Søg efter rejse
Cala d'Or Rejseguide

Cala d'Or Rejseguide

Cala d’Or er ikke som de andre feriebyer på Mallorca. Her er ikke nogle højhuse og lange strande men mere små private bugte og lave huse. Selve ordet Cala betyder “lille bugt” og der er lige knap ti af dem i området. Ude på de små odder og halvøer ligger dyre, flotte huse og inde i selve byen i marinaen ligger nogle af Mallorcas dyreste luksusyachter. Cala d’Or er en eksklusiv og ret dyr destination, og der er ikke meget plads på de små strande – men smukt er det.

Husene i Cala d’Or er oftest ikke mere end to etager høje og de allerfleste har hvidkalkede vægge – det ser godt ud. Byen opstod til at starte med som et sted hvor kunstnere kunne arbejde i fred og ro i 30’erne og de første 40 huse der blev bygget i maurisk stil er der stadig. Hele byen er omtrent fire kilometer lang.

STRANDE I CALA D’OR

Strandene ligger lige midt i byen og er mellem 25 og 100 meter lange. De er ikke specielt børnevenlige men heller ikke helt dramatiske, så du kan sagtens rejse hertil med børn, men du skal nok alligevel holde lidt opsigt. Vandet er fantastisk! Da strandene er så små kan der blive dårlig plads om sommeren, så mange tager bilen eller bussen for at finde en anden strand i området. Man kan også cykle langs kysten – så er det også nemt at bare parkere sin cykel lige hvor man vil langs stranden og springe ud i vandet. Man kan også tage en tur med en af de mange både der sejler langs kysten. En af de mest populære strande i området hedder “Es Trenc” og den kommer man nemmest til med bus. Denne strand er fem kilometer lang og har også en lille restaurant og bar. Es Trenc er populær hos naturister, skal nævnes.

Cala d’Or fra København

Cala d'Or     nætter     Se mere
Cala d'Or     nætter     Se mere

Cala d’Or fra Billund

Cala d'Or     nætter     Se mere

Cala d’Or fra Aalborg

Cala d'Or     nætter     Se mere

Mere om Cala d’Or

Hvis du vil være lidt aktiv på din ferie i Cala d’Or kan du f.eks vælge mellem windsurfing, tennis, squash, dykning (der findes et dykkercenter ved Ferrera Beach) og minigolf. Der er en golfbane med 18 huller i Val d’Or, ca. 10 kilometer fra Cala d’Or. Det du ikke finder i byen er et vandland, go-cart og lignende tilbud. Byen er mere tilpasset et ældre publikum. 

I centrum af Cala d’Or finder du det natteliv og de forlystelser byen kan byde på. Her er nogle butikker og nede ved havnen finder du nogle fremragende restauranter, de fleste serverer fisk og skaldyr – men det koster lidt. Der er også andre lidt billigere restauranter i byen, en del barer og et par diskoteker, og om sommeren er centrum en fest hver aften – der er masser af folk men ikke den samme hektiske stemning som i Magaluf. Nogle hoteller har levende musik om aftenen.

Hotellerne i Cala d’Or ligger ikke alle i centrum men kan ligge et godt stykke vej derfra. Forvent at gå en del – eller cykle. Der findes dog et lille tog på hjul du kan køre med langs kysten hvis benene er for trætte.