Søg efter rejse
Çesme Rejseguide

Çesme Rejseguide

Çesme er en gammel tyrkisk fiskelandsby med lidt over 25.000 indbyggere, små hyggelige huse og 10.000 hotelsenge i byen og de omkringliggende områder. Selve bymidten har faktisk formået at beholde lidt af sin oprindelige charme. Denne del af Tyrkiet er et yndet feriested for velhavende tyrkere fra f.eks Istanbul og nærliggende storbyen Izmir.

Navnet Çesme betyder kilde, og der er flere varme kilder i området. Byen har et centralt torv og der er bebyggelse helt ned til havnen og strandpromenaden. Der findes en strand i selve Çesme, men den er ikke noget særligt.

Til Cesme fra København

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Mere om Çesme

STRANDE

Den lokale strand ligger ca. 1500 meter øst for bymidten og er ganske blæsende, men ellers OK. Men det er nemt at snuppe en minibus (Dolmus) for at tage turen de 4 kilometer til den fine strand Ilica lidt nord for centrum, eller vælg Altinkum-stranden som ligger 9 kilometer sydpå. Ved denne strand er der også aktiviteter som f.eks tennis, windsurfing og mulighed for at leje en lille båd. Området ved Ilica er fyldt op med ikke alt for spændende charterhoteller, men gå ikke glip af helsebadet i Sifne, hvor du kan bade i ler, det skulle være godt for hele kroppen. Alt i alt er der lige knap 20 strande du kan besøge ved Cesme.

MAD OG HVAD SKER DER OM NATTEN I ÇESME?

Çesme har mange gode restauranter med tyrkiske specialiteter. Det tyrkiske køkken er fantastisk, og du får lækker mad til rimelige penge. Nogle restauranter tilbyder også levende musik og mavedans. Byen har en del barer og nogle diskoteker – men det er da klart at der er mest gang i den i juli og august, hvor nogle natklubber holder åbent til den lyse morgen. I juli måned er der en international sangkonkurrence i Cesme.

SHOPPING

Çesme har to hovedstrøg og her finder du de sædvanlige tyrkiske bazarer med tæpper, smykker, guld, læder, tøj, krydderier osv. Bymidten er om sommeren fyldt op af folk, shopping, duften af mad og en del larm, men heldigvis har man begrænset antallet af biler meget i centrum.

TING AT SE OG OPLEVE I CESME

Selve byen Cesme har ikke mange ting at udforske foruden shoppingen og maden. Der er et slot fra middelalderen og nogle muséer. Men Cesme er er fin udgangspunkt for andre ting. Tag turen ind til hyggelige storbyen Izmir men den flotteste havnepromenade og masser af gader og stræder at opdage, her kommer du tæt på det ægte Tyrkiet af i dag. Og naturligvis skal I til Efesos, sæt en hel dag af til denne antikke by som vil imponere de mest historie-ligeglade turister. Man får en fornemmelse af hvordan det faktisk var at leve i en storby ved kysten for 3000 år siden. Bare en ting som Artemistemplet med plads til 25.000 tilskuere…se det! Vi anbefaler også at bruge en dag ude på vandet med at snorkle, bade og spise lækker frokost sammen med kaptajnen. Hvis du vil inkludere Grækenland i din rejse til Tyrkiet er det nemt at tage en færge over til den græske ø Chios – den er kun 10 kilometer væk.