Søg efter rejse
Cannes Rejseguide

Cannes Rejseguide

På den franske Riviera ligger Cannes med sine ca. 70.000 indbyggere og lokker med smukke sandstrande og kulturelle events. Cannes er ferieidyl uden lige – et himmelsk sted, fyldt med stjerner under stjernerne.

Cannes ligger på Cote d’Azur, som denne del af Rivieraen kaldes, i Alpes-Maritimes i det sydlige Frankrig og er blevet en overordentlig fest for rige og berømte personligheder – det helt rigtige sted at blive set for jetsettet og hedonister. Selvom  Cannes ligger tæt på Alperne og deres sneklædte alpetoppe, er byen godt beskyttet af kolde vinde fra nord og er et dejlig varmt sted, fyldt med palmer og appelsintræer. Her er et heftigt natteliv og mange restauranter og med sine ca. 150 hoteller er det heller ikke noget problem at finde et sted at bo. Men priserne kan være høje, så det kan anbefales at tjekke dem før du rejser hertil.

Rue d’Antibes er shoppinggaden med alle typer af butikker og du kan sagtens komme hjem med en ny garderobe – det afhænger udelukkende af din tegnebog – eller dækning på kortet. Er du i Cannes er det også værd at besøge den gamle by med de smalle gader og stræder og de små hyggelige restauranter.

Rejs til Cannes fra Købehavn

Cannes     nætter     Se mere
Cannes     nætter     Se mere

Rejs til Cannes fra Billund

Cannes     nætter     Se mere
Cannes     nætter     Se mere

Rejs til Cannes fra Aalborg

Cannes     nætter     Se mere
Cannes     nætter     Se mere

Mere om Cannes

Før i tiden var Cannes en fiske- og landbrugsby, men omkring 1830 begyndte man at få øjnene op for dette smukke sted og især den respekterede britiske politiker Lord Henry Peter Brougham (1778-1868) tilskrives en stor del af æren for Cannes’ udvikling. Han opdagede stedet på sin vej til Italien i 1834 og købte store landområder vest for den gamle by. Siden anvendte han sine kontakter i fransk politik til at udvikle området til det Cannes vi kender i dag. Et sted hvor man holder ferie og som er kendt for Filmfestivalen.

FILMFESTIVALEN

Glamourfaktoren er astronomisk under filmfestivalen i Cannes og de røde løbere bliver flittigt brugt af alverdens internationale stjerner under festivalen. Det er en festival med luksus i højsædet og der konsumeres enorme mængder champagne, hummer og andre luksusvarer hver dag.

I 2007 rapporterede Hotel Majestic, inden festivalen begyndte, at deres kokke og personale var parate til at servere to ton hummer, 300 kg gåseleverpostej, 50 kg kaviar, et kvart ton chokolade og at 15.000 flasker champagne stod på køl. Og de er ikke ene om at kunne tilbyde disse lækkerier for de eksklusive gæster.

Normalt strækker festivalen sig over de sidste to uger i maj og helt op til tusind film, af forskellige genrer, vises med henblik på at blive solgt til distributører rundt om i verden. De bedste film kæmper også om Palme d’Or – årets film, der har en meget høj værdi i branchen.

Men Cannes indbyder også til andre festivaler i løbet af året – fx. reklamefilmsfestivalen i juni, TV-festivalen i september og er et favoritsted for kulturelle oplevelser i det hele taget.

TRANSPORT

Der findes mange måder at tage sig til Cannes. Mange flyselskaber har billetter til rimelige priser og den nærmeste lufthavn Nice Cote d’Azur. Byen ligger også på jernbanestrækningen mellem Marseille og Italien, hvor TGV transporterer dig på en rigtig behagelig måde. I centrum er det muligt at foretage miljøvenlige valg ved at tage de elektriske busser.