandet at man kan kombinere storby med sandstrand.

Om aftenen kan man med fordel spise fisk og skaldyr, der er masser af gode restauranter for den slags i byen. Gaden Calle Zorrilla er fyldt op af små fast-food bikse og skønne tapasbarer, her kan man gå fra sted til sted og hapse små lækkerbiskener. For flot udsigt sammen med aftenmåltidet, gå over til gaden Calle de la Palma. Afslut din aften på en lokal natklub eller find vej ned til stranden hvor der er masser af afslappede strandbarer.

Vejr og temperatur i Cadiz

Byen har det typiske Middelhavsklima med meget varme sommermåneder og vintre som kan føles som en dansk forsommerdag. Der kommer lidt regn om vinteren, men sjældent i længere perioder. Om sommeren ligger dagstemperaturen mellem 25 og 35 grader, i f.eks januar ved lige knap 15 grader og i løbet af forår og efterår lidt varmere.

Strande ved Cadiz

Cadiz har flere gode strande, og der er mange kilometer strand at vælge mellem. La Playa de la Victorias er over tre kilometer lang og er et populært mål for børnefamilier. Playa de la Caleta er også en mulighed tæt på byen, eller vælg Playa de Santa Maria del Mar – en smuk lille strand med to brygger ud i vandet. Sandet er dog næsten helt skyllet væk, så her er der mest sten og grus tilbage.

Attraktioner ved Cadiz
Foruden den flotte by er der naturligvis masser af ting at finde på. Lange spadsereture langs stranden, svømning, kitesurfing, windsurfing, dykning og snorkling. Storbyen Sevilla kan nås med bil for en dagstur.