Søg efter rejse
Calvi Rejseguide

Calvi Rejseguide

Calvi er en by på den franske ø Korsika, og den største destination på øen. Grundet Korsikas strategiske beliggenhed har Calvi en lang og dramatisk historie. Der har boet mennesker her i området helt tilbage fra den neolitiske periode, det har man kunnet bevise via opdagelser i grotter i området. Første gang Calvi bliver nævnt i historien er ca. 1000 f.kr når folk fra det som nu er Italien begynder at dyrke jorden ved den plads hvor byen ligger i dag. Siden den gang er Korsika og Calvi blevet invaderet og erobret mange gange, men på øen er der en populær talemåde: “souvent conquis, jamais soumis” (ofte erobret, men aldrig besejret). Frem til 1729 var Korsika en del af byen Genuas interesseområde, og nogle påstår at Christopher Columbus blev født på øen – der findes sågar en statue ved citadellet i Korsika som siger dette. Om det er helt sandt ved vi ikke.

I perioden 1729-1768 gjorde man oprør mod Genua, men selve byen Calvi var faktisk ikke en del af revolutionen. Dette har gjort at byen føles mere “kosmopolitisk” og ikke så “korsikansk” som resten af øen. Den engelske admiral Nelson mistede et øje ved kampe ved Calvi, i øvrigt.

Calvi fra København

Calvi     nætter     Se mere
Calvi     nætter     Se mere

Calvi fra Billund

Calvi     nætter     Se mere
Calvi     nætter     Se mere

Calvi fra Aalborg

Calvi     nætter     Se mere
Calvi     nætter     Se mere

Mere om Calvi

Byens citadel skal besøges. Det er ikke helt nemt at komme op og specielt midt på dagen er det en varm fornøjelse med endeløse trin på de slidte kullersten, men undervejs kan man holde pause på en restaurant eller ved en butik. Der er også et kunstgalleri halvvejs oppe. Der kan man se inde i citadellet er ikke målet for udflugten, men udsigten som er fantastisk – specielt ved solnedgang.

Den 15. august arrangeres et fantastisk fyrværkeri i Calvi. Du ser det store show bedst fra stranden. Hvert år har showet et nyt tema, og vi var i byen 2006 til det show som havde fået navnet “Apocalypse”. Og ja der var knald på, med fyrværkeri som lignede ild, svovl og ren undergangstemning med dramatisk musik og videofilm. Vi sad nede i en gade lige under alle raketter, og vi fik en del skrald fra showet oppe i luften lige i hovedet. Den samme dag er der opvisning af faldskærmssoldater fra den franske elitestyrke “Les Parachutistes” som springer ud fra 5000 meters højde og lander i havet. Dette imponerende skuespil ser man fint fra f.eks baren U Cornu Marinu.

Kirken L’Eglise Santa Maria skal du besøge – den er nem at få øje på, det er den store laksfarvede kirke. Kirken er en gammeldags imponerende katolsk kirke og bygning. Næsten alle madbutikker og supermarkets på Korsika sælger tørret kød, og duften er speciel. Man kan ellsr købe masser af forskellig honning, olivenolie, krydderurter og urter. Mange af disse dejlige sager kommer fra de planter som dækker bjergene på øen – man kalder disse områder for “Le Maquis”. Køb gerne kastaniemel med hjem (farine de châtaignes) som kan bruges i f.eks crêpes, kager og andre søde ting.